öncelikle herkeze merhaba ben resimde bulunan sahteleri tatlı su avcılığı için almıştım yani turna için; ve tuzlusuda avlanma fırsatım olduğunda acaba elimde bulunan bu sahtelerden hangileri iş yapar özellikle levrek için?
rıfat kardeş merhaba..sahteler gayet güzel bence.ortada bulunan küçük kırmızı-beyazlı sahteye benzer bir sahte de bende var ve özellikle sırtıda (levrek) iyi iş yaptı bugüne kadar,küçük olduğuna bakma önemli olan sudaki hareketi ve işlevselliği.sonuç itibariyle avcı balıkların hemen hemen hepsi tatlısuda da olsa denizde de,hareketli (özellikle kaçan) her türden nesneye karşı çok ilgilidir,uzun zamandır dalışla ilgilenen biri olarak bunu sualtında da bir çok kez gözlemledim.elbette kıyıdan at-çek veya tekneden sırtı ile avlanan avcıların kullandığı ve iyi sonuç aldığı farklı bir çok sahte var piyasada ve bunlarla iyi avlarda yapılıyor.ama kendi yaptığı pipet ve kamışla (gazoz içilen) avlanan ve iyi balıklar yakalayan bir çok avcı da var sonuçta.kısaca; aslında bu sahtelere fazlaca paralar harcamak -bence- çok mantıklı değil,eğer elinde birkaç güzel sahte varsa bunlar yeterli olacaktır kanısındayım.yani balık atlayacak olduktan sonra yo-zuri,rapala,strike puro vs. dinlemiyor atlıyor,avcı balıkların doğası böyle.dediğim gibi sahtelerin güzel bence,hangisinin daha iyi iş yapacağını da deneyerek bulacaksın artık,rastgele..
Bence de balik atlarsa atliyor. )) Sunu iyi bilmek lazimk ki hava durumuna göre baliklar farkli özellikler gösteriyor, günübirlik denemek lazim , ya denk gelirse..... ist bu umutla atariz biz hep sahtelerimizi.....))) http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?p=563091#post563091
Sol alt köşede ki üç balık dışında ki sahteler denizde iş yapar.Sağ üst teki sırtısarı olan sanırım yozuri bu barakuda avında kesin iş yapar.
rapalanın kalitesi önemli değil...sudaki gelişi önemli...ama nedense hep kaliteli rapalalar suda mükemmel geliyor.....tabii motorun hızı ve avlakta önemli benceee...saygılarr
tşk ederm.Gerçekten masraflı bi iş sahte almak,sağ en üstteki yo-zuri turnada ii performans verdi onun altıntaki de fena saylmaz. strike pro bikaç taneside bakalım denizde denemek lazım