sahte-misina

Konu, 'Misinalar' kısmında mehmet0625 tarafından paylaşıldı.

1. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    herkese selamlar bu aralar at-çek olayına merak sardım ama her bir kaç avda bir bir sahte denize gönderiyorum sahteyi tam sallarken sahteyi taktığım fırdöndüden bağlanan yerin hemen üzerinden misina kopuyor ve denize uçuyor acaba bendemi bir sıkıntı var yoksa misinadamı
    kullandığım misina latex 0.26mm 1000m bobin misina almıştım makinaya sardım ama en az 3-4 sahtem denize uçtu yaklaşık 60 tl civarı sahteyi denize yolladım böyle devam ederse batacam gibi ne yapmam lazım sizce

2. ellidokuz

ellidokuz Özden Abraş

Favori Kamış:
    okuma alumina 10-40 gr 2,40cm
    En İyi Avı:
    3850GR LEVREK- 47 cm LÜFERGİL- 58 cm zargana
    atarken dikkatli olmalısın :) en uçtaki halkaya misina dolanıyor ve patlama oluyor. alışana kadar ilk zamanlarda (bu aralar dediğin için ilk zamanlar diyorum) biraz böyle olacak.. ucuz sahtelerle acemilik atın diyebileceğim ben ancak.. bol şans

3. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    en uç için sahteye takılan fırdöndülü çelik misinalar var bir karış bilemedin 2 karış boyunda onları al abim böylelikle misinanın dönerek hem gam yapmasını engellemiş olursun hemde rapalandan olmassın

4. hmrjr1990

hmrjr1990 Çağatay

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire 10-40 2.70 MH
    Favori Makine:
    Shimano Exage
    En İyi Avı:
    6KG sazan
    nasılmı yapacaksınız, madem yenisiniz 20 30 gram 3-5 tane kurşun alın. başlayın alışana kadar atıp çekmeye :) yararını görürsünüz. 25 kuruş gitsin denize önemli değil :) ama işi öğrendikten sonra rapalaya geçin :)

5. miller01

miller01 ali ihsan

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 240cm DAIWA REGAL TELESPIN 15-60GR 2.75M
    Favori Makine:
    SPRO Passion 720 Ryobi Ecusima 4000 VI,Okuma Trio 55 Red Core
    En İyi Avı:
    SIRA ONDA...
    Düğümden kaynaklanıyor olabilir mi? Şahsen bende acemi olmama rağmen palomar düğümü atıyorum, 0.22lik misinada bile sorun yaşamadım...

6. Dubara33

Dubara33 Mustafa

1. İhtimal en uç halkaya dolanıyor olabilir.
    2. İhtimal Düğümde sıkıntı olabilir.
    3. İhtimal -ki sizin sorununuzun bu olduğunu tahmin ediyorum- uzun süre aynı misina ile avlanırsanız bir süre sonra aşınıyor ve atarken patlıyor. En kaliteli misinada olsa belli bir süre sonra yıpranıp patlıyor. O yüzden 3-4 avdan sonra son 1 metreyi kesip atarsanız sorun yaşamazsınız. Latex sağlam misina ama 8-10 av yaparsanız illaki aşınıp patlayacaktır.

7. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Düğüm kesinlikle önemli ama o latex misinanin üzerindeki çeker değerine aldanmayin derim ben.
    Kadir abimizin misinasindan kullanin remixon super maxim yada okuma sea bass alin 0.26 iyidir.
    Ve düğümü atarken kesinlikle islatin.
    Bol şanslar.

8. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Latex misina güzel, sağlam ama düğümden patlıyor.

9. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    latex 30luğunu yakın zamanda kullandım..kamışı sürekli sallıyan wtd yapan birine gelmiyor misina.. çok çabuk gam yaptı..sahte değiştirirken..kamışı dik tutduğumdan..sık sık misina ucuna dolanıyordu.daha 2ci 3cü denemesinden itibaren bunu yapmıya başladı.deli etti beni resmen..daldınlıkla sallasam misinayı patlatacağım sahteden olacağım:D
    sonra savagear örgüyü tekrar sardım..ucuna bu misinadan... misina örgüyüde kendine benzetmiye başladı:D örgüde kıvrılmaya başladı..söktüm attım..yarım kalan süper maximlerden kullanıyorum örgü ucuna...

şu videodaki düğümden kullan..yanlız adamın yaptığı gibi,son aşamada çift taraflı asılma gerdirirken..

Double Clinch knot..

http://www.youtube.com/watch?v=ZpcUAWFuko4

yahut polamar düğüm kullan..

http://www.youtube.com/watch?v=Rxj55MXLg0w

10. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    az önce daha yeni balıktan geldim ve bir sahte daha denize yolladım sinirlendim kamışı topladım avı bıraktım ve yol üstünde latex i aldığım balıkçıya uğradım şu misinadan makinaya sardırdım bakalım bundan sonra kaç sahte yollayacaz denize şu misinadan kullanan varmıdır ve bu ip misinaya fır döndüyü nasıl bağlamalıyım ? 25 tl de para verdik 30 tl likte sahte gitti akşam akşam 55 tl yine zarar bu at-çek sevdası yüzünden

http://www.avpazarim.net/_A3-4165-aichi-dayu-8-kat-orgu-misina-0-18-mm-0-25-mm.htm

bu ip misinayı kullanan varmı veya bu misina nasıldır ve ip misinayı ilk kez kullanacağım için nasıl düğümler atmalıyım nasıl kullanmalıyıım deniz suyuna gir çık sertleşme olurmu bu misinada kazık gibi olup atışımı engellesin istemem yorumlarınız benim için çok önemli olacaktır aydınlatırsanız sevinirim

11. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    :thumb::thumb::thumb:

12. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    misina almaya balık malzemesi satan yere gittim süper maxsim alacaktım adam dediki süper maksim misina testere gibi kesiyor makinayı aşındırıyor dedi şu misinayı önerdi bende 0.30mmlik olanını aldım nasıldır sizce kullanan varmı spinde daha deneme fırsatı olmadı ama makinaya sararken bana biraz sert gibi geldi

http://www.avmarketi.com/asp/product/152661/TRABUCCO-TOUR-S-ISO-300M-0-20MM

13. rko

rko mustafa