Selamlar, Ben balıkçılık konusunda yeniyim, henüz sadece istavrit tutmuşluğum var. Dün akşam Emirgan 'a gidip oralarda şansımı denedim. Genelde çinekop takımı atılmıştı, bende yemlik birşey olmadığı için merak edip aldığım birkaç sahteyi deniyim dedim. Sahte çok hafif olduğu için 30luk şeffaf sıyırtma ile attım. Atışı yaptıktan sonra genelde hafif hafif arada da bekleterek ya da ani küçük hareketler ile sardım. 5cm boyunda açık renkli floating sahte kullandım. Sahte ucuz birşeydi 5 liraya aldım ama hologramları gayet dikkat çekici ve aksiyonu da iyiydi. Kullanma şeklim doğru mudur, önerileriniz tavsiyeleriniz nelerdir yazabilirseniz çok sevinirim. Bir de pek uzağa atamadım, zargana topu gibi şamandıralar kullanılır mı sahteyi atmak için
Kullanma şeklin doğru ama Emirgan'da akıntı fazladır bildiğim kadarı ile, 30 gr ağırlık hafif kalmış olabilir.. daha ağır bir kurşun kulanarak hem sahtenin daha derinden gelmesini sağlayabilir, hem de daha uzağa atış yapabilirsin.. bunun için fırdöndüden hemen sonra kurşunu takıp kurşundan sonra 1 ya da 1,5 kulaç kadar misina ucuna sahteyi bağlayabilirsin.. Rastgele..
Kullanım doğruda yeri yanlış. Yani sahte kullanımı bu şekilde de olur ama boğazda biraz zor olur, ağır kurşunlar kullanarak yaparız biz lüfer ailesinin avını. Senin o şekilde kullanman İstanbul dışında herhangi bir yerde olsaydı sonuç bile alabilirdin lakin İstanbul da hele o dediğin yerlerde sonuç alman çok zor.
Bende bisey sormak istiyorum rapala ile yeni tanıştım etrafımda bana gosterecek kimse olmadığı icin boğazda atanları izleyip bakırköyde deniyorum ilk sorum fırdonduden sonra rapalayı bağladğımız govdeyi bağlamadan önce iki kişi iyice çekiyorlar niye ikinci sorumda atış yaparken kimisi yandan savuruyor kimisi kafasının üzerinden hangisi doğru tesekkur ederim
delirmişler herhalde o yüzden, ben elimle bir zorlarım o kadar. Aslında gerçek anlamda surf casting atışlarında yandan ve yukarıya doğru atış yapılır doğrusuda budur ama bizim buralarda bu atış yanlışdır malum kafa göz yarma olayları
Yalancı sahte ile balık avlamak isterseniz daha sabırlı ve daha fazla gezgin olmalısınız....sahteye gelecek balıklar yüzey ve orta su balıkları oldugundan gezgin türlerdir dip balıkları gibi hep aynı yerlerde durmazlar.. diger kardeşimizin dediğine gelince atış nasıl sana koly geliyorsa o şekilde dene.. denizdeki sahte avcılıgında belli bir nokta yoktur bölge vardır..yada menzil vardır.. tatlısuda yalancıyı , meppsi atarken bir noktaya veya ufak bir alana atarsınız.. o zaman işte biraz beceri ister.. derin bir noktaya bir agacın gölgesine. bir girdaba vs..
Ben ana bedendeki klipsi kurşunun fırdöndüsüne takıp kurşunun diğer ucundan dediğiniz gibi 1-1.5 kulaç kadar mesafe bırakıp sahteyi bağlamıştım. Bu şekil doğru mudur, yoksa araya bir fırdöndü daha eklemeli miyim? Dediğiniz gibi daha ağır ve iki ucu fırdöndülü bir kurşun ile denemeyi düşünüyorum sonraki denememde.
Rapala düğümü demişken, forumdaki balık prof.larımızdan Vedat Babanın videoları var ben 2. şekilde bağladım sahtemin ucunda ikinci bir halka olduğu için. Buyrun linkler : http://www.dailymotion.com/video/xcota9_rapala-duyumu-1_lifestyle http://www.dailymotion.com/video/xcotll_rapala-duyumu-2_lifestyle#rel-page-1
İstanbulumun lüfer, çinekop falan yapan, akıntısı fazla olmayan, kısaca çok tecrübeli olmayan birinin avlanabileceği yerler nereler olmalı acaba yer tavsiye edebilir misiniz sakıncası yoksa
Birkaç kere attıktan sonra vuruş falan alamayınca yer de değiştirdim aslında, gezdim sahili.. baya da bi at çek yaptım ama meretler anladı heralde acemi olduğumu
gagalı sahtelerde hiç bir şey yapmadan sabit çeksen bile yine dans ederek gelir.. olası balık varsa vede istekli ise saldırır..
cevaplar icin tesekkur ederim müsadenizle birsey daha sormak istiyorum yan yana at çek yapan arkadaşlardan bazıları ortadaki iğneyi çıkarıyor bazısı çıkarmıyor acaba bir fark varmı hangi şekilde kullanmak gerek
Geçen gün açılmıştı böyle bir konu, göz at istersen http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=43336