sahte-çelik halat

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında scylla_40 tarafından paylaşıldı.

1. scylla_40

scylla_40 fatih

arkadaşlar yardımlarınızla kamış-makina ve misina aldım. turna avına gideceğim. misinayı makineye bağladıktan sonra ucuna çelik halat dedikleri metali bağlayıp sonra sahteyi takacağız demi?
    Birde kullandığınız iş yapan sahtelerinizi paylaşabilir misiniz?

2. maximturka

maximturka mert

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin10-40g,Shimano Alivio AX8000 3,30mt 50-100gr, Lineaeffe ac casting surf 390cm,
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-25 , OKUMA AVENGER AV-55 MAKİNE,DAİWA CROSSFIRE 2500
    çelik teli aynen dediğin gibi yapacaksın . kırıkkale de kapulukaya ya gittim geçen pazar, geçen yıla göre su seviyesi piknik yaptığımız yerlerde yüksekti, bir kaç saat at-çek yaptım , gelen giden olmadı, orada balık tutanlarda da bir ses yoktu. benim tavsiyem kaşık kullan , ben en çok turnayı kaşıkla aldım . ama şasi ile de balık alanlar var .

3. Ali KANTARCI

Ali KANTARCI Ali KANTARCI

Favori Kamış:
    REMIXON 24O DOLGU KAMIŞ
    Favori Makine:
    DAİWA REGAL 4000-5İA
    En İyi Avı:
    isli demlikte bir bardak çay
    Avlanılacak olan bölgede turna veya diğer etçillerin alıştığı sahte, sasi, kaşık, mepps türleri olabilir. Bence en güzeli av bayilerinde en çok satanların hangisi olduğunu araştırıp öğrenmek. Ben turna avını sadece Afyon Karamık Gölü'nde yapıyorum , mesela buralarda rapala ile turna aldım diyeni ne duydum ne gördüm. Devamlı alışveriş yaptığım av bayisinin de söylediği şey, sadece mepps tarzı farklı farklı markaların çok satıldığı. Velhasıl av bayilerini araştır derim, faydalı olur zannımca. Çelik tel işini de hazır takım almayıp , kendin metrelik satılan ince çelik tellerden yapmanı öneririm, daha sağlam olur. Bu telin iki ucuna bir fırdöndü bir de klips eklemen yerterli. Hazır tel takımların uçları sarımlı olduğundan takılmalarda açılabilir. Kendin yapacaksan, sağlam bir markanın çelik telini al ve iki ucunu burç ve pense yardımı ile bağla.

4. scylla_40

scylla_40 fatih

av bayisine gittim. ordaki ablamız acemiysen ki öyleyim :)
    kaşık işine şimdilik girme.sasi ile alışmaya başla dedi. kaşık atarken farklı bişey mi yapmak gerekiyor acaba?

5. Ali KANTARCI

Favori Kamış:
    REMIXON 24O DOLGU KAMIŞ
    Favori Makine:
    DAİWA REGAL 4000-5İA
    En İyi Avı:
    Mepps veya sasiye göre biraz ağır ve bundan dolayı takılabilir. Bunun için söylemiştir. Bence bu işe merak sarmak istiyorsan sasi, kaşık, rapala, mepps gibi şeylerden bütçeyi yormadan ufak ufak al. Belli olmuyor ki neye atlayacağı. Mesela geçen yıl temmuzda 2 numara küçük mepps levreği parlak havalarda ürkütüp kaçırıyordu, biz de küçük sasi ile avlanıyrduk. Araştırmalarını yap, favori yemleri kafanda oluştur, çeşit yemden zarar gelmez.

6. Ali KANTARCI

Favori Kamış:
    REMIXON 24O DOLGU KAMIŞ
    Favori Makine:
    DAİWA REGAL 4000-5İA
    En İyi Avı:

Sasiye aksiyon kamış ucu ile hafif çırparak verilir;yani sasinin kullanımı kaşığa göre zor denebilir. kaşık monoton bir şekilde çekilebilir ama sasi aynı çekişte çoğunda iş yapmaz, illaki aksiyon vermek gerekir.

7. scylla_40

scylla_40 fatih

saside normal çekmek yetmiyor mu? aksiyon nasıl vereceğim? (sorular saçma gelebilir ama cahillik )

8. acapella_oo

acapella_oo Özkan

Favori Makine:
    Remixon King50
    En İyi Avı:
    Turna-8 kg
    abi yani sasiyi öyle bi çekiceksin ki sopanın ucunu arada dalı sallarmış gibi sallıcan sasi suda kramplar geçiren bi balık gibi suda aniden hızlanıp, biraz durup tekrar aniden hızlanıcak zıp-zıp-zıp misali..