merhaba arkadaşlar...sahte balık almak istiyorum ancak gördüğüm kadarıyla sahte balıklar oldukça hafif....dolayısıyla uzağa atmak için ağırlığa ihtiyacım var gibi geliyor...ağırlık mı takmam gerekir yoksa 30 gramın üstünde sahte balık bulabilirmiyimm...ayrıca sahte balıkların oltaya nasıl bağlanması gerektiği konusunda da tavsiyelerinizi bekliyorumm...
selam sahte balığı uzağa atabilmek için aksiyonu iyi bir takımın olması lazım.yani kullandığın kamış sahte avına uygun olmalı.tabiki makinan ve kullandığın misinada.eğer istersen 1 metre kösteğe rapalayı bağlayıp iki tarafı fırdöndülü kurşunlar var farklı ağırlıklarda araya onu bağlayabilirsin.ama kurşun ile sahte balık arası 1 mt. az olmasını tavsiye etmem.levrek avında hiç tavsiye etmem.ama bulanık ve dalgalı sularda levrek içinde kullanabilirsin.ağırlık açısından rapalalar kaç gr ağırlığa kadar olur bilmem.ama ben hiç 30 gr kullanmadım görmedim.yani akya veya kuzu avında kullanılan çok büyük sahteler var ama onlar ayrı.düğüme gelince en güzeli rapala düğümü.balığın kafa darbelerinde düğümü patlatmasını engeller.yani güç bir noktaya değilir dağılır.tarif edebilim ama bilmiyorum anlaşılırmı.önce ipi yuvarlak yapıp bir ucu içinden geçir.sonra ipin ucunu balığın ucundaki halkadan geçir.o ucu tekrar yaptığın yuvarlağın ucundan geçirerek yuvarlağın arka tarafından 3 tur sar sonra tekrar yuvarlağın içinde geçirip çek.bu arada ipi hafif ıslat genelde düğümlerde ipi dilinle ıslatmak düğüm otururken düğümün patlamasını engeller.ve her düğümden sonra ipi tut balığı hafif hafif vurdurarak çek.bu düğümün sağlam olup olmadığını gösterir.aksi taktirde balık vurduğunda hem rapalayla hemde balıkla vedalaşırsın.reeling iyi avlar dilerim
İzleyerek daha kolay olur sanırımhihi http://www.dailymotion.com/video/xcota9_rapala-duyumu-1_lifestyle