Herkese merhaba, Alabalık avında genellikle döner kaşıklar tercih ediliyor ve verimde alınıyor fakat benim merak ettiğim sahtelerin alabalık avında ne kadar verimli olduğu?
çok verimli degil nadirende olsa atlıyor. aksiyonu güzel bir sahte ilede alabalık alınabilir ama meps ve kaşıktan şaşma derim. rastgele
Herkese teşekkürler. Sanırım avlak yapısınında önemi var bu işte.Örneğin akarsularda yapılan avlarda döner kaşıklar verimli olurken baraj göllerindeki balıklar sahtelere daha çok ilgi gösterebilirler.Akarsulardaki bireylerin daha çok suya düşen böceklerle beslendiğini düşünürsek derelere göre çok daha derin olan barajlar ve doğal göllerdeki balıkların beslenme biçimi ufak balıklara doğru yönelecektir.Bu sebepten buralarda sahteler daha etkili olabilir diye düşünüyorum acaba yanılıyor muyum?
Konu Gökalaysa bu balığı muhtelif meppsler,kaşıklar,maket balıklar maket böcek taklitleri ile rahat yakalayabilirsiniz. Ancak kırmızı benekte meppsler ve sair spinnerler daha iyi çalışır. Yo-zurinin Slavko Bug'u Rebel'in Grasshoperi,Cast masterlittle cleo kaşıklar hepsi gökalada iş görüler. Yurdumuza has endemik türlerden Abant alabalığındada spiinnerlerin yanısıra saydığım yapay yemler iş görmüşlerdir.
Vedat amca öncelikle değerli paylaşımın ve bilgilendirmen için çok teşekkür ediyorum.Teorik anlamda bir çok şeyi senin yazılarından öğrendim ve amatör balıkçılıkta çok önemli bir yerin olduğunu düşünüyorum.Balıkçılığa bakış açının artık Türkiye'de bir ekole dönüştüğünden hiç şüphem yok.Bu işle ilgilenen insanların bilinçlendirmesi konusunda yaptığın herşey için sonsuz teşekkürler. Ellerinden öpüyorum.