merhaba arkadaşlar abiler..bu gün akşam üstü yeni yaptığım sahteyi deniyem diyerekden meraya vardım..(sahte çeşme hortumundan ) başlarda tadı yoktu..kendi yaptığım bir sahteye 2 vuruş aldım bu turna idi.. sonlara doğru yaklaşırken..su üstü cilası çekerekden merayı terkedeyim dedim.. olduğum yerden bir kaç atış yapıp wtd çalıştım tık yokidk yer değiştirdim artık dönüş yolunda atıp çekeceğim.. bir noktaya varınca..suyun içinde şezlong yatağı gördüm batık vaziyette... 40 cm civarı suyun altında..şezlong yatağının üstünde brşey gördüm..bu kurşunmu yoksa sahtemiidk ordan bir çöp buldum daldırdım suya o cisimi yokladım ana bu sahte biri taktırmış bir ayağımı suya soktum yatağın bir ucundan tutarakdan biraz çektim..sahteyi aldım.. inceledim bu bir levrek sahtesi mor renkli bir sahte..silking batan tip..bu sahte çok can yakar gece gündüz... sahteyi çantaya attım.. sonra yatağı komple dışarı çektim,uygun bir yere bıraktım..bayağı ağırlaşmış idi Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us solumda normal takımlar ile atçek yapanlar var..ben şampiyonu hedefe gönderdim..sahte yüzmeye başlayınca o atçekçiler balığa bak suyun üstünde filan demiye başladılar sonra bana döndülerhihi 3 cü atışımda çekerken sahtenin arkası kararmıya başladı,arkadan bir cisim yaklaşıyor yaklaşıyor çök lan çök bu balık derkennn.balık bir ani hareket ile sahtenin sağ tarafına geçip bir u dönüşü yaparak çaktı sahteye...çakması ile tasmayı vurmam bir oldu.. ..2 3 saniye direndi..şapurtu kopuyor..atçekcilerin ağzının suyu akıyor 2 3 saniye direndiii sahte bir kurtuldu ağzından..15mt civarı içeride..sahte o hızlı ok gibi bir fırladı sağ kulağımın biraz açığından arkaya doğru uçtu bir 15mt de arkaya uçtu diyebilirim kaçan balık net 3 kilo luk bir paşa idi malesef balık direk arkadan atlamadı atlasa 2 kancada otururdu ağzına..hızını artırıp ani u dönüşü yaparak atladığında tam arka kuyruk kısmına denk gelmişti..iğne kıl payı tutmuş balığı..malesef.. sezona güzel bir trofe ile başlamak nasip olmadıhihi ama bu gün bütün sitresimi boşaltım şimdilik o bana yeterhihi sitres yapmıya başladım..mersinde bile atçek ile levrek yakaladılar iyice sitres basmıştı demekki levrek yokmuş takıldığım günlerde...olunca yüzünü gösteriyor mübarek hayvan haydin herkese rasgele..yakında levrek raporu açacağım
Yaklaşık olarak on gün önce karadenizde bir sahte kaybım oldu. Sizin oralara gelmesi muhtemeldir. Hani akıntılar filan diyorum.
KAdir abi denizden babam çıksa yerim düşüncesini uygulama bence burda, o güzel satenin üçlü iğneleri çok fena görünüyor, dediğin gibi " çok can yakar " Güle güle kullan abi, inşallah bol bol levrek alır kısmetine gelen sahte
yunusa takılmışsa 10 gün içinde yetişir abi bura sağol Recep abim teşekkür ederim..sahteye gözüm gibi bakacağımhihi sahtelerin iğnesini yeniliyeceğim..bu cengavere levrek yazdımhihi teşekkür ederim sağolasın
Abi bende 3 hafta önce kaybetmiştim bi tane izmirde, rengi de beyazımtıraktı, kendisi de su üstü gagasızdı, senin bulduğuna çok benziyor yani kesin benimkidir Abi çok heyecenlı bir av yaşamışsın, paşaların paşasını kıyıya çekmek te nasip olsun, bugün bende senin anlattığın şamandıralı silikonu kurdum sabaha karşı talan edilmiş meramı deneyeceğim bakalım hayırlısı
Balıkta suda bıraktığın sahteyi helal etcen, bulduğunu alıp rahat rahat kulanacaksın. Göllerde özellikle sular çekilince bayağı bir sahte bulunur kime kısmetse
vallah sen kafadan kaybettin renk olarak birde gagasızmış küllüyen kaybettin bu senin olamazhihi erkenden merada ol..güneşin doğuşuna şahitlik et hadi rasgelehihi sahte iyi iş çıkarırmış hemen yedeğini yapalım dersek yok vallah kıymetini bilmek lazım bunun şimdi..hihi bedava sirke bal kadar değerlimi olurmuş ne
