Sahte Değil Gerçek!

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında mertfb129 tarafından paylaşıldı.

1. mertfb129

mertfb129 Mert

Favori Kamış:
    Alba Star Spin.
    Favori Makine:
    Alba Star.
    En İyi Avı:
    Hilal Sitesi Önü Levrek 1Kg.Konya Sazan 2 Kg.Dörtyol Barınaktan yakaladım onlarcası.
    Direk videoyu koyuyorum.Video bana ait.Düzenlemeleri sonra yapacağım.
    Merhabalar;
    Yeni yeni at çek işine heves ettim.Bir kaç öneri üzerine sahte yemler aldım.Şanssızlığımdan mıdır bilemedim hiç verimli av yapamadım.50 cm lik lüferleri yanıma kadar getirdim yalnız saldırı yaptıramadım.Saldırmıyorlar vurmuyorlar deliriyorum.Dedim ben bunun gerçeğini yapayım.Geçmiş haftalarda yakaladığım gümüşleri sahte mantığıyla kullandım.Sonuç ise pozitif oldu daha ilk atışımda yarım kiloluk levrek loopp diye oturdu.
    Yararlı olabileceğini düşündüm ve konuyu açtım.

[​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

http://www.youtube.com/watch?v=xotvd2KKZiU&feature=youtu.behttp://

2. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Daha gercekci bir sahte olamazdi. :) Elinize saglik. :thumb:

3. -selim-

-selim- selim şeker

En İyi Avı:
    50cm Turna
    gerçekten güzel paylaşım teşekkürler,peki bunu turna tutmak için yapsam olur mu?(gümüşle)

4. sermat

sermat serkan

Favori Kamış:
    cormoran bull fighter 10-30, okuma compressa 100-200,shimano nexave
    Favori Makine:
    shimano aceration hg okuma raw2,shimano nexave daiwa tournament entoh
    En İyi Avı:
    minakop şu kadar
    ellerine sağlık hemşerim.çok güzel çalışma olmuş.fakat bakır tel olayını anlayamadım gagasınamı sardın açıklarsan sevinirim.formda dörtyollu birini görmek güzel benim büyüdüğüm okuduğum yer.atatürk lisesi .neyse kndn iii bak

5. maximturka

maximturka mert

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin10-40g,Shimano Alivio AX8000 3,30mt 50-100gr, Lineaeffe ac casting surf 390cm,
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-25 , OKUMA AVENGER AV-55 MAKİNE,DAİWA CROSSFIRE 2500
    helal olsun , eğer bu sana ait bir yöntemse ,bir isim bul derim))))
    bu arada bir kaç sorum olacak ,
    - balık aşağı yukarı ne kadar sure yada ortalama kaç atışa kadar sağlam kalabiliyor?
    - malum havalar sıcak , o yüzden eğer balık canlı değilse belli bir süreden sonra eti yumuşuyor, özellikle at - çek te sürekli hem atarken hemde suya çarparken balık sağlamlığını yitirebilir, bu konu hakkında deneyiminiz ne oldu ?

çok güzel bir paylaşım teşekkürler.

6. leventturksoy

leventturksoy levent

Favori Kamış:
    Daiwa Procaster 4.20 surf daiwa crosscast 2.74 spin
    Favori Makine:
    Daiwa Crosscast S 5000 Daiwa Procaster 2500 A spin
    super bir calısma bende boyle birsey dusunmustum yanlız kotu olan yonu
    her buyuk balık icin bir gumus hazırlamak yinede cok tesekkurler ustalık super

7. vesper

vesper Ömer ÖZEL

8. vesper

vesper Ömer ÖZEL

9. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 2.10 5-25 gr. Okuma V system 2.70 10-40 gr.
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    4,5 Kg. Sinarit 72 cm 3.2 Kg. Turna
    Son derece ilginç bir yöntem. Elinize sağlık. Daha neler öğreneceğiz bakalım :)

10. karakuş

karakuş Burak Karakuş

Favori Kamış:
    Okuma V-system 2.70m. Lineaeffe S-Curve Spin 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000FA Okuma Epix pro-40
    Tebrik ederim. Bunu yapmayı bende denemiştim fakat bu kadar düzgün yapmayı başaramamıştım. Bu sene mutlaka deneyeceğim, teşekkürler.

