Uzun yıllar tekne balıkçılığından sonra işim nedeniyle tekne bakımı ile ilgilenemediğimden 1999 yılından bu tarafa kıyı balıkçılığına yöneldim. o yıllardan bu tarafa sabah erken saatlerde, geceleri ve uygun olduğunda hafta sonları bu hobimi devam ettirdim. Çeşitli teleskopik kamışlarla ve son 3 yıldır surf takım ile avlanıyorum. Mevsime göre çapari, kaşık, yemli lüfer ve geceleri eşkina, mırmır için avlanıyordum. Şimdiye dek hiç spin takım ile avlanmamıştım. Forumlarda beğeni ile izliyordum. Sonunda bir spin takım oluşturdum. Bu takım, Shimano Yasei seabass 2.70 10-50 gr kamış ve shimano nexave 4000 FC makineden oluşuyor. Yaptığım denemelerde takımı benimsedim ve hiç yabancılık çekmedim. Geçmişten kalan alba, protackle tycoon ve yalova kaşık takımlarımın yanında bir de sahte balık seti oluşturmak istiyorum. Bunun için başlangıç olarak; Yo-zuri cyristal minnow R467 90 mm 01,02 ve 04 renkler, Yo-zuri cyristal minnow F10 110 mm. GHRH, Maria Princess 9 cm 01 gagalı maket balıkları aldım. Sahtelere daha iyi aksiyon verdirebilmek üzere 2.10 yada 2.40 BX yada CX 2 parçalı 5-20 ve 10-30 M veya MH sertliğinde 2. ve 3. spin kamışlarımı da tavsiyeleriniz doğrultusunda edinmek istiyorum. Ancak o kadar geniş bir yelpaze var ki en doğrusunun ustalardan tavsiye almak olduğunu düşündüm. Gagasız su üstü (aksiyon verdirebileceğim), ve sizler tarafından denenmiş sahtelerden de edinmek istiyorum. Alıştırmalardan sonra Ağustos sonundan itibaren de ciddi bir şekilde öncelikle Yalova çevresinden başlayarak levrek ve lüfer peşine düşeceğim. Bildiğiniz üzere yaşadığım yer itibariyle (İzmit - Karamürsel - Yalova sahil bandı) meralar kısıtlı. Ve bu alan (spin avcılığı) son derece bakir. Konu hakkında değerli görüş ve tavsiyelerinizi rica eder, iyi günler ve bol avlar dilerim.