Sahte sardalya popper (El yapımı) 2009 a yetişti :)

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında diverozcan tarafından paylaşıldı.

1. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba Arkadaşlar
    Yine uzunca bir aradan sonra sizlerle yeni bitirdiğim sahtemi paylaşmak istedim. Örnek olarak Ima firmasının henüz yeni piyasaya çıkarttığı Komomo 2 modelini aldım. Uzunluk 12.5 cm. ve ağırlık 17 gr. Popper tarzı, 0-20 cm derinlik arasında oldukça hareketli(Floating) ve titreyerek inişli çıkışlı (wobbling and rolling) bir aksiyona sahip. İçindeki hareketli bilyeler yardımı tıkırtı yapıyor. Yapım aşamasında evdeki küvette bu aksiyonu verebildim.
    Kullandığım malzemeler ;
    1 cm kalınlığında Balsa levha
    1,2 mm kalınlığında çelik tel (Teşekkür ederim Ruhan bey çok işime yaradı )
    4 adet çelik bilye
    1 adet 2 gr kurşun
    mikrofiber bez
    akrilik boyalar
    alüminyum folyo
    şeffaf ahşap tutkalı
    30 dk. çift karışım epoxy
    siyah parlak oje (göz için)
    2 adet parlak beyaz pul (göz için)
    çift taraflı yapışkan bant

Başlangıç olarak hazırladığım şablondan balsaya modeli aktarıp (2 adet)falçatayla kesiyorum.

Kestiğim parçanın kenarlarını boyayarak birbirine çift taraflı bant ile yapıştırıyor ve sahtenin son şeklini falçata ve zımpara yardımı ile veriyorum. Daha sonra bantladığım iki parçayı falçata yardımı ile ayırıyorum.

Teli tek parça olarak hazırlıyorum. Telin ve bilyelerin geleceği yuvaları oyuyorum. Teli yerine epoxy ile yapıştırıyorum. Bilyeleri yerleştirip, ahşap tutkalı ile iki parçayı birleştiriyorum.

Zımpara ile son rötuşunu verip göz yuvalarını açıyorum.

Çift taraflı bant yardımıyla alüminyum folyo ile kaplıyorum. Üzerine şeffaf ahşap tutkalı sürüp fiber bezi yapıştırıyorum. Kuruduktan sonra bezi çıkartıp akrilik boya ve fırça yardımı ile boyuyorum. (Bu sefer sprey boya kullanmadım). Boyadığım bez parçasını yine şeffaf ahşap tutkalı ile folyonun üzerine yapıştırıyorum. Üzerini yine tutkal ile kaplıyorum.

Kendi hazırladığım gözleri yapıştırıp epoxy kaplamadan önceki son şeklini veriyorum.

En son 30dk. çift karışım epoxy.i fırça ile uygulayıp arada ters yüz ederek epoxy.nin eşit dağılmasını sağlıyorum ve asarak kuruması için 1 gece bekletiyorum. Biter bitmez de sizlerle paylaşıma açıyorum. Keyifli seyirler arkadaşlar, hepinize ailenizle ve sevdiklerinizle mutlu ve bereketli bir yıl olmasını diliyorum.
    Sağlıcakla kalınız.

2. 56562

56562 xxx xxxxx

Ellerinize, emeğinize sağlık. Okurken insanı sürükleyen bir fotoroman gibi olmuş. Şimdi bu sahteler ile tuttuğunuz balıkların raporlarını bekliyoruz. Sizlerede iyi seneler.

3. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Özcan abi "pes" diyorum :)

Gerçekten çok güzel çalışıyorsunuz. Ancak dikkatimi çekti, fiber bezin altına alüminyum folyoyu neden kullandınız. Yani bir görünürlük kazandırmadı, sadece bezin altında kaldı yanılmıyorsam..

Elinize emeğinize sağlık..

Tekrar okudumda bezin yüzeye pürüzsüz yapışması için olabilir mi cevap?

Son düzenleme: 31 Aralık 2009
  4. 3182

3182

Bu kadar emek verdikten sonra ben bu sahteyi kullanmaya kıyamam. Kopar felan takılır çok üzülürüm. :D

Elinize sağlık.

5. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    eline emeğine sağlık yine harikalar yaratmışsın hocam. Gerçekten özenmeye başladım vaktim olsa bende yapmaya başlıyacam kadem abimizin dediği gibi de sonra kullanmaya kıyamıcam :D
    tebrik ederim...

6. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim

Teşekkür ederim Rıfat kardeş :)
    Sana bu resim üzerinden açıklayayım; Bezi ilk başta boyamak için şablon çıkartırkan gererek yapıştırdığımdan, arada çok minik delikler var ve yapıştırmak için kullandığım malzeme de şeffaf ahşap yapıştırıcı. Dolayısıyla tüm işlemler bittikten sonra resimlerde pek belli olmuyor ama ışık yansıması olduğunda bezin altından folyo parlayarak pul imitasyonu yaratıyor. Ayrıca dediğin gibi diğer bir faydası da tutkallı bezi söktüğünde kuruyan tutkal bezin üzerinde kalıp bezin boya için formunu korumasını sağlıyor.
    Sağlıcakla kal, mutlu ve bereketli bir yeni yılın başlangıcı olmasını dilerim senin ve sevdiklerin için güzel kardeşim.

7. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim Arkadaşlar.
    Yapması kadar siz dostlardan gelen güzel yorumları okumak da çok zevkli.
    Hepinize dertsiz tasasız , huzur dolu yeni bir sene diliyorum.
    Sağlıcakla kalın.

8. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    vallahi müthiş olmuş el emeği göz nuru ..:) tebrikler..:)

9. LapinCash

LapinCash

Gerçekten sahteleriniz harika siz bunları hiç denedinizmi yani boyaları suda çıkyormu birde hiç balık tuttunuz mu sahtelerinizle.Bu arada tükani ne zaman açıyoruz :D

10. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim . İyi seneler dilerim.

Teşekkür ederim kardeşim. Evet kapalı havuzda deniyorum aksiyonları için. Boyası asla çıkmaz, çünkü üzerleri epoxy ile kaplı ve son kat nano teknoloji yüzey koruma spreyi kullanıyorum, böylece denizdeki her türlü yağ, kir vs. ye karşı ,karada da neme ve bilimum kire karşı korumuş oluyorum. Ayrıca kullandığım son kat nano ürün ile çizilmelere karşı da bir nebze önlem almış oluyorum. Henüz denize indirmedim yakışıklıları :) Çünkü Kayseri' de deniz yok maalesef, bu yüzden hasretle Didim yolunu gözlüyorum. Tükan açma olayına gelince astarı yüzünden pahalı çıkar batarım, bu yüzden biraz daha ilerletip, kendime ait bir patentli bir model yaratmak istiyorum. Bu arada eşten dosttan çok ısrarla isteyen olursa da kırmak ayıp olur. ;)
    İyi seneler güzel kardeşim.

11. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Emeğinize sağlık, her yaptığınız sahte bir öncekinden daha iyi görünüyor. Bu işi iyice kaptınız. Yakında sipariş gelmeye başlar artık :)

12. LapinCash

LapinCash

Herşeyi anladım sizede mutlu yıllar.

13. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    çok güzel olmuş

14. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim Yücel bey. Hanım da evde aynısını söylüyor. Ben de sahteleri yaparken yeni teknikler katmaya çalışıyorum. Özellikle bez üzerine boya çalışmalarında daha başarılı sonuçlar alınabiliyor. Farklı teknik ve modeller ile çalışmak da zevk veriyor.
    İyi seneler dilerim.

Teşekkür ederim arkadaşım. İyi seneler.

Son düzenleme: 1 Ocak 2010
  15. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Özcan abi valla sahteler çoğalıyor, marifetlerini de görmek isteriz tabii ki de.Ellerine sağlık bence gerçek bir sabır işi.Tebrikler.

16. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkürler Gürcan kardeş. Vakit buldukça yenilerini yapmaya gayret ediyorum. Farklı modeller üzerinde çalışmak hoşuma gidiyor. Genelde levrek ve Deniz turnası avında kullanmaya yönelik sahteler üzerinde çalışıyorum. Enaz ben de sizler gibi marifetlerini merak ediyorum. İnşallah yakın bir zamanda Didim' e gittiğimde hep beraber merakımızı gidereceğiz. :) Zaten levrek mevsimi de henüz açılıyor.
    Sağlıcakla kal, iyi seneler dilerim.

17. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Özcan abi emeğinize sağlık muhteşem olmuş tek kelimeyle :) yaratıcılığınıza hayran olduğumu belirtmeliyim.

18. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim Caner kardeşim. :) Elimden geldiğince iyisini yapmaya çalışıyorum. İyi seneler dilerim.

19. fish founder

fish founder Özgür

muhteşem bir çalışma daha,
    günden güne daha da güzelleşiyorlar,
    sanırım avcılıklarıda bu noktada artıyor,
    ellerinize sağlık,
    çok güzel bir paylaşım

20. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim

Teşekkürler dostum. Evet yeni teknikler keşfetmemle beraber daha da güzellerini yapacağım inşallah. Bugün paylaşıma açacağım bir tane daha var. Sanırım onu görünce daha çok beğeneceksiniz. Sağlıcakla kalın.