öncelikle herkeze selam , arkadaş foruma yeni üye oldum ve kısa bir gezinti yaptım paylaşımlarınız gerçekten çok iyi ilgilenen dostlara teşekkür ediyorum. benimde küçük bir sorum olucak kıyıdan sahte (rapala) ile cinekop veya lüfere olta atıcam sahtede kullanmam gereken misina kalınlıgı ne olmalıdır sahte boyu 9cm agırlıgı 7 g , sahteleri alırken yanında xtsunamı(fc) marka 0,18mm 4,90kg çekerli bir misna aldım sizce nasıl ,olumsuz ise ideal kalınlık ne olmalıdır ?
Fc misinalar biraz kırılgandır. Zorlandığında genellikle düğümden koparlar. Bu yüzden kaplama olanları tavsiye ederim, mono misinalara yakın çekerdedir ve saf fc ler kadar kırılgan değildirler. Eğer misinayı makinene saracaksan bu fikrinden caymanı tavsiye ederim. Fc misinalar makineye sarmak için üretilmezler. Sert yapıları nedeniyle kolay gam alırlar, birkaç kullanım için iyi gibi gözükse de kısa sürede gam alıp kullanılmaz hale gelebilirler. Başlangıç için misina kalınlığını 0.22-0.24mm arasında tutmanın faydalı olacağını düşünüyorum. Elin spin avına yatkınlaştıkça misinanı inceltmen daha mantıklı olacaktır. Forumda misinalar hakkında açılmış birçok konu var. Yorum yapan arkadaşlarımızın tercihlerini değerlendirip kendine uygun olanı satınalabilirsin.
0,18 olur ama bence tecrübe kazandıktan sonra kullanmanız daha iyi olur sanırım 0,18le çok iyi kalam vermen lazım yücel ustanın dediği gibi ilk başta 0,25 yada 0,22 ile başlaman bu mevsşmde çok sorun yaratmaz bu süreçte alışırsınızve tecrübe kazanırsınız yaz aylarında deniz sakinleştiğinde daha berrak ve temiz olur ozaman misnayı daha da inceltmek gerekir. ozamana kadar tecrübee kazanmış olursunuz 0,18 mm kullanmaya başlarsınız. Yada bunların hiçbiriyle uğraşmayın 0,06mm Berkley Whiplash Criystal dynema örgü kullanın çekerleride oldukca güçlüdür
bir çok yerde rapalaya kurşun takılmadıgı kendi ağırlıgı ile avlanıldıgı gibi bilgiler var bende çok fazla kullanmamışbirisi olarak bilgi bekliyorum bu konuda beykoz civarlarında akıntı çok burda rapalalara min 75gr kurşun takılııp kullanılıyor ve at çeklerde adam ölüyor resmen bende kurşunsuz dendim bir kaç kez ancak uçurtma gibi uçuyor gidiyor o akıntıda 100 gr bile nafile oluyor zaman zaman rapalaya kuşun takılırmı takılmazmı kendi ağırlıgı ilemi avlanılır ek agırlık gerekirmi kullanılıcak derinlik ne kadar olmalıdır gibi soruların cevaplarını merak ediyorum