sahte yem için yardım

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında grkm15 tarafından paylaşıldı.

1. grkm15

grkm15 görkem

herkese merhaba siteye yeni üye oldum. balık konusunda oldukça acemiyim. avcılarda denizköşkler ve ambarlı sahilinde balık tutuyorum. burada hangi balıklar var tam bilmiyorum fakat bana bir sahte önerebilir misiniz? şu an bir kaç tane alacak durumum yok. önereceğiniz sahte ne kadar çok balığa uygun olursa o kadar iyi olur. yani bir sahteyle eşkina palamut uskumru levrek çinekop istavrit vs vs tutabileceğim şekilde. renklerinden de anlamadığım için avmarketi, albashop gibi sitelerden direk link ile verebilirseniz sevinirim yorumlar için şimdiden teşekkür ederim.

2. tertek46

tertek46 Tuğrul

Favori Kamış:
    olta(kelebekli) ve zıpkın
    Favori Makine:
    zıpkın
    En İyi Avı:
    Alabalık,1 kilo
    abi yaşım senden küçük ama sana bir tavsie vereyim :D
    en iyisi kelebek denen sahte yem.metalden yapılmıştır,kırılmaz,dağılmaz.ama kelebek denen sahte yem tatlı sularda daha da iyi olur.denizde,tatlı sudan daha az etkilidir.ama garanti tutarsınız:Diyi günler abi...

3. grkm15

grkm15 görkem

kurşunsuz ve ekstra kancasız atabileceğim en az 30 gram civarı sahte yemler kaşıklar var mıdır? yani hazıra konmak ağırlık yem kanca bağlamak gibi şeylerden beni kurtarabilecek bişeylerreeling

4. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    var, ama 30 gram sahte için çok ağır

5. grkm15

grkm15 görkem

bu jig sahtelere bakmıştım hani bu kafası kurşun olan kendiliğinden ağırlıklı olanlara. onlara at çek yapamaz mıyım yoksa ayrı bir teknik mi gerekiyor

6. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    jig ler batar, moralini bozmuş gibi olmayayım ama ben su ana kadar sahteyle balık yakalayamadım. o yüzden benim gibi gidip bir ton para verip rapala almanı da istemiyorum.
    sitede kayabalığıkaya var istanbuldan o çok iyi bilir sahteleri, bir de vedat albayoğlu var o da çok iyi bilir. Aman, bu ara malzemecilere dikkat et, ben onların çok gazabına geldim bir sürü şey aldım. hiç bir şey tutamadım.
    bu arada madem almak istiyorsun sana kısaca aktarim;
    gagalı sahteler var yüzen (float) alacaksın, onu çektikçe batar bıraktınmı su üstüne çıkar
    bir de su üstüler var onlarda hiç batmaz hep su üstünden gelir.
    bir de silikonlar var aynı ağırlıkta sahteden daha uzaga giderler ama sana uygun çıkar mı bilmem onlarda biraz batar bazılarını çekmezsen dibe batabilir.
    dediğim gibi 30 gr sahte bulamadım, varsa bile çok büyük olur
    aklıma bir şey gelirse daha yazarım

7. grkm15

grkm15 görkem

buralarda pek balık yok zaten normal sahtelerde çok büyük olanlar da bile 30 gram ağırlık olacağını sanmıyorum. ben zaten en fazla 5-7 cm arası bir şey kullanmak isterim. jigin bana cazip gelen tarafı kendiliğinden ağırlığının olmasıydı ve belli bir mesafe atabilecek olmamdı. 5-6 gram sahteleri iyi atabileceğimi sanmıyorum. ve dediğim gibi onlara kurşun bağlamayı falan hiç bilmiyorum:D ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim özelden mesajınıza cevap veremedim yeni üye olduğumdan dolayı kabul edilmedi

8. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    jig i hizli cekersen dibe takilmasini ,nleyebilirsin ama ne olur ne olmaz!!
    en iyisi konuyu guncel tut ustalar daha iyi cevap verecektir. Bak tuttun ya da tumadin mutlaka raporunu gonder merakla bekliyorum

9. grkm15

grkm15 görkem

dibe takmamak için artık 20-25 gram arası olanları tercih edip düzgün çekmeye çalışacağım. tabi önce internetten bu jiglerin siparişini vermem gerekiyor ama renk konusunda falan bilgim olmadığından hata yapmakta istemiyorum. olur da bir şeyler tutmayı başarabilirsem buradan mutlaka paylaşırım sizlerle

10. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    jig rapala çekmiye benzemez:) başlık açtığın kısımda bir sürü başlık var ist için,uygun hesaplı önerilen sahteler var,önce o başlıkları oku tavsiye edilen sahteleri gör,önden fikir edin

11. grkm15

grkm15 görkem

onları okumaya çalıştım okudum da ama sanırım rapala kaşık ve silikon yemlerde ağırlık yok dediğim gibi kurşun bağlamaktan oltayı düzgün şekilde oluşturmaktan anlamıyorum beceremiyorum o yüzden kolaya kaçıyorum:D