Merhaba arkadaşlar, bundan birkaç ay evvel sevgili Yücel Usta ile sohbet ederken, elindeki katalogtan sahte tekeleri göstermiş ve yakın gelecekteki fantezisinin bunlar ile spin yaparak eşkina ve karagöz avlamak olduğunu anlatmıştı. Çok farklı ve çok yaratıcı bir düşünce, şimdiye kadar uygulandığını duymadığım bir teknik.. Birgün internette gezerken bu güzelleri gördüm ve tereddüt etmeden sipariş verdim, görünüşleri çok güzel, her birinde 5 adet bilya var. Kayalık kıyılarda önünde 5 gr. kıstırma eşliğinde kıyıya paralel atışlar ile sert ve kısa çekiş aksiyonu vererek harika sesler çıkartacağını tahmin ediyorum. Nisan ortası gibi ilk fırsatta deneyerek yorumumu yazacağım. Eyer bir de balık yakalayabilirsem ilk müjdem ve teşekkürüm Yücel Usta'ya olacak..
Bence iş yaparlar. Balık olsam ortadaki kırmızıyı es geçmezdim sanırım. Eşkina da iş yapar mı bilmiyorum ama karagöz atlar zannımca. Deneme yorumlarınızı bekliyoruz, inşallah kısa zamanda kullanma şansınız olur.
Murat meraba. Nasılsın bayadır görüşemedik. Yine fantazi işlere merak sarmışsın. valla görüntüleri güzel ama her zaman dediğim gibi bu tarz sahteler ilk önce bizleri kandırıyor. Ben yıllar önce silikon teke ve mamun almıştım, ama ne fayda bunlar balığın çok bol olduğu yerlerde ve uygun zeminlerde belki iş yapabilir. haraket olması şart zaten sen bunları bilen birisin. sahtelerin bana göre % 5 kadarı balık yakalıyor. çoğu iş görmüyor. Her sahte her yerde de iş yapmıyor. Levrek peşinde koşarken öğrendiğim ve hayretler içinde kaldığım öyle şeyler varki. Bir mera düşün 50 metre sağında başka bir sahte, 50 metre solunda başka bir sahte iş yapıyor.Bu tecrübe ise yıllarca sonra kazanılmış. Ve daha bir çok unsur avı etkiliyor.
Merhaba bülent abi, teşekkür ederim. Dediğine katılıyorum, biraz fanteziye kaçtığım doğru. Aslında az da olsa şu bilyeler beni ümitlendiriyor ama, kimbilir belki de çıkardıkları ses balığı ürkütecek. Neyse en azından denemedik demeyiz . En kısa zamanda görüşmek üzere abi, selamlar..
Güzel görünüyorlar, inşallah isteğin balıkları yakalarsın bu sahteler ile. Özellikleri neler onlardan bahsetmemişsin. Ağırlık : ? Batar mı? Yüzen mi? yoksa askıda kalan mı ? Su üstü mü? (Gerçi gagasız görüntüsü su üstü olduğu izlenimi veriyor) aklınıza gelen diğer ozellikleri mesela renk kodu gibi.
Şenol doğru söylüyorsun, atlamisim. Ağırlık : 8 gr. Boy : 8,75cm Depth: 0~4 feet Renk kodlarını bilmiyorum. Satıcı 3 tanesi bir arada kargo haric 2.99$ fiyatla satıyordu. Çin den gönderildi, 1 ayda elime ulaştı... Link : http://cgi.ebay.com/3PCs-Shrimp-Lip...912072&po=LVI&ps=63&clkid=7897010321182599279
Murat kardeşim bu sahteleri denemek lazım. Bence iş görür. Benim yaptığım eşkina avlarında boncuk kurşun kullanırım. Devamlı gittiğim avlakta deniz içinde düz bir kaya keşfettim. Takımı o kayanın üzerine düşürdüğümde oltayı yavaşça sararım. Boncuk kurşun kaya üzerinde sekerken tık tık diye ses çıkarıyor (tabii ben o sesi duymuyorum ama kurşunun sekmesini hissediyorum. ) Genellikle kurşunun kaya üzerinde sekmesinden kısa bir kısa bir süre sonra oltaya muhakkak bir eşkina yapışıyor. Bu izlenimime göre senin sahtelerindeki kurşunların çıkaracağı ses te eşkinayı cezbedecektir. Sahteleri deneyeceğin zaman haber verirsen beraber deneriz.
