Takılan sahtelerinizi kurtarmak amacıyla,kendi başınıza yapabileceğiniz kullanışlı görünen bir alet.Umarım işinize yarar Bu video da para ile satılan kurtarıcı var. http://www.youtube.com/watch?v=sgd7XrCBHWA Bu video da ise kendi sahte yem kurtarıcınızı nasıl yapabileceğiniz var http://www.youtube.com/watch?v=SI9aMpZX22w
süper bir bilgi, genelde sahteler takılınca olağan gücümle koparsa kopsun diye çekiyordum. şimdi en azından 125 gr lık kurşunlada aynı işi görebileceğimi düşünüyorum. Son derece pozitif bir konu oldu, emeğin için teşekkürler.
fırdöndülü 150-200 gramlık kurşuna,klips takarakta başka bir sahte yem kurtarıcı aleti yapılabilinir.mantıklı
sanırım kurtarıcı aletteki ağırlığı arttırarak ve gerdir bırak ile,kurtarıcı ağırlık sahteye kadar ulaşabilir??
bu sistemi 25 gr olarak yapıp bir kez de deneme fırsatım oldu. derin yerlerde kesinlikle iş görecektir, ama ben sığ yerde taktığım için kurşunu sahteye ulaştırmakta çok sorun yaşadım. bunun bir de kurşuna bağlı zincirleri olanı var. ona ayrıca kuvvetli bir de kılavuz ipi bağlanıp aynı şekilde salınıyor. kurşun sahteye ulaştığında sallanarak zincirlerin iğneye dolaşması sağlanıyor. sonra güçlü kılavuz ipe asılıp çekiyorsunuz, sahte hemen çıkmasa bile iğne açılıyor veya kırılıp kurtuluyor. iğne gitse de sahteniz kurtuluyor.
bu sistem çok kullaniliyor. at-çek yapanlarin çogunun çantasinda 100-125gr kursun, kopçali firdondu ve saglamindan örgü misina bulunur. örgüyü yere yeterli miktarda sagip kursun o sekilde yollanir. geri çekip tekrar salma imkani dogurur.
Kadir abinin benzer bi çalışması vardı. Aslında her çantada olması lazım böyle bi aparat. Es geçiyoruz ama takıldımıda hemen yanımızda olmayınca olan güzelim sahteye oluyor...
bende bu konuyu arıyordum , bir yerlerde görmüştümde bir daha bulamadım Bu konuya Abone olmak istiyorum, her gelismeyide bana mesajla hatta telefonada bildirsin .bıktım takılan sahtelerin arkasından suya dalmaya
bu sistemde benze bir sistem ama eğer kurşunun vurma gücü kurtarma için yeterli olmazsa ip sallanarak zincirlerin sahtenin iğnelerine takılması sağlanıyor. http://www.ebay.co.uk/itm/BILL-DANC...385?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item46073b34d9
aparat 15 dolar kargosu 20 dolar ben su üstüne ağırlık verdiğim için artık yaptığım aparatı kullanmıyorum takılma soru yokhihi yaptığım işlem basit idi..resimde küçük kurşun gözleniyor lakin tecrube kazanınca ağır kurşun kullanmaya başlamıştım.. fırdöndülü ağır bir kurşun.+fırdöndüye rapala kalkası.bu halkayada sade klips takıyoruz..klipsi ana bedene takıp aşağı gönderiyoruz..hazırladığımız ek makara lı takımı.. ben daha sonra bu takıma..balıkçı ağından bir mendil büyüklüğünde kesip monte ettim..örme ağ dan.. bu takımı sahtenin yanına ulaştırabilirseniz..biraz çırptırma ile alırsınız sahtenizi.. o gün kurşun ağırlığı yetmeyince elime ne geçtiyse takmıştım hatırladığım Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
kurtarma aparatının uygun resmini bulamadığımdan ebay'daki görüntüyü koydum. yoksa ben de 25 gr. kurşunu klipsle misina üzerinden gönderiyorum. maliyet 5 lirayı bulmaz.