sahte için kamış?

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında yplt tarafından paylaşıldı.

1. yplt

yplt Yalçın POLAT

Favori Kamış:
    .....
    Favori Makine:
    .....
    Selamlar, at-çek tekniğinde acemiyim. denemek için birkaç sahte aldım. elimde geçen yıl göl kamışı olarak aldığım
    2.10m
    6 parça
    8-30 gr atarlı
    bir kamış var ve buna uygun küçük bir makine
    bu kamış şimdilik işimi görür mü yoksa spin kamışı mı almalıyım.
    Bilgisi olanlara şimdiden teşekkürler...

2. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Merhaba yalçın abi elindeki kamışın ağırlığını biliyor musun kaç gr. ona göre bişey söyleyebiliriz.At-çek yaparken ağır kamış olmamasına dikkat etmen gerekir ilk önce uzun süre avlakta bulunduğunda epey yorucu bir uğraş haline geliyor sonrasında aksiyon açısından sağlıklı olmayabilir atar değerleri her kamışta farklı olduğu için yani aynı atara sahip başka bir kamış daha ince ve hafif olabilirken başka bir kamış daha hantal kalabiliyor kamışın bir fotoğrafını buraya koyabilirsen daha iyi olur 6 parça demişsin galiba teleskopik kamış elindeki.Sana tavsiyem farklı bir söyleyişle elindeki kamış kızılcık sopası gibi olmalı :D hem sert aksiyonları verebilmen hem yumuşak dokunuşları yapabilmen adına hemde sağlam ve esnek bir kamış bunların hepsi bir arada bulunan kamış at-çek yapanların şuan baş tacı olan okuma sea spin olmalı :D

3. Aytech48

Aytech48 Engin Aytekin

Favori Kamış:
    Cormoran profiline spin 2.10
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 3000Vİ
    En İyi Avı:
    Kendi akvaryumumdan yakaladağım 4 cm Sarı Prenses :D
    Kamışın marka ve modelini yada herhangi bir linkini verirseniz daha çok yardımcı olunabilir.Birde dayanıklılığını önemli.At-çekte yakalanan balıklar genellikle kuvvetli olur bunları çekebilceğiniz bir kamış olmalı.

4. yplt

yplt Yalçın POLAT

Favori Kamış:
    .....
    Favori Makine:
    .....
    daiwa mps 210 diye bir model hafif teleskobik. ucuza lamıştım. Çok dayanıklı birşey olduğunu düşünmüyorum. yeni başlayacağım içinde pahalı bir kamış almak istemiyorum açıkçası

5. Aytech48

Aytech48 Engin Aytekin

Favori Kamış:
    Cormoran profiline spin 2.10
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 3000Vİ
    En İyi Avı:
    Kendi akvaryumumdan yakaladağım 4 cm Sarı Prenses :D
    Anladım.Şimdilik işinizi görür diye düşünüyorum.Tabi at-çek için en uygun kamışlar 2 parçalı kamışlardır.40 liradan başlayarak her fiyata bulabilirsiniz.Alışana kadar size yeter bence.

6. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Yalçın Bey bu kamışı denemedim ama bazı teleskobik spin kamışlar süpriz bir şekilde klasik iki parçalı kamışlardan çok daha randmanlı oluyor. Elinizdeki kamış yeter yetmez hangi havada hangi sahtede iş yapar denemeden bilemeyiz. Farklı sahtelerle farklı havalarda denemeler yaparak kararı kendin vermelisin.

7. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Dayanıklı bir kamış gibi gözükmedi bana fiyatı düşük ama bu kalitesiz anlamına gelmemeli fakat bu kamış kalitesine göre fiyatla orantılı , aynı şekilde fiyatı düşük ama gerçekten verilen parayı sonuna kadar hak eden bir kamış daha var herkesin beğenisini toplamış olan bu kamış okuma sea spin 20-40 atarlı 180 gr(gayet hafif) 2.40 daha önce kullandığım 2 adet spin kamışımın birini hediye ettim birini parçaladım(çok kalitesiz bir malzemeydi yalnız) :D şimdi ise bu boşluğu doldurmak için bu kamışı sipariş ettim daha önce inceleme fırsatı bulduğum için çok hoşuma gitti ve herkesinde görüşü bu yönde bende size tavsiye ederim gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz elinizde bulunan kamışı da yemli takımlarla avlanırken kullanabilirsiniz

8. yplt

yplt Yalçın POLAT

Favori Kamış:
    .....
    Favori Makine:
    .....
    teşekkürler cevaplarınız için. Önce deneyeyim o halde. olmazsa iki parçalı artık.