Sedat abi merhaba, bu deneyimini beraber avlandığımız bir gün bana da anlatmıştın, ve bu sahteleri sipariş ederken bu deneyimi de düşünmüştüm. Tek tereddütüm, sahtelerin gereğinden fazla ses çıkarması, malum eşkina ürkek balık. Deneyip göreceğiz, umarım beraberce, selamlar...
Görünüşleri hakikaten çok güzel engin, insanın yiyesi geliyor ... Düşündüğümden daha iyi grünüyorlar, sadece gagalarında küçük bir yarık var, hepsinde aynı yerde aynı boyda. Bir amacı varmı, yoksa kalıp sorunu mu bilemedim. Ne de olsa; made in chaina.....
Ben bu yakınlarda Dubai'ye gideceğim. Orada da çin pazarı var ve içerisinde olta malzemeleri satan bir yer de mevcut. Eğer oraya gitmek için fırsat bulabilirsem ve eğer orada sahte karides varsa getiririm size bir kaç tane. Geçen sefer gittiğimde beğenmedim sahte balıklarını ama karides var mı inanın hatırlmaıyorum.
hayırlı olsun trofe boyutta avlarınız olur inşallah,bende biraz daha heyecanlandırayım sizi http://www.youtube.com/watch?v=y20BxPxYiBA
Amanın Kadir abi Bu ne güzel video yahu, spin ile karagoz ilk defa gordum. Ben bu gazla bı kosu sahile inerim şimdi ..
Bunların bazıları aslen kalamar ve ahtapot için iğnelerine aldanmayın (şimdi bazı arkadaşlar kalamar sahtesi öyle mi olur dediklerini duyar gibiyim , bazı kıtalarda levrek için kullanıldığıda görülür....bunlara aksiyon vermek tecrübe ve sabır işidir, diğer sahtelere benzemez ve kısa zamanda insanı bezdirebilir, yırtıcı balıkların beslenme tablolarındaki istatistiklerine bakıldığında bu tür kabuklular hep ikinci plandadır ama karagöz gibi balıkları hedef belirlemek biraz hayal kırıklığı yaratabilir bu balıkların doğasında böyle birşey yok çünkü..... geçen aylarda bir sahte ile ısparozu aldığını Aykut arkadaşımızın raporunda gördük, balıklar meraklıdır inceler, sürtünür, ani çekişte çarpma ile yakalanabilirler ama bu demek değildir ki karagöz içinde sahte kullanılır..... yakup hocamızın bu konularda geçmişte yaptığı çok değerli paylaşımları var, balıkların beslenme ve karakteristik alışkanlıklarını bilirsek hedef belirlemek zaten zor değil.... yinede hayırlısı olsun, bizi şaşırtacağınız günleri beklemekten daha hoş birşey olamaz, zaten yeni şeyler keşfetmek için buradayız.
Bu hayale ilk ortak ettigim adamsın ( Gebze-Bostancı hattı) .. bu deneme siparisiydi, ilk beraber deneyeceğiz .. Biliyorsun yanlız olmuyor, birbirimize kepçe yetiştirmemiz lazım
Caner, zaten bu bilinmezlik ve sürpriz ihtimali motive ediyor insanı.. Laf aramızda gizli hedefi de açık ermişsin Deneyelim, şaşıralım ..
Jelibon demişken acaba diyorum hatırladığım bazı jelibon şekilleri var kola olsun yada solucan şeklinde satılan jelibonlardan yada büyük kalıp jelibonlardan keserek şekillendirme yaparak sahte yapabilirmiyiz acaba??? Bence yapılabilecek birşey ama deneyen varmıdır acaba? ava gitmeye fırsat bulamayınca kafayı taktık malzeme hazırlamaya