Dun bi konu acmisti arkadasimiz, ordekle balik yakalanirmi diye.. videoyu izleyebilenler bunu artik biliyor, dogal hayatta ordekte, civcivde olsa yirtici bir sekilde besin kaynagini buluyor. Bunu bilen ureticilerde, yavru ordek taklidi sahte uretmisler aslinda uzun zamandir var bu urunler ve ulkemizde olmasada, yurtdisinda bazi tatlisu amatorlerinin tercih ettigi urunlerden birtanesi. Yardirgamamak lazim, tuzlusu levregi yeri geldimi fare yutuyorsa, pekala yavru ordek pesinde olan bir balikta olmali degil mi Persuader'in bunun icin uretmis oldugu yavru ordek taklidi asagida:
Tabi bu ordeklerle hedeflenen baliklar cok cok iri baliklar... bizim ic sularda bununla cezbedilebilecek boyda baliklar varmidir oda ayri bir konu
Ben hep düşünmüşümdür böyle birşey yapmayı Bunlar hareket ediyormu peki? Harekeyliyse mükemmel. Ama değilse bence iş yapmaz. Hani şu köşe başlarında su dolu leğenlerde satılan kolları hareketli ters yüzen oyuncak bebekler vardır ya, işte onlara biraz makyaj yaparak levrek avında kullanmayı yıllardır planlarım ama bir türlü elim gitmedi (arkadaşımızın yayınladığı videonun sitesi sakıncalı bir site olduğu için silinmiştir)
Bir ara levreğin fare ile yakalanabileceğinden bahsediliyordu, epey de tartışılmıştı bu konu. Belki bunların fare biçiminde olanı da yapılır ya da belki de yapılmıştır.
Hareketli degil, bunlari iri turnalarin oldugu bir golde, caliliklarin arasinda birakmak lazim.. agzi kurek gibi olanlar Oyuncaklari diyorsun demi agbi onlarda cok ses cikariyor ya bide otenleri var ciyak ciyak golde bitane balik kalmaz o sesten
Sadece turna değil yayın için de kullanıyorlardır muhtemelen. Çünkü tavuk ve ördekle yayın yakaladıklarını biliyorum. Bu da konuşulmuştu hatta sitede ben isyan etmiştim.
İnanamıyorum yahu, gerçekten yapmışlar. Adamların işi gücü yok yemin ederim. Yapmaları bir yana balığı bile yakalamışlar. Helal olsun ne diyeyim.
Sennur bu resimde gördüğün fare benim takım çantamdan ama o levreğin ağzındaki fare sahte değil gerçek
Farenin disleri biraz bakimsiz ama idare eder dislerde tartar var ve sarilasmis Ipana yada colgate kullansaydi boyle olmayabilirdi...
İlker Abi gelince anlatsın size. Kendisi eski avcılardandır, yayının bir ördeği nasıl yuttuğunu bizzat gözlemlemiş kendisi.
Avcı balıklar belirli bir boya ulaştıklarında su içindeki av menüleri daralmaya başlar. Çünkü irileştikçe gizlenmeleri zorlaşır. Çeviklik açısından hızları çok yavaşlar. Yani 10 kglik levrek veya turna gibi dar alanlarda beslenen birbalık cüssesi büyüdüğü için avlanma ihtiyacı arttığı halde kendi boyuna göre iri balık bulmak ve o balığı yakalamak zor iştir. 2 kglik bir balığa 1 kaya balığı yetebilirken 10 kglik bir balığa 10 kayabalığı yetemeyebilir. Ama 10 kglik bir balık kayabalığı zaten avlayamaz. Bu nedenle zorunlu olarak menülerini değiştirirler. Çok iri levrekler farelerin çok görüldüğü kayalıklarda liman ağızlarında, kanalizasyonların ağızlarında gezmeye başlarlar. Turnalar ise su kuşlarının altlarına pusuya yatarak av bekler. Eğer tatlı suda bir fare bulabilirse hiç düşünmeden onu yer. İmkanı olan tatlı suda fare ile avı deneyebilir. Av sırasında çok ta beklemezsiniz merak etmeyin. Kısacası belirli bir boya ulaşan her avcı balık fare ve diğer kara canlılarından yutabildiği boylarda beslenir. Bu işi sadece levreğe yüklemek doğru değildir. Hiç şüphem yoktur ki levrek, lüfer turna gibi avcılar bir köpek balığı gibi 4-5 m boylara ulaşabilse hiç düşünmeden insanları da kefaller gibi yutar. Yani avcı balıklar bu yenirmi bu yenmezmi diye düşünmezler. Sadece karınlarını doyurmaya çalışırlar. Bundan daha doğal birşey yok.
yaz sonu sahilde takılırken bir tane fındık faresi yakaladım ellerimle, hayvan korkudan aptallamıştı. bir bırakma denesekmi dedim sonradan kıyamadım ufaklığa çok tatlı suratı vardı bende ilk duyduğumda şaşırmıştım, fotoğraf ender buluncak fotoğraflardan.
Arkadaşlar turnanın büyüklerine kuşkapan da denir ve bahsedildiği üzere büyüklerin boyuna göre yem tercihleri genişler. Şahsi fikrim yukardaki resimde görülen canlı bir fare değil, köstebektir. Bağ bahçe işleriyle uğraştığım için defalarca görmüşlüğüm var, Uzun dişleri, gözlerinin,kulaklarının seçilememesi ayak yapıları ve tüy şeklinin benzerliği belirgin. Buyrun ıslanmamışına bakın (Bu henüz yavru olduğundan tüylenmemiştir)
sahte fare merhabalar konunun üstünden bir yıl geçmiş ama en uygun yer burası sanırım. sahte fare nerede bulabilirim.
Abi bene akvaryumcuyum o balık dehşet bir şey fare mare ne varsa gidiyor mideye. Ben hep ölü balık yediriyordum.Red arowana da yeni odğmuş yavrusu yurt dışında 5 bin Euroada gidiyor. Buda video izleyin bakalım. http://www.ebaumsworld.com/video/watch/1013664/