Sahte silikonla iskeleden at çek yapmayı düşünüyorum levrek için en uygun takım nasıl yapabilirim şimdiden teşekkürler.
. İçi su dolu şamandra bir buçuk kulaç misina ucuna Silikon Roglou Gürcan detay yazacağım ama iş çıktı aniden.
silikon raglou 12 cm, kafasına dikkatle takılmış kamışınızın atarına göre 10 veya 20 gr jighead. Jighead raglou için tasarlanmamış olmasına karşın bence şamandıralı takımdan daha başarılı.
arkadaşalr iyide levrek çok uyanık bir balık hadi misineyi yedi diyelim şamandırayı çakmıyormu? birde sabah erken saatte ve akşam güneş batarken en iyi randumanı veriyor bunalr için farklı renkler kullanmak gerek sanırsam
Abi bu konuda Yücelusta'nın tavsiyelerini dikkate almanı öneririm,kendisi tam bir levrekçidir. Ayrıca içi solu dolu şamandıra fikri de bana mantıklı geldi açıkçası. Sizce zargana topu==-1.5 kulaç beden==-silikon raglou şeklinde bir düzenek ile de levrek alınabilir mi?
levrekçi deyilim tutamadımda baştan belirteyim. tatlısuyun denize döküldüğü bir kanal ağzı varsa oraya gidip, 6 metre kamışla, çamur kurdu yada canlı karides toplayarak ve gece suya fenerle ışık sabitleyip levrek avlayabilirsiniz.adana karagöçerde öyle yapılıyor.çokda güzel balıklar alıyorlar, kamış oltasıyla
Silikon ile at cek avcılıgında yüzen tip sbirilino lar en iyi performansı saglamaktadır.Samandıramızın suya düstügünde balıklar korkmazlar akside suyun içinde dikkat cekici bir ses cıkartmaktadır.Zaten samandıramız suya düserdüşmez ispendekler olay yerine dogru yaklasmaya baslarlar.Aynı yere atılan atıslar balıkların toplanmasını saglar. Kamısınız 3.00-3.60 arası en iyi seim olucaktır.Cünkü samandıra beden arası kamıs ne kadar uzun olursa o kadar uzun tutabiliriz.Buda avcılıgı artırır.Ayrıca önemli olan nokta cok uzun olmasından cok rahat bi sekilde kullabilmemizdir.Cünkü 3 kulaclık mesefade atılabilir fakat balık yakaladıgımızda özellikle su seviyesinden yüksek yerlerde balıgı kıyıya almak zorlasır. Size tavsiyem 25 gr lık sbirilino 10.5 cm lik sg kodlu silikon ve samandıra silikon arası max. 0.25 misina. Oltamızı attıktan sonra suya düşmeden hemen önce misinamızı tutarsak samandıra yakına silikon acılarak arkasına düşer.Aksi halde aradaki uzun mesefaden dolayı havada iken silikon samandıranın üstüne biner ve karısaak gelir. Her 5-6 atısta silikonumuzu kontrol etmeliyiz (igne içeri yada dısarı kayabilir yan yüzmeye sebebiyet verir) Silikonumuzu igneye baglarken dügümü biraz kaba atarsanız bu kayma olayıda cok sık yasanmaz.Yan yüzen silikonda levregide pek kandıramaz. Saygılar...
en iyi performans.. sadece silikonla yapılıyor.. ama bunu atmak için 1-14 gr atarlı kamış gerekli ve 1-3-5 gr jig headlı orak kuyruklar model ve renklerini avlanılacak saatlere ve suya göre ayrı ayrı alınmalı.. fazla uzaga atmaya gerek yok. gecen hafta denemelerimde levrekler neredeyse yanıma kadar geliyordu gümüldürde.. ayrıca sırtı acık yeşil karnı parlak krom renkte 5-7 cm rapalalar(gümüş balığı tipi floting) ilede balık aldık..
Kıyı silikonculuğu Sevgili Gürcan İlişikteki linkte bu konuda yazdığım detaylı raporu göreceksin.Sanırım yeterli olacaktır.İlave soruların olursa beklerim. Sevgiler http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=20896
Arkadaşlar,slikonla,hiçmi hiç avlanmadım,merakta etmiyor değilim,fakat,Bahsettikleriniz yanılmıyorsam,Tatlı su levreklerinden herhalde,yoksa bizim boğaz avcılığında o levrek kıyıdan zor yakalanır,ama bir gerçekten bahsedersem benim babam profosyonel Balıkçıdır,Slikonla 6 kilo civ levreği çıkarmayı başardı,ama slikon kaç santim hiç bilmiyorum şu bir gerçekki, düzgün bi takımla her balık yakalanabilir