Abilerim yaşım 12 daha 3 sefrdir balığa gitmişliğim var.dün 3 oldu.Önce kemeraltına girdik havra sokağına kadar her yeri dolaştık.Ne yemci ne olta malzemecisi tam çıktıkkı baktık balıkçı aldık kurşun,2 iğne ve bide sahte sahteyi adam seçip verdi ama yinede sahteyi çok seviyorum.Nerdeyse yutcam bütün gün elimde yatarken bile koynuma sokuyorum.Neyse yemcide yakınmış ordanda 10 tane yengeci aldım.Aslında yengeçleri takarken ağlıyodum.Çünkü hepsini 50 kuruşa aldık.Üzüldüm 10 tane hayvanın yaşamının bdeli bumu ama napcaksın balıkda başka bişeyle tutulmuyo bi sahteyle tutuluo onuda öğrensem hayvanlara acı cektirmem.Neyse yengeçlerin 4 dünü taktım geri kalanını doğaya iade ettim.Balık yoktu konak taraflarıydı.Neyse benim sizden isteğim bana sahte kullanmayı anlayabileceğim şekilde anlatmanız.Sahte çeşitlerini fotolarıyla koyup,nasıl kullanılır,balık geldimi napmak lasım,nasıl anlaşılır,balık gelip atlıyıcakmı yoksa tasmalama filanmı yapmam lasım nasıl kayalara takılmadan kullanırım lütfn yardım edin yakında fotosunu koyacam malum ödevlerim çok bu yazıyı molada yazdım herkese rastgele
kardeşim avlandığın bölge konusunda en ufak bir fikrim yok ama egede genelde sahteyi kurşunsuz atıyorlar. sahte düğümü vardı sitede bir araştır istersen. onun için spin kamış alman lazım. işin erbapları sana daha iyi yardımcı olur. kal sağlıcakla
at çek olayına ilk olarak spin model hafif bir kamış alarak başlaman gerek.mumkunse antrenman olsun diye duz bir zeminde (kumluk olsun)sadece fırlatma alıştırması yapman gerekecek.atçekde sahtenin yada rapalanın boyu 7-12 cm arası gümüşrengi çoğunlukda olmakla beraber alt tarafı beyaz sırt tarafı yeşil veya mavi olanlarda çok sık tercih edilir.çok sık olmasada turuncu renk de tercih edildiği görulmektedir. yani tek bir sahte yada rapala dan ziyada birçok çeşidi sırayla denemen gerekecek.aynı zamanda aşırı derecede sabır lasım bu iş için.bu arada sahtelerde yuzer tip sahte takıyorsan kurşun kesinlikle kullanılmamalıdır. sahtenin aksiyonunu bozar çünkü.inandırıcı olmayan sahtede iş yapmaz. çok ayrıntılı bir konu bu umarım bizden daha tecrubelilerde bilgilerini seninle paylaşacaklardır.
güzel kardeşim önce sahtelerin ağırlığına göre atarı olan spin kamış almalısın .yani sahtenin ağırlığı 8 gr ise 5 25 gr atarlı bi kamış işini görürki benim sana tavsiyem 5 25 gram atarlı bi spin kamış ortalama çoğu rapalanda iş yapar bittimi tabiki hhayır bide bu at çek işi seni yoracağından dolayı 30 luk ama iyi bi makina tavsiyem okuma avenger fazlasıyla işin görür.sonra internetten spin kamış kullanımının videolarınıda izleyip biraz antremen yapman olacak.makinenin kalama ayarınıda dikkatli kullanmalısın .büyük bi balıkda işini kolaylaştıracak yani kalama ayarın biraz açık olsunki büyük avda balığa yol verip yormalısın ama bu da herzaman geçerli değil.ayrıca avlandığın yerde akıntı fazla yoksa kurşun kullanmana gerek yok ama ist boğazı gibi akıntılı yerlerde üçlü fırdöndünün bi ucunada bi karış kadar köstek yapıp kurşun takıyoruz ama dediğim gibi akıntı yoksa ve balık kıyıladıysa buna gerek yok.umarım yardımcı olmuşumdur ama üstadlar inş sana bu konuda dahada yardımcı olacaktır.ayrıca yazını okurken çok sempatik olduğun anlaşılıyo.güzel raporlarını bekliyoruz hade bakim oltan gergin olsun.