Arkadaşlar deniz balıkçılığında yeni sayılırım linkteki sahtelerden 5 6 adet almayı düşünüyorum lüfer ve levrek için bu sahtelerden hangilerini önerirsiniz.. http://www.avmarketi.com/asp/product/145943/Powerline-Bluefish-Lure-2-Lufer-Palamut-sahtesi
Tecrübe olarak belkide forumdaki en acemi arkadaşlardan birisiyimdir, bir çok rapalaya para verdim ancak silikondaki verimi rapalaların hiçbirinde alamadım. Tavsiyem Ragot Raglou'larla başlamanız. Tabiki uzman olan arkadaşlar sizi daha iyi yönlendireceklerdir.
Merhaba Cem. Sahte ile avlanmanın en kötü tarafı budur işte. Sahte almaya son veremezsin hiçbir zaman O rengi mi alayım, bu modeli mi alayım, silikon mu alsam gibi düşünürken bir bakmışsın hepsinden üçer beşer alıvermişsindir Bakarsın çevrendekiler maxrap ile balık tutmuş, hemen gidip birkaç tane alırsın. Bir bakarsın ucuz bir markayla tutmuş, hemen gidip birkaç ta değil, çok daha fazla alırsın (Maxrap ile karşılaştırılınca sana bedava gibi gelir. O yüzden fazla fazla alırsın ) Sonra bir duyarsın alba kaşıkla koca koca levrek yakalandığını, bu sefer de kaşıklara yünelirsin. Sıralama değişse de atçekçilerin hikayesi genelde bu olur O yüzden atçeke devam edeceksen fazla düşünme, çünkü bugün yada yarın hepsinden alacaksın (Bu arada sakın yanlış anlama, ben de aynı şekilde alışveriş yapanlardanım )
Merhaba Ayhan abi, Kesinlikle yanlış anlaşılacak bir durum söz konusu değil . At-çek ile çok denemeler yaptım bir kaç hafta öncesine kadar hiç balık tutamamıştım. Avlandığım bölgede at çek ile balık tutan kişilerin silikon önermesi üzerine silikon ile denemeler yaptım ve çok güzel balıklar aldım. At-çek benim için avlanma türleri arasında en önde geleni artık. Rapalalardan ziyade silikonlara sarmış durumdayım, her çeşitinden topluyorum bakalım sonumuz ne olacak
O sahteler ile verim alamazsın desem, çok mu garip olur acaba Tavsiye 13-15-17 cm boylarında birer max-rap almanız FB, FHB, FAYU, FPGH yeterli olur. Yeri geldiğinde rüzgara karşı atış yapacaksınız, powerlineları o lodos karaya fırlatır atar. 17 lik max rap a lüfer mi atlar derseniz, hemde Tekirdağ mı diye sorarsanız, hemde nasıl diye cevap verebilirim
Çağrı abi çok güzel yere değinmişsin.Onların yerine kaiteli bir sahte edinmek daha mantıklı.Aslında çantada 5 demirbaş kaliteli sahte olacak.Geri kalanların hepsi zevkiniz için aldıklarınız olacak.Bence bu sahtelerde zevk için olanlardan olmalı.Ve bunların gram-boylarından ben birsey anlamadım açıkçası.