11. mertfb129

mertfb129 Mert

Favori Kamış:
    Alba Star Spin.
    Favori Makine:
    Alba Star.
    En İyi Avı:
    Hilal Sitesi Önü Levrek 1Kg.Konya Sazan 2 Kg.Dörtyol Barınaktan yakaladım onlarcası.
    Hepinize teşekkür ederim.Sırayla sorularınızı cevaplamaya çalışacağım.
    -selim-,Deniz turnası barracuda için olabilir ki barracuda görürse affetmez.Tatlı su için herhangi bir bilgim yok malesef.
    -sermat,Bakır tel olayı,furdöndünün deliğinden ve balığın kafasından geçirip balığın bedenine olan kuvvetini almak için kullandım.Yeni eklediğim fotolardan anlayabilrisiniz.Gagasını ince 0.20 mm lik misina ile sardım gayet güzel oldu.Atatürk Lisesi yan tarafımızdali lise.Ben Dörtyol Lisesi'nden mezunum ağabey Hoşcakalın:)
    -maximturka,Bu yöntemin benzerini değerli Murat Abimden görmüştüm.Biraz değiştirerek böyle yaptım.Tamam bunun ismi ger-çek-ci olsun :)Videoyu dikkatli izlersen balığa herhangi bir kuvvet yok.Ortadan geçirdiğimiz çelik halatta bütün kuvvet.Kuyruk ve gagayıda ince misina ile sağlamlayınca balık epey bi sağlam kalıyor.İlla bir süre istiyorsan benim bileğim ağrıyana kadar at çek yaptım.3-4 tane hazırladığım balık vardı sadece 2 sini kullanabildim.Sıkı ve sağlam bir tane balık yetiyor.Lakin kamışı sallarken misina takılıp yere küt diye balığı çakmazsan :)
    -leventturksoy,Ağabey orasıda kolay denizden eve getirene kadar ölen olursa at çek için kullan.Canlı olanlar akvaryumda dursun.İzlemeside büyük keyif verici.Dur 2 foto ekleyeyim biraz eğlenelim :)
    -Ben bulduğum deniz canlılarını hobi amaçlı akvaryumda da bulunduruyorum.Gümüşlerim var kefallerim var Arada içlerinde değişik canlılarda var.Merak bunlar.Hepsini izliyorum değişik değişik şeyler öğreniyorum.İleri zmanlarda bunlar hakkındada paylaşımlar yaparız.
    Hoşcakalın.

[​IMG][​IMG][​IMG]

12. fuat33

fuat33 fuat

Dostum ellerine sağlık. Güzel bi çalışma olmuş;). Avaryum merakın varsa chiclid türlerini bi dene derim. Hem ucuz hem çok güzel hem asil hemde nisbeten dayanıklı balıklardır. İnan izle izle doyamazsın, yavrulatırsın dede olmuş gibi sevinirsin. Yavrular büyüdükçe aslanlarım benim sizin anneniz babanız mercimek kadardı ben onları satın aldığımda sonra onlar büyüdü siz doğdunuz sizde mercimek kadardınız.. Hey gidi günler şimdi çupra gibi oldunuz diyeceksin:D...

Sazanı konyada avlamışsın hemşomuyuz yoksa? Mersinden Hataya selamlar...

13. mertfb129

mertfb129 Mert

Favori Kamış:
    Alba Star Spin.
    Favori Makine:
    Alba Star.
    En İyi Avı:
    Fuat! Yok hemşeri değiliz.Ben has mı has Dörtyol'luyum.Öğrencilik yıllarında konyada avlanmıştım.Bak bunlarda benim balıklarım.Sarı prenseslerim,kenyilerim,mavi prenseslerim,Şimdide Frontoza blue zaireler.

[​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

14. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    eline sağlık güzel olmuş:) bende bunun aparatı var,bir kere denemiştim,ölü balığıda güzel yüzdürüyordum,balık binermi,biner,lakin atıp aksıyon verdirip çekmeye gelmiyor,balık dağılıyoridk yani bayağı bir balık götürmem lazım meraya:)
    ama bu yöntem iş yapar her daim:) yeterki ölüyü canlandır suda:hungry:

15. muratcoskun

muratcoskun muratcoskun

Favori Kamış:
    alba star 2,70
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    turna 2,5 : yayın 7,5
    gerçekten kullanışlı duruyor, paylaşım için teşekkürler.

16. simendifer

simendifer Sennur

Çok güzel olmuş gerçekten. Verdiğin emeğin karşılığını da almışsın gördüğüm kadarı ile, daha ne olsun. :) Yeni yeni şeyler öğreniyoruz, hadi bakalım. Bizlerle paylaştığın için ayrıca teşekkürler.

Not: Akvaryum dükkanın falan mı var? Epey uğraşmışsın akvaryumla. :)

17. mertfb129

mertfb129 Mert

Favori Kamış:
    Alba Star Spin.
    Favori Makine:
    Alba Star.
    En İyi Avı:
    Rica ederim.Yok dükkan filan değil :) Hobi mi? merak mı? saplantı mı? Hangisini yakıştırırsanız :)

18. mustafa34

mustafa34 mustafa

Favori Kamış:
    silstar
    En İyi Avı:
    5 kg aynalı sazan
    tebrikler güzel bir paylaşım

geliştirmek amacı ile yardımcı olmak isterim ..balıgın daha uzun süreli kalması için içini temizleyip pamukla doldurup ardından dikip onun ardından vernik yada ona benzer bir dondurucu ile dondursak acaba nasıl olur

19. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    ha ha, banada çektiğim canlılara saldırıyorlardı. at çek hevesi böyle başladı. yaw çekiyodum geriye canlıyı ben çektikce saldırıyorlardı
    sonra canlı bağlamayı bıraktım, rapala atmaya bailadım ama 1 yıldır sadece 2 balık alabildim o da şans

20. maximturka

maximturka mert

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin10-40g,Shimano Alivio AX8000 3,30mt 50-100gr, Lineaeffe ac casting surf 390cm,
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-25 , OKUMA AVENGER AV-55 MAKİNE,DAİWA CROSSFIRE 2500

mustafa abi bi denesene bu anlattığın yöntemi ve sonra bizlerle paylaşırsan seviniriz.