Aşağıda takımlarımın bir dökümünü veriyorum. Bu sahteler konusunda da kullanıcıların görüşleri çok önemli benim için. Özellikle zamanlama açısından (Sabah, akşam ve gece, suyun dip yapısı, meranın özellikleri ve uygulanacak aksiyonlar gibi). Herbirinize şimdiden çok teşekkür ediyorum. Shimano Yasei Red Seabass 2.70 MH 10-50 gr Shimano Nexave 4000 FC Shimano Technium Spinnning 0.22 misina Ağırlıkla birlikte uzak atışlar için (Lüfer, palamut vs) Shimano Vengeance Surf 4.20 170 gr. Kamış Shimano Ultegra 5500 XSB Makina Berkley Whisplus 0.15 Dynema GES GELİBOLU SAHTESİ HP, RHF ve GGM RIVER2SEA BUBBLE PEN 80 HA16R ve HD13 RIVER2SEA BUBBLE POP 80 HC02 RIVER2SEA ROVER 128 G15R ve H16R RIVER2SEA ROVER 98 G15R ve H16R RIVER2SEA TARGET MINNOW HC02 ve HC04 DAIWA SALTIGA 12 cm. F44, GREENSHINNER ve LASERSARDINE RAPALA MAXRAP 11 cm. FAYU ve FG RAPALA MAXRAP 13 cm. FAYU ve FHB YO-ZURI CRYSTAL MİNNOW R467 90mm CR, GHBS ve GHNM YO-ZURI CRYSTAL MINNOW F10 110 mm GHRH MARIA PRINCESS 9 CM GX1 IMA SASUKE 105 Renk : 017 IMA SASUKE 120 Renk : 112 IMA KOMOMO SF125 Renk : 213 IMA KOMOMO SF130 Renk : 09 1,2 VE 3 NO. ALBA TOBY SET JENSEN PILGRIM KAŞIK SET WMC 1 - 4 NUMARA SET YALOVA KROM KAŞIK 1 VE 2 NUMARALAR
Murat abi, bu sete sahip misin? Yoksa, içlerinden alacak olsanız, hangilerini alırdınız diye öneri mi bekliyorsun? Biraz açarsan konuyu fikirlerimi daha net yazabilirim.
Sahtelerin sahibiyim. Yurt içinden ve e-bay'dan 4 aydır topluyorum. Spin'e yeni merak sardım. Ancak çok uzun süredir kıyıdan avlanıyorum. Sürekli egzersiz yapıyorum ve sezona hazırlanıyorum. Bu arada siz tecrübeli kullanıcılardan kullanımları konusunda da önerilere ihtiyaç duydum.
Güle güle kullan Murat abi, çok güzel sahteler almışsın. Yeni hevesle bende böyle yüklenmiştim. Çok sahte olunca çok balık yakalanacakmış gibi. Aynı türün farklı renkleri ve farklı boyları mevcut arşivinde. Güzel sahteler aslında hepsi ama bence çokta gerekli değil bu derece aynı sahteden farklı boy ve renk kodlarını almak. Hayırlı olsun demekten başka diyecek bişey yok gerçi artık. Sahtelere gelince: Ges'lerle Çanakkale haricinde başarılı av yapan ne gördüm ne okudum. Benim için soru işareti. Ges'lerin havası aşırı rüzgarlı dalgalı havalarda uzağa erişmek için sanırım. Bi ara bende denedim pek başarılı olamadım geslerle. Birkaç kullanım sonrası eve bırakacağını düşünüyorum Tabi bulunduğun avlakta iş yapadabilir, denemek lazım. Riversea pen ve rover modeli balık alan modeller özellikle gün doğumunda HD13 ve g15r bayağı bir öne çıkmıştı geçen sezon. 12.8 cm olanı benim gözüme çok büyük geldi. Ben olsam küçük modellerini kullanırdım. 12,8'leri ben olsam almazdım. Bu türleri wtd aksiyonuyla kullanman lazım. İnternetten bakarsan nasıl yapıldığını izleyerek daha iyi kavrarsın. Pop tarzı da balık yakalayan bir model. Levreğin su üzerinden avlandığı mevsimlerde kullanılabilir. Daiwa saltiga lazer sardine güzel bir sahte. Kullananlarda var epey, bi ara bende de vardı. Atış erimi çok iyi bir sahte. Uzağa ermek için kullanılabilecek, aklıma gelen ilk sahte. Maxraplar zaten herkes tarafından bilinen sahteler. 11 cm'liklerinin yüzüşleri daha başarılı. Her daim kullanılabilir. Yo-zuri ve İma Sasuke'un başarılı avlar çıkardığını biliyorum. Sığ avlaklarda komomo'da kullanılabilir. Taktırmamak amacıyla. Diğer konuda Strike pro'yu sormuşsun. Gece avı için 063f 005 renk koduyla mavisini öneririm. Fazla da sahte almana gerek yok. Elindekiler gayet kaliteli ve güzel sahteler. Gece için beyaz, beyaza yakın renkler, mavi renkler kullanabilirsin levrek için. Gün doğumu ve batımında da su üstüleri deneyebilirsin. Dalan sahtelerde iş görür tabi. Asıl belirleyici olan ise avlaktır aslında. Avlağın konumu, rüzgarın yönü, derinliği, taban yapısı belirleyici unsurlardır. En net bilgiyi avlağındaki avcıların kullandıklarına bakarak alabilirsin. Silikon olarak ta çatal kuyruk ve kefal imitasyonlarını tavsiye ederim. Jighead'la (kurşun kırmızı kafalı iğneler) kullanmalısın. 1 metreden derin avlaklarda Daiwa Saltiga ve Maxrapleri denemeni öneririm. Sığ avlaklarda ise strike pro (0,50 - 0,60 dalarlı) kullanman yerinde olacaktır. Rastgelsin...
iki sahte hakkında bilgim var rapala max rap kesinlikle sıradışı bi sahte çok farklı bi tasarmı var maria princess de güzel
Volkan Bey, Öncelikle çok teşekkür ederim. Bu tarz görüşleri alabilmek için bu konuyu açmıştım. Dipsiz bir kuyu gibi. Kandırıcılar önce beni kandırdı sanırım. Değerli görüşlerinizin her birinin dikkate alınacağından emin olabilirsiniz.
Volkan Abi nasılsın? Max-rap 11cm den 17 cm e kadar tüm boylar mevcut evet hızlı sarımda bile olsa yalpalanmayı bozmuyor 11 cm olanlar ama atım olarak 15-17 inanılmaz tatmin edici Bu arada renk olarak bir ekleme yapmak isterim boyutu size kalmış ama Maxrap FB renk kodunuda arşive eklemelisibiz Silikon olarak raglou yu tavsiye ederim sıyırtma kurşun ile dalgalı havalarda iş yapması muhtemel hatta yapar da beyaz, şeffaf simli kırmızı olanlarına iş yaptırmıstım Kamışı bir arkadaşım da istiyor ilk izlenimler nasil? Ben 7-35 gr atarlısını incelemiştim catana 10-30 gibi esnekti. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.
Dream team olmus sahteler. Güle güle kullanin. Tek soru isareti 270 kamis ile poopera wtd yaptirabilmek olabilir. 1.70 boyum var 240 kamisla suya sifir yerlerde zorlaniyorum.
Sahte seti değil Lordlar kamarası mübarek. Askerde bir laf vardır ya: Tüfek patlamıyorsa; Ya tüfekten, ya fişekten ya eşekten... Affına sığınarak yazdım. Yani abicim balıklar bekliyoruz bol bol.