Herkese merhaba Geçtiğimiz günlerde olta balıkçılıkğıyla çok haşırneşir bir aile dostu abimiz ile sohbet ederken sahtelerin piyasada pahalı olduğunu,senede birkaç taneyi denizde bıraktıklarını ve kendi imkanları ile yapmaya uğraştıklarından bahsetti. Anladığım kadarı ile birktakım plastikleri ve CD leri tiner-aseton tarzı bir kimsayalla eritip mevcut sahteden tahtaya çıkarttıkları kalıpta imal etmeye çalışıyorlar.Konuya genel olarak bakınca balık formu verilmiş bir plastik-silikon malzeme ve bunu balık için cazip hale getirecek renk ve süsler.Ancak yöntemleri hem sağlık hemde güvenlik açısından sakıncalı. Bu sohbet sonrasında yakın bir akrabamın işi kalıp olduğundan aklıma bunun yerli yapılıp yapılamayacağını düşünmeye başladım. Sonuçta bu sahtelerin tamamına yakını yabancı. Biraz özen ve dikkat ile bunların yerlilerini başarı ile yapabileceğimizi düşünüyorum.Tabiki tüm çeşitleri yapmak elbetteki çok zor. Bu sebeple buradaki tecrübeli arkadaşlardan ilk prototipleri yapabilmek adına en çok hangi markanın hangi modeli kullanılıyor,bu tip bir malzemede olmazsa olmaz özellik ne olmalıdır,markalarve fiyatlar hakkında değerli yorum ve fikirlerinizi bekliyorum. ÖNEMLİ NOT: Konu hakkında lütfen yanlış bir anlaşılma olmasın bir ticari beklenti içinde değilim.Zaten aklımdaki bu niyetten kalıp-plastik enjeksiyon işiyle uğraşan akrabamla da paylaşmadım.Bu işe hevesli-gönüllü birçok kişinin çok daha makul ve ucuz yollardan bu malzemeleri elde edebilmelerine imkan sağlayabilirsek ne mutlu bize. Hepinize RASTGELE
Emre merhaba, Link, http://www.balikavi.net/forum/forumdisplay.php?f=65 En yakın ilgili kişi sevgili Özcan abimiz.(diverözcan) Görüleceği üzere, çok kıymetli çalışmaları zaten forum sayfalarını süslüyor. Kendisi ahşap ağırlıklı çalışır ancak konu hakkında fikir alışverişinde bulunabilirsiniz diye düşünüyorum.