kadir abi benim o ben ilk okula giderken öğretmen bastı merayı bende sahteyi bırakıp kaçtım şimdi hatırladım demekki yüze yüze sizin oraya gelmiş sana zahmet kargoyla bana yolarmısın. sana zahmet kargo ücretinide verirmisin hihi
oo hoo o zaman aşımına uğramış istesende vermem gari onunla işim var daha bu sabah suyuna indim hiç tadı yoktuidk 15 20cmn lik bebe palazlar gördüm..bir kaç turna vuruşu ve takibi oldu sadece.. suyumuz çok berrak henüz..deniz bu yıl hiç karışmadı..ölü deniz gbi değişik bir canlı olarak şunları gördümhihi bu balığın adı neydi aklıma gelmedi bir türlüidk biri resmin tam ortasında..diğeri o çizgide sol tarafda..saat 9 yönünde kafa üçgen şeklinde..kumda yatıyor genelde.. Uploaded with ImageShack.us
bu "morgül" ile balık tutupta buraya koyarsan...paşanın resmini de sahtenin sahibi görürse...aynı sahteden de piyasada yoksa...gerisini yazmaya parmaklarım gitmiyor kadir
*** kadir kardeş helal olsun sana senin gibi avcıya bende kesikköprüde sahte kaybetmiştim hatta bulan arkadaşlarda baya tanınmış balıkçılardı sahteyide gösterdi hatta özel rapala klipsim var onuda gördüm ama al senin sahteni diyemediler bende edebimden isteyemedim benim olduğunu dedim öyle konu kapandı
abi tipik tipik insanoğlu var.15 yaşında bir çocuk dese o benim..ee hadi lenn demesini doğal karşılarım..ama şahsım farklı davranır koca adamsın abi,şahsın bunu aklı selim görmesi gerekirdi..,...geri verse karakterli biri derdim..vermemiş, o halde karaktersiz biri.demekki cüzdan bulsa yolda,sahibide o benim dese,buna rağmen anında cebe indirir bu şahıslar .şu sahteyi ben çıkarırken biri görse istese veririm..
relix 50 makina çıkardık bizde konyaaltından arkadaş dalışta bulmuş 105 liralik makina gayette güzel temizledik ettik yağladık arkadaş kullanıcak manavgatta calısıo orada levreğe giderse avlanır onunla sende sahte bulmussun hayhırlı olsun abi bende buldum bir kere samandrayla samandra cektım rapalada extra bonusu oldu
Kadir bey resimdeki balıklar sapan balığıdır.Mersinde oldukça fazla çıkar,teknemle daha dün 45cm lik bir tane aldım,tadını pek sevmem ama sosunu iyi hazırlayanlara denk gelirsenizgüzeldir tadı. Kafayı kestikten sonra geriye sadece kuyruk kalır,oda tulum çıkartılır.. karidesi çok sever ayrıca)
bahsettiğin makina bende vardı..çok az kullandım bir arkadaşıma hediye verdim..vaktinde çok sahte taktırıp suda bırakmıştım..geri dönüşümü başlıyor anlaşılan tam üstüne bastın abi .ben bunu saban balığı diye biliyordum..eve gelince google de aratınca çıkmadı..doğru ismi sapan mış..arattım çıktı güzel görünümü var..epey izledim bayağı vardı..altdan bakınca insan yüzünü andırıyormuş resimlerden baktım demin..yeme konusuna gelince pek düşünmek istemiyorumhihi daha çok salma taraftarıyım bu tür canlıları.. o kadar sahteyi 4 atçekci bir araya gelsek biriktiremeyiz ne yaptın agahihi (sahte deposu olan atçekciler )
o balıklara bizim burda kemane veya kemençe balığı derler. köpekbalığının akrabası, kum tabanlı yerlerde yaşar. uğraşır da derisini yüzersen etini yiyenler var.
bu benim sahtalarımdan değil yav! hatta bi tanesi o kadar bir olay olmuşki neredeyse libya savaşını başlatmıştıya ben internete girmeyeli geç farkettim. hulasa olayın üstüne 1 ay geçti sahtama 10 papel takıldı, tabi gittim onla da yenisini aldım. Deniz ana bir taraftan alırken diğer taraftanda veriyor işte. abi altı boyalıysa (bizim burada usta atçekcinin biri altını boyuyorda, bir bildiği var herhalde) kendisine haber verivereyim dedim