Arkadaşlar yeni bir sahte balık yaptım kavak ağacından, denedim iyi yüzüyor kızılırmak'ta.Denizde acaba bu iş görürmü? levrek tutma şansımız var mı? ) iyi avlar diliyorum
Ben sahtelerden hiç anlamam. Elbette ustalar yorum yapıp yol göstereceklerdir ama bence, ne olursa olsun, el emeği göz nuru bir şeyler yaptıysan dene derim. Git onu levrek için denizde dene, ne kaybedersin ki? Ustaların yorumlarıyla belki bir iki değişiklik yaparsın, belki de hiç levrek alamazsın denilecek bilemiyorum ama bence her halukarda denemelisin. "Buradan levrek çıkmaz, 20 yıldır burdan levrek çıktığını görmedik" dediklerinde, "siz oltayı atıp bir deneyin bakalım, bence burdan levrek çıkar" dedim, bana güldüler ama ilk tutulan balık levrekti (aslında ispendek, 40 cm yoktu). Ondan sonra herkes levrek oltası hazırlamaya başladı. Sen bilirsin ama bence kesinlikle deneyip, kendi tecrübeni edinmelisin.
valla çok güzel olmuş...ben levrek olsam atlardım buna.... harbiden bi deneyiniz... çok merak ediyo her gören bakın..
çok sığ yerlerde iş yapabilir bence derinliğin 1 metre olmadığı yerlerde.lodosta dalganın beyaz köpük yaptığı son yere atılırsa iş yapabilir.belli olmaz denemek lazım ama ağırlığı ve boyu hakkındada bilgi versen iyi olurdu
sahtenin özellikleri boyu 9.5 cm ağırlığı:11 gr civarında gagasız olduğu için dalmasını sağlamak amacı ile 60 cm önüne kurşunlu fırdöndü takıyorum suda salınımı iyi. deniz farklı tabi tuzlu suda ne yapar bilemiyorum. herkese iyi avlar diliyorum
Ince metalden bir cay kasigi bulup metal testeresiyle kafanin sapla(sapin yuvarlak dizaynli degil duz olmasi gerekiyor) birlestigi yerden asagi yukari 1cm icerden kesin. Sonra sahtenizin firdondu saplamasinin biraz altindan ince bir tel testereyle gene 1cm agiz acin.(dikkat bu agiz cok dengeli olmali.Saga veya sola egimli keserseniz sahtenizin dengesi bozulur) Bu agiza 404 gibi bir yapistiriciya bandiginiz kasigin sapinin daldirin Kasigin kafasinin iceri bombe yapan yuzu asagi bakacak.) ve kurumasi icin bekleyin,(1 gun) Kasigin sapini tornayla delip burdan kucuk bir vidayla da sahtenizin kafasina bunu vidalaya bilirsiniz ancak daha kaba olur. Kuruyan sahtenizin agzinda olusabilecek yapistirici capaklarini temizleyip boyayi bir daha gozden gecirin. (boya yerine halogram denilen parlak veya desenli , isigi yansitan etiketlerde kullanabilirsiniz) Epoksi cila bulabilirseniz, agzi genis bir yagli boya resim fircasiyla mumkun oldugunca damla izi kalmayacak sekilde oda sicakliginda cila atarsaniz sahtenizin dis yuzu camsi bir gorunum alir ve bu isigi daha iyi yansitmasina oldukca etki eder. Ancak bu cilayi attiktan sonra bes dakka kadar sahtenizin igne ve firdondu tarafindan hafifce tutarak devamli yavasca dondurunuz ki epoksi cila akarak bir bolumde damla yapmasin. Bu sekilde gaga attiginiz sahtenizin kullanirken kasiktan urettiginiz bu gagayi hafifce alta yada uste bukerek kursuna gerek kalmadan sahtenizin cekilirken dalmasini ve dalisinda derinlik ayarini yapabileceksiniz. El yapimi sahteler hakkinda onere bileceklerim bu kadar.Ancak her halukarda baligin neyi tercih edecegi ancak denenip gorerek bulunur. Su haliyle de levregin bu takimi yiyip yememesi levrege kalmis.Ancak ifade ettiklerim kesinlikle sahtenizin islerligini arttiracaktir. Faydali olamsi dilegiyle...Saglicakla kalin.