sahte yem için yardım :)

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında Attila59 tarafından paylaşıldı.

1. Attila59

Attila59 Atilla Akgun

Elimizde ki batarı 1- 2 metre olan sahtelerin hangi yöntem ile batarını 20-50 cm civarına çekebiliriz bunun için bi yöntem var mı ? (gaga ya uygulanacak herhangibi bi yöntem )

2. modena

modena

merhaba ben biz bu sorunu kamış açımızı yukarı doğru arttırarak çözüyoruz...sararken yavaş bir tempo izlerseniz daha iyi olur...ancak 20 olur mu bilmem genellikle 30 35 cm civarı bir derinlikte geliyor...

yada ben bunlarla uğraşmam eğer dersen o zaman İMA komomo 2 dene...0-20 cm batarlı...en sığ sularda bile oldukça etkili...

http://www.balikavmarketi.com/IMA-KOMOMOII-JAPON-MAKET-BALIK-pid-786.html

3. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

İllaki aynı sahteyle avlanıcam derseniz elbetde turgay abinin dediğigibi sahteyi sararken kamışın ucunu sudan yukarıya kaldırmanız gerekir. Bu bir miktar sahteyi yukardan gelmeye zorlar. Gagaya uygulanacak hamleleler sahtenin yüzüşü elbet etkiler fakat bunu deneyim kazanarak boza yapa öğreneceksiniz. Gaganın uç , yan kısımlarını ve gaganın altınıda törpü yada ince zımpara ile eşit oranda yontarak sık sık deniyerek. bu işlem yapılmalı. Eğer ilk defa böyle işlem yapıcaksanız 5-10 ytllilik sahtler ile el alıştırması ve sonuç almak amaçlı olarak denemeler yapılmalı. Tabi aksiyon sahteden sahteye göre değiştiği için A sahtesinden aldığınız sonucu ve verimi B sahtesinden alamıya bilirsiniz. Buyüzden gagalarla oynama yapmak pek tavsiye edilmez. Bu arada törpüledikten sonra çakmak alvini dokundurup çekerek törpü ve zımpara çiziklerini birmiktar telafi edebilirsiniz. çok alev tutarsanız yakarsınız ve kararır.

4. Attila59

Attila59 Atilla Akgun

İma sahteler gerçekten çok güzel bu komomo modelini merak ediyordum ama bakmak gelmiyordu hiç içimden :) sayenizde bakmış oldum :)

Ben şunu merak ediyorum sahtelerde ki gaga ne ile yumuşar hangi kimyasal ile işlem yaparsak mum gibi yumuşatır açısını değiştiririz var mı böyle bişey açı değikliği yapabilirsek o zaman batarını da ayarlayabiliriz :)

5. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

( tiner) policarbon malzemden yada şefaf plastikten yapılıyor bildiğim kadarıyla tiner bu malzemeleri çözeltisidir diye biliyorum.

6. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Kuyruk kısmındaki iğneye ufak bir kurşun takabilirsin 30 35 cm belki olmaz ama yarı yarıya fark olucaktır..

7. hydesigner

hydesigner Hakan

Favori Kamış:
    Tolee kawahagi 2.1
    Favori Makine:
    Ryobi Kobe 3500
    Böyle bir müdahale sahtenin aksiyonunu bozar, gagadaki ufacık bir eğrilik veya yıpranma bile etki ederken arka iğnedeki bir ağırlık çok yanlış olur.

En mantıklı çözüm bence dengeli bir biçimde gaganın boyutunu (uzunluk olarak) küçültmektir.

8. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Sahtelerin gagalarını ısıtarak istediğin açıyı ve şekli verebilirsin ama hiç tavsiye etmem. Gagayı biraz törpüleyebilirisin yada yine arkadaşların yazmış olduğu gibi sahteyi yüzdürürken kamışı dikersin ve arada vereceğin duraklamalar hem sahteni (eğer yüzen tip ise) yüzeye çıkartacak hem de daha verimli bir av yapmanı sağlayacaktır. Tabi en garantisi direkt o derinliklere dalmak için yapılmış sahteler kullanman. Rastgelsin.