Merhaba, Avlandığım yerde çok sayıda gopez var. Bu gopezler geceleri ara ara sürekli sıçrıyorlar. Suda kıbrıs varsa ekmeğin etrafındada iğneye takılmadan önce mutlaka bir kaç defa sıçrıyorlar. Bu sıçramanın nedeni peşlerinde bir avcı balık olduğunu mu gösterir? Şayet böyle ise gopeze benzeyen bir sahte alsam burada iş yapar mı? Gopezler genelde gördüğüm kadarıyla suyun 1m altından yüzüyorlar. Sahte seçimim bu özelliklerde mi olmalı? Böyleyse suyun 1 m altından, sırtı lacivert, altı gümüş renkte bir sahte bulabilir miyim? Şuradaki 010 benziyor ama buda suyun yüzeyinden geliyor. http://www.avmarketi.net/prd_images/remixon/sp-eg-029.jpg
merhaba samet benim tavsiyem SHORE LINE SHINER SL12 F-G/Tough-con-Halfbeak yada bu adresten cok daha iyilerini bulabilirsin www.plat.co.jp
SHIMANO SURF SWIMMER MEGABASS X-140 WORLD CHALLENGE Ja-Do Gottsuan minnow 125F SHIMANO EXSENCE Ino XM-090J birde buna bak
Balıklar sıçrayarak kaçıyorlarsa su üstü sahteler verimli olacaktır. River2sea rover 98 ya da 128 işini görür. Yücel'in verdiği örnekler biraz tuzlu olmakla beraber türünün en iyilerindendir.
Teşekkür ederim abi ilgin için. SL12 Türkiyede satılmıyor sanırım. Japonyadan getirtmekte problemli olur diye düşünüyorum. Birde burada ki zamanım çok dar. Evet bugün resmen gözlerimle gördüm. Su çok berraktı 10 mt ileride dibi rahatlıkla görüyordunuz. Gopezlerin arasına dalıyor kovalıyor. Hatta gopez sıçrıyor yüzdüğü yönün tam gerisine doğru. Sıçramalar gece 2- 3 ten güneş yarıya kadar kendini gösterene kadar devam etti. Sonra bitti. Kameram olsaydı su üstünden su altı belgeseli çekerdim Güneş tam ortaya çıktığında çeşit çeşit balıklar geldi kıyıya insanların bıraktığı topuk izlerine gövdelerine kadar girip bir şeyler çıkartıyorlardı. Yalnız bu çukurların bir kaç tanesine ben kalamar attım hiç biri ilgi göstermedi. Küçük balıklar didikledi durdu. Rover 98 im vardı ama buna wtd aksiyonu vermek elimdeki 270 cm kamış ve makine ile çok zor. Zaten o da koptu gitti suya Çok teşekkür ederim. Evet aradığım tam olarak bu. Yalnız bu da 8gr. Benim kamış 10 - 35gr atarlı. Bunu kullanabilme şansım var mıdır yine? Teşekkürler yardımlarınız için.