sahte modelleri aldım yardım lütfen

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında Egeli34 tarafından paylaşıldı.

1. Egeli34

Egeli34 Murat

Favori Kamış:
    Vengeance 420 ,Kombat 420,potenzaSupercore420,UglyStick,Scimatar 270
    Favori Makine:
    Exage 10000fb,Affinity 7000,Salina 2,stradic 4000,pa fliegen
    En İyi Avı:
    ...
    Merhaba Değerli forum dostları,
    şans eseri bi arkadaşımda olta takımı görmemle başladı herşey meraklı gözlerimi fark edince balığa davet etti tabii ben misafir olmayı hiçbiyerde sevmediğim için tavsiyeyle Kamış ve makine aldım turna için yola çıkmıştım 2 tane parlak kaşık ile gittim b.çekmeceye atçeğin bu kadar zevkli olabileceğini tahmin edememiştim sabah 8 den 11 e kadar aralıksız atçek yaptıktan sonra levrek için solucan takıp beklemeye başladık arkadaşımda benim gibi sabırsız 15 dk geçmeden atçeğe devammmı etsek dedi evet deyip çıkarttık kaşıklarımızı taktık o bi tane turna tuttu ben ise 1 e kadar atçek yaptım eve boş ve kolumun ağrısıyla döndüm aradan bir hafta geçti bu sürede sitenin forumlarını okudum bolca ....

ve ilgimi sahte balıkla ava yöneldi forumlarda geçen modellere göre aşağıdakileri almış bulundum istanbul da aşağdaki modellerle nerede ne avlıyabileceğimi bulmaya çalışıyorum değerli yorumlarınıza muhtaç bi balık sevdalısı olarak karşınızdayım şimdiden çok teşekkür ederim saygılar sevgiler sağlıcakla kalın

rapala-maxrap mxr11 11cm,13gr renk:üst simli mavi alt beyaz
    rapala-skitter pop 9cm ,14gr renk:üst mavi renk siyahçizgili alt beyaz
    rapala -husky jerk 8cm,6gr renk:üst parlak mavi kenarlar parlak gri alt kırmızı
    rapala-x-rap 4cm,2gr renk : üst siyah alt parlak gri (hamsiyavrusuna benziyor)

yo-zurı crystal minnow 11cm,15gr üst siyah altgri (hamsiye benziyor)
    yo-zurı pin's minnow floating 9 cm,7gr üst sırt turkuaz kenarları yeşil yanlar ve alt gri

2. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    murat bey 1. sırada yazdığınız sahteyi kullanıyorum maxrap FB kodlu olanı marmarada levrek avı için en ideal sahtelerden biridir bunun yanında maxrap fayu da gayet güzel bir sahtedir ancak diğer sahtelerle ilgili bir bilgim yok rastgelsin

3. Egeli34

Egeli34 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ...
    teşekkür ederim Engin Bey,
    yeni bir forum açıldı ordan takip etmeye çalışsam daha iyi olacak yorumda bulunmak isteyenler elindeki modeli tuttuğu balıkları nerlerde işe yaradığını belirtmeye başlıyacak sanırım forumu takip etmeye devam edelim okyanus gibi bilgiye aç olunca insan bugün rapala düğümünü ve kalama ayarını öğrendim balık tutmaya başlamadan bunları öğrenmeside atçek yapmak kadar zevkli :)

4. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    kardeş belki bilmediğin bir hususu hatırlatmak isterim:) bu site de üye olup da sonradan kendilerine site yapan bir sürü kişi var:)
    çoğunluk burdan birşeyler kaptı!! öğrendi öğretti gitti:)
    hamsiye benziyen sahtelerin levrek de pek verimli geçmez şahsi görüşüm,sarıkanat lüfer istisna,

levrek için şunları daha şanslı görüyorum:

rapala-maxrap mxr11 11cm,13gr renk:üst simli mavi alt beyaz
    rapala-skitter pop 9cm ,14gr renk:üst mavi renk siyahçizgili alt beyaz

5. Egeli34

Egeli34 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ...
    teşekkür ederim Kadir abi,
    balık tutmak tutkulu insanları sarıyor sadece ve görüyorumki bilgi birikimi ve tecrübenin yoğurulmasıyla edinilen bir yetenek
    ek olarak stresli iş ortamlarından kaçmak için birebir kafa rahatlatmak motivasyonun artırıcı güzel bir heves , umarım hevesim kırılmaz aynı doğrultuda ilerlerim ve bulaşıcı da aynı zamanda bilgi birikimi insanda kalamıyor biraderde benden gördü şimdi onada kamış seçiyoruz , hafta içi izinliydim evde canım sıkıldı alibey barajına gitmiştim girişde güvenliklere danıştım ilk kez geliyorum diye nerde avlanabilirim diye sormuştum yardımcı oldular ellerinden geldiği kadar ancak suı kenarında bir kulube var dediler zeko dayı diye biri yaşıyormuş uğradım yanına içtenlikle balıklardan bahsetmeye başladık özellikle balık sevdalısı biri bilgilerini çekinmeden paylaşmayı seviyor bunu gördüm
    herkese sevgiler saygılar

6. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000CFB
    Kadir abi yanlışın var. Hamsiye benzeyen strike pro eg 145f 010 renk kodlu sahteyle 1,5 ayda 20 e yakın levrek aldım. Yine maxrap fs hamsi modeliyle levrekler alınmıştır. Hoş karadenizdeyim hamsi burada bol fakat egede ve akdenizdede iş yapacağı düşüncesindeyim.

7. FLATRON BJK

FLATRON BJK Mehmet

Favori Kamış:
    Carmoron
    Favori Makine:
    Ryobi
    Allah yardımcın olsun ardı arkası kesilmez artık görüp beğendiğin her sahteyi alırsın. Bir bakmışsın ki malzemeciler kadar çok sahten olmuş. Bol bol trofelere denk gelmen dileğiyle RASGELE.

8. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    ben çok fırsat verdim ama iş yaptıramadım:D burda hamsi olmayınca beliki ilgisini çekmemiştir:)
    diğer sahtelerimin çoğu kefale benzemiyor lakin,balığın ilgisini çekebiliyor ...