Sahte yapiminda damak

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında cem1 tarafından paylaşıldı.

1. cem1

cem1 cem

Sahte yapan arkadaslar damak yapmak icin ne kullaniyorsunuz ve nerden temin ediyorsunuz? Tesekkurler.

2. baraküda007

baraküda007 fatih

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    CD Kabı. Yada aynı malzemeden bir şeyler, yani polistren.

CD Kabı 85 derecede yumuşar. Yani kaynar suya sokup, yumuşatıp istediğiniz şekli verebilirsiniz.

4. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Size Polycarbonat maddesinden yapılan lexan veya macrolon plexyglası lazım,diğer plexyglaslar gaga yapımı için çok sert oluyor,en Ufacık darbelerde kırılmalar oluyor...

5. cem1

cem1 cem

6. cem1

cem1 cem

Tesekkurler.

7. cem1

cem1 cem

Selim bey onerdiginiz malzeme nereden temin edilir acaba?

8. baraküda007

baraküda007 fatih

sağol abi çok da sağlam hala kullanıyorum çokda iyi yüzüyor geçenlerde bir arkadaşımında sahtesinin gagası kırıldı onada yaptım aynısından ama uğraştırıyor biraz yapması, bayağı eğelemen lazım ama sonucu güzel oluyor :thumb: resimde belli olmuyor uç kısmı ince arkaya doğru kalınlaşıyor aynı orjinalindede öyleydi zaten

9. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Benim bir arkadaşım var,kendisi lezer makina ile plexyglas işliyor ve satıyor,bu arkadaşıma plexyglas çok lazım olduğu için devamlı plexyglas alımı oluyor ve Türkiyedende çok plexyglas getiriyor,kendisinin dediğine göre Türkiyede bayağı kaliteli ve ucuz oluyormuş plexyglas..
    Nereden temin edeceğiniz konusunda tam bir fikrim yok doğrusu..

Ben almanayada ebay'den bir metrekare aldım yanlız benim almış olduğum,size önermiş olduğum lexan,lezer makinada kesilmiyor,yakıyor makina bu plexyglası.
    Bu lexan plexyglası işlemek çok kolay,yumuşak olmasından dolayı iyi kesiliyor ve zımparalanıyor...

10. cem1

cem1 cem

Tesekkurler Fatih kardesim.

11. cem1

cem1 cem

Tesekkurler Selim bey.

12. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Lexan plexyglas...

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Tabelacılarda bulunur bilhassa. Hem küçük parça olarak temini de mümkün olur.

Ama işlemek söylendiği kadar kolay değildir. Daha doğrusu tipik evde bulunacak testere vs. ile işlemek güçtür. Özel işleme takımları ile kolayca işlenir. Örneğin, eğeyle, normal zımparayla işlerseniz, eğenin gözlerini, zımparayı vs. çabucak doldurur, bir de yapışır, bir sürü iş çıkarır.

14. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Paul adams Keskin bir aletle kesiyor ve zımparalıyor,bu iş için elektirikli kesme aletleride var bende ama gerek duymuyorum,bahsini etmiş olduğum arkadaşım bana lezer makinasında başka değişik bir plexyglasdan kesiyor ama bir iki sahte için Paul Adamsın yöntemi geçerli olur gibime geliyor...

https://m.youtube.com/watch?v=1YbLwJ1QLPQ&list=PLz6QQQ_a8u6gDtV7gS3iFHjNL0YhHFANZ

15. cem1

cem1 cem

Paylasim icin tesekkurler Selim bey.

16. cem1

cem1 cem

Bilgi icin tesekkurler Serdar bey.

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Tabelacılar, plexiglas'ı kesmek bir dert olduğu için, ısı kontrollü sıcak teller kullanır.

Plexiglas kesilmez vs. demiyorum, ama işlemesi aslen zordur.

Lexan, başka bir şey. Lexan bir polikarbonat. Plexyglas ise, Poli(metil metakrilat), bir tür akrilik.

Plexiglas, lexan'dan bariz şekilde ucuzdur. Ama işlemesi zordur. Levha, ışıklı tabela vs. yapmak için kullanılır, maliyet avantajı nedeniyle. Sıcak işlemede çok iyi netice verir, ama kesme, zımparalama vs. durumunda çok dert çıkarır.

Yani biraz karışmış gibi görünüyor bir şeyler.

18. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Benim için tüm Şeffaf plastikler plexyglasdır,Ha doğru değildir belki bu yaklaşım, ben bu konuda tam bilgili değilim,lexanın yumuşak ve işlenmesi kolay olduğu için aldım,çoğu sahteye damak yapmak isteyen kişiler bu lexanı kullanır ama dediğim gibi benim arkadaşım lezer ile başka plexyglasdan bana damak kesiyor,damakların Şablonu var,veriyorum kendisine Şablonları,istediğim miktarda ve ebatta bana kesiyor,bildiğim kadarı ile bu damakları satan sitelerde var,bir euro civarı ,bir çok ebatta damak satılıyor...