Selamlar arkadaşlar. Sahte Balık ile avlanmada insanın en canını en çok sıkan şey, hiç de ucuz olmayan sahtelerin takılma, kopma sonucu kaybedilmesi. Özellikle İstanbul Boğazında yapılan sahte balık avcılığı bu yönüyle insana çok saç baş yoldurmakta. Birçok amatör bu nedenden dolayı ucuz sahte balıklara yönelmiş durumda. Ben de onlardan biriyim. Piyasada 2 buçuk liraya satılan sahte balıklardan satın alıyorum. Fakat bu balıklar çoğu zaman ucuz işçilik dolayısıyla çok da etkili değiller. Özellikle renkleri yüzünden çok iş yapmıyorlar. Bende gittim tanesi 1 buçuk liradan sarı, kırmızı, turuncu ve mavi renkte oje satın aldım. Daha evvel balıkların alt kısmını boyamaktaydım ama ilk defa bir sahteyi bütünüyle boyadım. İşte sahte balık:
demekki bu gün sahte boyuyan tek ben deyilmişim hemide oje ile:laughing: bendeki eski river98 kuyruk kısmından çatlamış, içine su alınca,içindeki aynası bozulmuş,bende japonla yapıştırdıkdan sonra simli oje ile boyadım şuan önümde duruyor aga senin boyama daha güzel olmuş gibi sanki,neyle boyama işini hallettim yüzeyi pürüzsüz gibi görünüyor burdan
Sorma. Oje kokusundan kafayı bulmuş gibiyim Ojeyle boyadım ama simli ojeler. Toplam 4 kat oje var. Her katı önceki kuruduktan sonra attım. En sonunda da parlatıcı sürdüm.
bende iş yapmayan sahtelere oje ile modifiye yapmıştım özellikle solungaç bölümüne kırmızı simli oje ile ince bir çizgi çekmiştim.
arkadaşlar neden alanimyum folye ile kaplayıp üzerine parlatıcı oje sürmüyorsunuz cok da güzel oluyor tecrübe ile sabittir
Kerem Bey, bende ucuz sahteden çok çektim. Markasını hatırlamıyorum ama ucuzdu fiyatı, ama görünüşü gerçekten çok iyiydi. Attım, çekiyorum birden bir ağırlık. Tamam dedim alıyorum balığı. Kafa vuruşlarını hissediyorum, bir anda boş olta, dedim kaçırdık. oltayı bir topladım, sahtenin ortasından ısırmış almış götürmüş o gün tripotumda sergiledim o sahteyi, her gören şaşkınlıkla bakıyordu sahteye
Süper fikir! Yarın deneyeceğim. Çok teşekkürler. Hangisi daha kötü bilmiyorum ama 1 gün içinde 6 tane Strike Pro sahteyi kaybedince insanın canı oldukça yanıyor. Levrek için spin veya tekneden sırtı yapmak için hala arada sırada marka sahte almaya devam ediyorum. Ama boğazda kullanmak için sahte balık başına vereceğim en yüksek fiyat 5 TL.
Enesciğim, işin püf noktası ojeyi kurumadan üstüste sürmemek. Bu balığın boyama işi 2 saat sürdü. Ojeyi sürüp kurumaya bırakacaksın. İğnesinden asarak hiçbir yere değmemesini sağla. İyiyce kuruduktan sonra ki bu yaklaşık 20 dakika, bir kat oje daha sür.
Kerem abi bi ufak tavsiye de benden, iki renk yapacaksan sahteye boydan boya para bandı yapıştır, bantsız kısmı boya, parlat ve kurut, sonra o bantı çıkar boyalı kısma yapıştır ve diğer tarafa aynı işlemi yap, böylece çizgin düpdüzgün olur.Umarım anlatabilmişimdir.
Onurcuğum çok teşekkür ederim. Harika bir tavsiye gerçekten. Bir sonraki boyamada tatbik edeceğim. Vallahi bu forum sayesinde denizaltı bile yaparmışız gibime geliyor.
bu konudada nacizane fikrim 3 4 renk parlatıcı oje bulundur her renk için ayrı parlatıjı oje ojeyi sürdüğünde fazla kurumasını bekleme hemen parlatıcıyı sür pürüzsüz ve daha parlak oluyor buda tecrübe ile sabittir
Ellerinize sağlık çok güzel bir boyama olmuş. Bende ahşaptan yaptıklarımı ojeyle boyuyordum,ama güzel olmadığı gerekçesiyle bıraktım. Fakat çok sağlam bir boyama oluyor onu bilirim. Birde şöyle bir durum oldu,oje alırken beni gören bir tanıdık ne iş yapacağımı sorduğunda gece ek iş için deyince bakışlarını görmenizi isterdim. hihi
Sahteler hakikaten çok pahallı hep söylüyorum,bunlara vericek fiyat 6,7 lirayı geçmemeli hele bir marka var 45 50 tl ye satıyor insaf yani olta makine fiyatına sahte almaya acıyorum.Almam da zaten Kaşık la spin yapıyorum .Tavsiye ederim.
Tebrikler abi, bildiğim kadarıyla simli parıldayan ojeler de var, onlardan edinebilirsen daha etkili sahteler de yapabilirsin. Ben de genelde balıkların ısırıp boyasını bozduğu yerleri boyarım.
mesajlardaki sahte ve balik kelimelerini es geçerek okuyunca konunun durumu vahim olmus eline saglik kerem abi renkleri de çok guzel olmus
Madem ekonomi devrindeyiz mazrafları kısmak, en azından arttırmamak için bir başka öneri: Balık ısırığı almış veya başka nedenlerle boyası deforme olmuş sahtelerin, yerine göre daha etkin olduğunu sevgili Vedat üstadımızdan okumuştum.
Önemli olan bir ugraşı içinde olmak iş yapsada yapmasada.. ortaya bir şeyler çıkartmak .. ellerine saglık kardeşim ..
İşte bu balık merakı böyle birşey,adama oje de kullandırır parlatıcı da .Şaka bir yana eline sağlık,güle güle kullanırsın inşallah...