s.a bizim bu finike/antalya mendirekde kuzunun kaç defa gezdini gördüm ölü sardalyaya la yaklamaya calısıyolardı çok rasladım ama hiç aklıma gelmedi onu yakalamak :d şimdi sizlerden ricam alt taki sahteye nasıl bi aksiyon vermem gerekiyor.. akya(kuzu) için hazırlıyacagım atcek takımı 40-100 gr atarlı sert saglam bi kamış 0.50 lik misina ve 0.50-300metre kapasiteli makina
merhaba öncelikle akya tek mi surumu geziyor?eger tek balik ise ve kiyilarda avlaniyorsa bilki o balik sahteyi tecrube etmistir onun icin sahte kalamar ve ahtapot ile avlaman zor olur.eger denemek istersen makine ile aksiyon vermen zor olur ve bu resimdeki kalamar yerine ahtapot kullanmani tavsiye ederim!kasnaga sarilmis 0,60 mm misine plastik ahtapot icine delikli 2 -3 no kursun firdöndu halka ve uclu gelecek sekilde takim hazirla atabildigin kadar ileri at takim dibe inince seri hareketlerle hizli bir sekilde cift elle misineyi cek,misineyi cekip yere aktarirken allerin otamatik olarak saga sola paralel aksiyon kazandirir yeme tum aksiyon ellerinde nasil kullanirsan ö sekilde bir aksiyon alir yem.kuzu eger yemi kovalarsa asla bekletme daha da hizli cek ki koklamasin.diger secenek ise canli yem kefal,atherina,gupes gibi yemler kusunun dikkatini cekecektir.
Bana sorarsanız bu sinarit için harika olur ancak aksiyon konusunda hızlı hızlı çekip ( 2 sn boyunca ) sonra durup sonra yine çekinn ve yavaş yavaş sarın sararken kamıışı wtd aksiyonu verir gibi oynatın bu söylediğim aksiyon at-cek ile ama eyir halideyken bilemmm