sahte fiyatları...yapılan indirimler...

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında modena tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. modena

modena

sevgili üyeler merhaba...

bu konuyu açma sebebim son zamanlarda işimize çok yarayan indirimli ürünler...

çok sıklıkla olmasa da dönem dönem ortaya çıkan bu gibi durumlar bizler için bulunmaz anlardır...haliyle bizlerde bu zamanları en verimli şekilde değerlendirmeye çalışırız...

fakat benim burada değinmek istediğim konu biraz farklı...şöyle ki...

indirim zamanlarında sadece fiyatından ötürü hiç işimize yaramayacak sahteleri satın almak bizlere avlarımız da avantaj değil sadece gereksiz maddi külfet sağlayacaktır...işte bu yüzden böyle anlarda satın alacağımız sahteler mutlaka av sahalarımıza uygun kullanılabilir sahteler olmalı...

benimde sıklıkla av yaptığım izmir kıyılarından örnek vermem gerekirse eğer...:

bu tip kıyı şeritlerinde batan,derin dalan ağır sahteler işimize yaramaz...sadece atıp sarmaya başladığımız da takılan sahteyi egenin pırıl pırıl sularına bırakmış oluruz hepsi bu...yada hiç kullanmayız bile...

sadece ucuz fiyatına kanıp aldığımız üç ucuz sahtenin yerine işe yarayacak bir sahte almamız her zaman daha avantajlıdır...

bu yüzden bu tip indirimler de yapacağımız alımlar bizlere uygun olmalı...sadece fiyatı ucuz diye alınacak ünlü markalara ait modeller işe yaramadığı sürece sadece evde zamanla ününü kaybedecek bir markaya ait işe yaramayan bir sahte olarak kalacaktır...

aklıma gelmişken herkesi bilgilendirmek istedim...;)

hepinize kocaman rast gelsin...:)

Son düzenleme: 27 Mayıs 2011
  2. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Poper tarzı üstten gelen sahteler dahamı iyidir izmir çevresinde? Ben hep yemli takımlarla avlanıyordum..sahte aşkım yeni başladı her seferinde dediğiniz gibi bir kaç sahteyi denizde bırakıp geliyorum...İçim o kadar acıyorki,hava soğuk olmasa yada yanımda kimse olmasa utanmasam girip bulucam onu :D

3. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Shakespeare E Series Supraglass 10-20
    Favori Makine:
    D.A.M. Quick 220,D.A.M. Quick 89
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    Bir kere muren avimda muren yemi yuttuktan sonra misinayi kesmisti, takimi yenileyip, bu kez celik tel kullanip attigimda murenin agzindan benim kanca cikmisti:) Keske kaybolan sahtelerimizi de bi tanesi toplayip getirseydi, fena olmazdi yani.O zaman buradan predator gecinen o turlere sesleniyorum; getir kiyiya kadar birak gordugun sahteleri bi zahmet.Bu arada tesekkurler Turgay agabey buralarda simdilik bi indirim yok, olursa da kaptirmayiz artik kendimizi.Saygilarimla... :)

4. Muharrem_Gunes

Muharrem_Gunes Muharrem Güneş

Favori Kamış:
    Shekspeare Ugly Stik Lite 1.98 M,Shimano Vengeance Sea Bass 2.40 10-50 Gr
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20,Shimano Stradic 3000SFD,Shimano Exsence CI4 3000M
    En İyi Avı:
    Levrek 1000gr - 1200gr arası.Diğerlerini yazmıyorum.Levrekte hırs yaptım.
    Haydaaaaa...

Al birde buradan yak
    Sadrazamın ikram
    Ben dilenci şayet hicvin sonu idam
    Neyse ne baş koydum yoluma, yürürüm yok hatam yok şakam :):)

İnşallah:)

5. OMMG

OMMG OKAN

Kesinlikle katılıyorum,sahteler seçilirken fiyatlarından ziyade av yapılan meraya uygun olarak seçilmeli.Aksi taktirde malzeme çantamız sahte çöplüğüne döner yada iş yapacak bir sahtenin çok daha fazlasını denizde bırakabiliriz :D :D

6. UzuNHoca

UzuNHoca Ismail

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Sahara 3000 FD
    En İyi Avı:
    Levrek 1.5 Kg
    Bu konuyu daha da kapsamlı bi şekilde açarsak ben gibi spine ve olta balıkçılığına yeni başlayan arkadaşlara daha da faydalı olacağına inanıyorum nelere dikkat edilmeli nasıl sahte seçmeli. . Bu seçimleri neye göre ve nasıl yapmalı. . Saygılarımla

7. İzmirli51

İzmirli51 Fikret ALAYLIOĞLU

Favori Kamış:
    2,59 cm Shakespeare UglyStik Lite, 2,40cm Dam EMotion 25 IM6X ,
    Favori Makine:
    Sahara 3000FD ve Sonora 2500FB - 4000FB
    En İyi Avı:
    Levrek 1,950 kg
    Sevgili Turgay kardeşim, uyarın çok yerinde olmuş ama benim için çok geç kaldın :eek: Siteye üye olduğumda tarafıma hediye edilmiş 5-6adet sahtem vardı. Üyeliğimin 6 ncı ayı dolduğunda ise 64 adet sahtem olmuştu.hihi:D Son zamanlarda gittiğim avlarda ise üye olmadan önce gittiğim meralara daha uygun olan silikon takımlara geri dönmüş bulunmaktayım. Silikon takımlarla hiç olmaz ise ispendeklere denk gelip at-çek-bırak yapıp elimin şişini indiriyorum.:) Aldığım sahteleri ne yapıyorsun diye soracak olursan, her ava gidişimde 5-6 tanesini yanıma alıp, garibanların deniz suyuna yabancı kalmamalarını sağlıyorum.:D :D :D
    Senin ve yorumcu diğer üye arkadaşların belirttiği gibi, meraya ve balığa göre sahte almak en doğrusu olduğuna katılıyorum. Pazarlama taktiklerine kapılmadan çok iyi düşünmek gerekiyormuş.;) :eek:
    Herkese bol ve doğru avlar dilerim.
    Sevgi ve saygılarımla..

Son düzenleme: 27 Mayıs 2011
  8. dentex cem

dentex cem cem uludinç

Merhabalar
    Bu forumda yeniyim genel olarak tekneden sırtı ve olta ile avlanıyorum bu aralar AT-ÇEK avına merak sardım ve konudaki cahilliğimi gidermeye çalışıyorum ve bu konudaki bütün mesajları okumaya çalışıyorum.

Turgay kardeşim önemli bir konuya değinmişsin İzmir için uygun olan sahtelerden bizlere birkaç örnek verebilirsen çok faydalı olur şimdiden teşekkürler...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.