Sahte yada çakma kamış olurmu yardım lütfen...

Konu, 'Kamışlar' kısmında blueline tarafından paylaşıldı.

1. blueline

blueline refik

Favori Makine:
    Shimano Big Baitrunner xt a LC
    arkadaşlar ünlü markalı kamışlarda ( dam,okuma,daiwa v.s) orjinal diye sahte yada çakma kamış satışı oluyormu? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini burada paylaşabilirlermi acaba?

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Hemde öyle böyle degil çok oluyor. Katalog ürünlerini iyi inceleyin. Kutusu nasil ekipmanlari neler vs.. mutlaka internet sitelerinden fiyat arastirmasi yapin. Az biraz pahali bile olsa sektörde güvenilirligini kanitlamis firmalardan alisveris yapin. Çakma ürün özellikle shimano makina-kamis ve daiwa makinalarda oluyor.

3. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Kamisi bilmem ama makaralarda, ozellikle de Daiwa ve diger aranan markalarda cok fazla sahte urun var. Kamista da durumun farkli olmadigini zannediyorum.

4. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    deme yaw! ben hiç rastlamamıştım. ha, pardon raglou sahtesinin sahtesine rastlamıştım ve onu anlıyabiliyorum. peki öteki çakma markaları nasıl anlayacağız
    mesela bir tane şhimano alacaktım malezya malı; acaba sahtami değil mi?

5. doctor

doctor Ferdi

Favori Kamış:
    Italcanna futura
    Favori Makine:
    shimano twen power 8000 Pg
    En İyi Avı:
    Kofana 2 kilo 300 gr
    Malezya malı çok önemli deil japon yada yapılanlarla hiç farkı yok..onlarıda japon mühendisler yapıyor..Lakin malezya malını japonyadan alırsanız çakma falan olmaz..Hayırlı olsun...

6. gürbüz

gürbüz İbrahim

Favori Kamış:
    Shimano Catana MH 270-14/40 Lıneaeffe Magnıfıca 3.90 surf - Cormoran Bull Fıghter270
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFC-Daiwa Samurai 3500-7i-Okuma Avenger 55-Shimano Exage 4000FC
    En İyi Avı:
    kofana-kırlangıç-pisi
    Arkadaşlar ;tecrübe ettiğim küçük bir örneği paylaşmak isterim.

1.Orjinal katalog ürünü budur ve Almanya'dan bir arkadaşım kendine getirtti(Ben filan siteden aldıktan bir hafta sonra)banghead

http://dam.tpk6.de/2012/hk/en/

2170300 DAM DEVIL STICK TELE 80

2.Satın aldığım ürün;2383300 D.A.M EVEOLUTION TELE-X 300 CM KAMIŞ

http://www.avmarketi.com/asp/product/2320/2383300-D-A-M-EVEOLUTION-TELE-X-300-CM-KAMIS (iki ay önceki indirim cazip geldi)

DAM markasına ait tüm katalogları inceledim hiçbirinde bulamadığım ve göremediğim halde atar gram aralığı ve genel ağırlığı kullanma amacıma uygun olduğundan diğer oyuncaklarımın arasına kattım.:)

3.Yakın zamanda DAM orjinal katalogtaki DEVİL STICK 5-20 gr atarlı spin modeli satış sitelerinde görünmeye başladı.(30-80gr ne zaman gelir bilmem?)

Hiç sıkılmadan yazdıklarımı okuyan arkadaşlara net olarak söyleyebilirim.Her markanın çakması yerli veya yabancı fark etmez her zaman karşımıza çıkabilir.

Av malzemeleri satışı yapan 30 yıllık bir esnafın sözlerini aktarayım;İSTANBUL'da 3 veya 4 tane kamış/makine toplayan atölyeler varmış ve bu tesislerde her markanın her etiketi-çıkartmaları janjanları mevcutmuş,ancak yurtdışından ürün getirtebiliyorsan işte o zaman ORJİNAL ekipmana sahip olabilirsin demişti.

Tabii ki yoruma açık bir konu,biraz abartılmış olabilir!!!

D-A-M-EVEOLUTION-TELE-X-300 tanımlı bir ürün TÜRKİYE'den başka bir yerde satılmıyor mu veya böyle büyük bir marka kataloğuna neden koymaz???

Herkese iyi geceler

7. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Kataloglarda olup olmamasinin fazla bir onemi yok.

Bizim bazi sahtekarlar pahali marka/model orijinal bir urunu ABD, Avrupa veya Japonya'dan alip Cin'deki fabrikalara goturuyorlar, maliyetine, kalitesine gore anlasip urettiriyorlar. Yani fason uretim degil, bildiginiz sahtecilik. Uzerine orijinal marka, model, logo, vs. bastirip Turkiye'de piyasaya suruyorlar. Daiwa, Okuma, DAM bildigim markalar. Digerlerinde de olabilecegini tahmin ediyorum.

Mesela Daiwa firmasinin maliyeti dusurmek icin Cin'de urettirdigi veya Shimano'nun Malezya'da urettirdigi mal yine orijinaldir ve kalitesinden pek odun vermez. Fakat bu bizimkilerin yaptiginin bununla alakasi yok, dogrudan sahtekarliktir, suctur.

Cogu zaman urunun disaridan goruntusu orijinalle bire bir, piril piril parliyor, fakat elinize alinca agirligi farkli oluyor, icini acinca da rulman, vs. kendini belli ediyor.

8. furunotr

furunotr Haluk

http://www.avdeposu.com.tr/?urun-19...B-MAKiNA==-SHIMANO-SURF-JOY-4-20CM-KAMIS.html

Burada var mesela; aslında daha önce de sözkonusu olmuştu... Makina orjinal; kamış çakma... Gerçi kamışta Shimano yazısı göremiyorum; ancak siteye bakınca Shimano imiş gibi anlaşılıyor...

Pekçok markanın sahte ürünü mevcut; bunu yapan arkadaşlar zekalarını ve enerjilerini doğru dürüst iş yapmaya harcasalardı çok daha fazlasını kazanırlardı emin olun...

9. blueline

blueline refik

Favori Makine:
    Shimano Big Baitrunner xt a LC
    eyvah memleketimde bu hal nedir böyle? yorumları okuyunca soruyu sorduğuma pişman oldum vallahi. ürünleri almadan önce kılı kırk yarmak gerekecek o zaman. burada zahmet edip yorum yazan abilerime kardeşlerime çok teşekkür ediyorum eksik olmayın.iş işten geçmeden uyandırmaları iyi oldu.