Sahte balık çalışmalarıma kaldığım yerden devam.

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında diverozcan tarafından paylaşıldı.

1. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba Arkadaşlar
    Babamın sağlık sorunları nedeniyle bir süre ara vermek zorumda kaldığım hobimi, çok da özlemişim olmalıyım ki kendimi kaptırınca böyle bir seri ortaya çıktı.

115mm ve 11-12gr arası ağırlıkları var. Yüzen(Floating) bir seri oldu.
    Keyifli seyirler dilerim.

2. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim

Sağlıcakla kalınız.

3. İsmail1905

İsmail1905 İsmail

Babanıza Allahtan acil şifalar dilerim.Her zamaki gibi muhteşem eserler ortaya çıkmış ellerinize sağlık.Tekrardan geçmiş olsun dileklerimle çalışmalarınızda başarılar dilerim.

4. Lepistes07

Lepistes07 Orkun Şanlı

Favori Kamış:
    genelde küçük bi kasnağa sarılı 15'lik misina :)
    el emeği göz nuru

başarılı serinizden ötürü sizi kutlarım, peki bu el yapımı sahteler ile hiç balık tutabildiniz mi bugüne dek? saygılar

5. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    Cok ince islenmis bir seri olmus. Yeterince avci olacaklarina hic kusku yok.
    Tebrikler.

6. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Hocam sen seri üretime başlamışsın maşallah.

7. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    İyi temennileriniz için teşekkür ederim İsmail bey.
    Sağlıcakla kalınız.

8. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim. Malum o kadar çok sahte birikti ki elimde pek çoğunu balıkta denemek için zaman bulamıyorum. Ancak, kendi sahtelerimi yapmaya başladıktan sonra elimdeki mevcut satın alınmış sahteleri kullanmaya pek gerek görmedim. Zaman buldukça Didim' e gittiğimde birkaçı ile levrek ve iskarmoz yakaladım.
    Selamlar.

9. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Çok fazla ince detaya girmeden, özellikle avcılığı bilinen renk kombinasyonlarını kullanmaya çalıştım bu seride. İlave edeceğim farklı modeller de olacak. İlginiz ve beğeniniz için teşekkürler.
    Sağlıcakla kalınız.

10. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    ;) Nihat kardeş laf aramızda kalsın; epey oldu başlayalı da, yanlış anlaşılır paylaşımın keyfi kaçar diye çekindiğimden hiç söz konusu yapmadım.
    Sizin beğenileriniz ve değerli yorumlarınız, kendimi geliştirmemde çok yardımcı olmaya devam ediyor. Teşekkürler.
    Sevgiler.

11. Kamuran karaman

Kamuran karaman Kamuran Karaman

Favori Kamış:
    Yabomax Sword 4,20 100-250gr
    Favori Makine:
    Okuma Raw 65 II
    En İyi Avı:
    Levrek 4 kg
    Güzel sahteler arkadaşım.Bir gün dünyada Türkiyede yapılmış dünya markaları arasında sahteler olacak. Yılmadan devam , yanlız bunların çok kişi tarafından denenmesi lağzım ki ne nerede iş yapıyor görelim. Ben birazını denerim.;)

12. Elvis

Elvis Suat

Tebrik ederim,sanırım bu işin en keyifli yanı,kendi ürettiğiniz bir ürünün performansını görebilmek ve sonuçlarına göre yine sizin yapacağınız müdahalelerle farklı noktalara gidebilmek olmalı...
    Deneme sonuçlarını mutlaka paylaşmanızı rica ederim,

13. mehmet_didim

mehmet_didim mehmet

Özcan Bey sahteleriniz oldukça başarılı olmuş. Zaman zaman bende polyester kullanarak çeşitli sahteler yapıyorum. Didim'e geldiğinizde sizinle tanışmak isterim. Sahtelerimizi birlikte deneriz. Ayrıca kardeşim reklamcıdır, onda ilginizi çekebileceğini düşündüğüm bir çok malzeme var.
    Görüşmek üzere...

14. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000CFB
    Tebrik ederim Özcan ağabey yine konuşturmuşsun :) Fakat bu kadar sahteyi ne yapacaksın sen şimdi bunları muhafaza edecek yerde bulamıyorsundur :) Bİz forum üyeleri olarak sana yardıma açığız :) saygılarımla ...

15. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim Serhat kardeş. Yaptığım sahteleri fırsat buldukça Didim seyahatlerimde deniyorum. Birkaçı ile gayet başarılı sonuçlar aldım;)
    Yaptıklarımdan bir kısmını hayır diyemeyeceğim dostlarıma emanet ettim :) Çok beğenip almak için zorlayanlar olunca da bedeli karşılığı sattım. Yani anlayacağın devamlı bir sirkülasyon söz konusu. Yardım teklifine çok teşekkürler :)
    Sağlıcakla kal.

16. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba Mehmet bey .
    Keşke şimdiye kadar tanışmış olsaydık. 20 gün kadar önce Didim' deydim. İnşallah haziran ortası gibi gelmeye çalışacağım tekrar. Yaptığınız sahteleri de yakından görmeyi çok arzularım. Reklamcılardan çok ilginç malzemeler çıkabiliyor. İlginize teşekkür ederim. Telim. 05362284968 görüşelim mutlaka .
    Didim' e Selamlar.

17. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim

Teşekkür ederim Murat bey. Tahminleriniz çok doğru. Sahtelerin boyu, ağırlığı, aksiyonları, renkleri tamamen keyfi ve işin en güzel yanı da bu. Hep hayalini kurduğum sahteleri yapma fırsatı yakalamış oldum bu hobiye başlamakla.
    Deniz denemelerimde birkaç levrek ve iskarmoz yakaladığım sahtelerim oldu, ancak amaç avdan ziyade deneme amaçlı olduğundan hepsi de suya geri iade edildiler. Keşke denize yakın olsam da güzel raporları sizlerle paylaşabilsem. Emekliliğime hazırlık yapıyorum şimdiden, bunun için :)
    Selamlar.

18. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim Kamuran bey. Ülkemizde de bu hobiye gönül vermiş ve gayet başarılı çalışmalara imza atmaya devam eden arkadaşlarımız var. İnşallah bir gün dediğiniz de olacak. Kendi yaptığımız sahtelerle gayet güzel balıklar tutmaktayız, her ne kadar reklam yapmayı sevmesek de :) İnşallah birgün biraraya geldiğimizde memnuniyetle beraber deneriz.

Sağlıcakla kalın.

19. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Özcan abim öncelikle hoşgeldiniz diyeyim. Hastamız için de geçmiş olsun, tekrar şifalar dilerim.;)

Abim sahte balık çalışmalarınızı hayranlıkla takip ediyoruz, büyük aşamalar katettiniz. Bu konudaki pratik ve bilgi birikiminiz, nihayetinde kendi ekolünüzü de oluşturacaktır, buna yürekten inanıyorum.

Yeri gelmişken, çok zamandır dikkatimi çeken ve fakat biraz da çekinceyle sormak istediğim bir konu var:

Gerçek balıkların pulları muhtelif boylarda ve hatta yerine göre formları farklı olabiliyor. Oysa sahte balık pul desenleri tekdüze. Baş, karın, kuyruk farketmiyor heryerde aynı ebat ve şekilde. Bu yöndeki düşüncelerinizi merak ediyorum. Teşekkür ederim, selamlar.:)

20. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Sevgili Nuri kardeşim. iyi dileklerin için canı gönülden teşekkür ediyorum.
    Bir seneyi aşkın süredir bu hobiye gönül vermiş biri olarak, gerek internetteki mevcut kaynaklardan gerekse balıkçılıkla ilgili yerli yabancı pekçok forumdan epey bir araştırma yapma imkanım oldu. Bu çerçevede de kendimden de yeni teknikler katmaya çalışarak epey bir yol katettiğimi sanıyorum. Mevcut modeller üzerine çalıştığım gibi kendi modellerimi de yaptığım zamanlar oldu. Aslına bakarsan piyasadaki pekçok markanın teknik ve görünüm olarak birbirinin adeta kopyası diyebileceğimiz pekçok benzer modelleri var. Bu da demek oluyor ki amaç balık avlamaksa ticari anlamda çok da alıcının kafasını karıştırmaya gerek yok. Kalite ve fiyat rekabeti ön plana çıkıyor. Amatör çalışmalarda durum daha farklı. Öncelikle aksiyon, malzeme kalitesi, dayanıklılık. Bazen işin sanatsal yönü ağır bastığında detaylara inip, kendi zevkime göre görüntüyü ön plana çıkaran çalışmalar yapıyorum, avcılık yine olsa da bazı basit modellere göre zayıf kalabiliyor. Gerçekten avcı olmasını arzuladığım klasik sayılabilecek serilerde öncelikle aksiyonu ön plana çıkarıp, yine balığın bakış açısına göre değerlendirerek daha basit ve dikkat çekici renkleri kullanarak yaptığım çalışmalarım oluyor. Bu son seride çalıştığım örneklerde olduğu gibi; birbirinin içine girmiş fakat keskin hatlarla(pul imitasyonu vererek) birbirinden ayrılmış tezat(açık/koyu) renkler, balığın çok daha fazla ilgisini çekiyor. Burada renk seçimi biraz daha önemli. Örneğin bu sarı ve siyah kombinasyonun nerede olursa olsun levreği ve lüferi alacağını rahatlıkla iddia edebilirim ve bunun ispatı da forumlarda defalarca yapılmış:

Yine özellikle gece avlarının vazgeçilmezi diyebileceğim bir renk kombinasyonu da :
    Benim şahsi kanaatim ve kullandığım sahtelerle yakaladığım balıkları dikkate alarak yaptığım istatiğe dayanarak; gerçek balıkta olması gereken gibi orantılı bir pul düzeninin sahte balık üzerinde çalışılması tamamen keyfi ve balıktan çok öncelikle balıkçının ilgisini çekmek için gerekli olabilir diye düşünüyorum. :)

Sağlıcakla kal dostum.

Son düzenleme: 15 Mayıs 2011