Sahte yem mdofiyeli

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında Escadril tarafından paylaşıldı.

1. Escadril

Escadril cem

En İyi Avı:
    Akya 3.270 gr
    *** dün gece aklıma bir şey geldi.Daha sonra neden olmasın dedim:confused:
    1 tane sahte yem alıp üstünü keserek içindeki bilyeleri maketin kafa bölmesine koyup kuyruk kısmına ağırlık takarak orta yani karın bölmesini boş bırakıp karın kısmını sıvı karışım hazırlayıp içine şiringa ile sıvı yemimizi içine doldurup deldiğim kısımları sünger ile doldurup at çek yaparken koku cıkartması :)
    Gerçi mantıksız bir şey ama olabilir denemek lazım tüm yapayların bir aerodinamik kısmını bir köşeye atıp işe koyulayım. Baklaım nasıl bir tür olucak :rolleyes:
    Eğer bu tip bir düşünce aklınıza geldiyse paylaşırsanız dahada geliştirebiliriz..

Şuan yapmaya başladım bile fotoğraflarını sizlerle paylaşacagım..

2. Escadril

Escadril cem

En İyi Avı:
    Akya 3.270 gr
    Heyecandan

Heyecandan başlıgıda yanlış yazmısım :) Modifiyeli

3. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Ben henüz at çek ile tanışmadım ama buradan okuduğum kadarı ile sahtenin yüzüşünün değişeceğini biliyorum...Senin yaptığına benzer sahteler görmüştüm içerisinden yapay kan falan sızdırıyordu belki kokulusu da vardır..Ama sen sahtenin aerodinamiğini bozarken ona mükemmel bir yetenek kazandırıyorsun..Valla denemek lazım ne desem boş :))

4. Escadril

Escadril cem

En İyi Avı:
    Akya 3.270 gr
    Fotoğrafları cektim ekliyorum

Yapımı aşama olarak anlatacagım :)
    1 Maketlerimden ucuz olanının 1 tanesini aldım deneme için;

2 Daha sonra maketin sırt kısmından modelcilerin ullandıgı el frezesi yardımı ile sırt kısmını kesiyoruz.

3 Maketin sırtının kesik hali

4 İç kısmı boş normal yani ucuz oldugu için tek bilyeli :)

5 Kafa kısmındaki boşluga ses çıkartması için komik gelebilir :) ucuza ucuz malzeme tırnak makası arkasındaki ufak alümiyum boncukarı kullandım 10 - 15 adet koydum.

6 Boncukları koydugum alanı kapattım iyice boşluk bırakarak ama amacım ses cıkartması çekerken düşüncesi ile :)

7 Sonrasına kuyruk kısmına 2 adet 20 gr kursunun kulplarını pense ile kopartıp yerleştirdim ve kıpırdamaması için sünger ile sabitledim.

8 Kafa ve kuyruk kısmını sıcak silikon tabancası ile boşluk kalmaması için biraz silikonladım :)

9 Sonrasında bu silikonlu kısmı gine el frezesi ile zımparaladım.

10 sonrasında bu 2 macunun karışımı ile sırtı kapatacagım 2 macun birleşince cok güçlü bir yapıştırıcı oluyor her yerde kullanılıyor hatta klavuzunda motor blok catlaklarının onarımında dahi kullanılıyor.

11 bu 2 macun birleşince yeşil renk olana kadar yoguruyoruz.

12 Sonrasında maketimize sırt kısmını yapıştırıp belkiyoruz.Suan 2 saatimkaldı.:)

son aşama fotografları 2 saat sonra ekleyebileceğim..

Tahminen uzaga gidicek fakat direk baticak.cyrr

5. Escadril

Escadril cem

En İyi Avı:
    Akya 3.270 gr
    Her şey 3 sene önceki akya gibi bir balık yakalamak için :) Ama gerçekten düşünmek zevkli oluyor ya olursa ...Karışım zaten hazır yem ve yemleme kısmına koymustum onu un katmadan sıvı halde bu balıgın orta kısmına koyucadım deldiğim yerleride örnek vericek olursam '' Zippo çakmak uzulü '' delik boyları ufak ama 0.5 mm lik matkap ucu ile delik sünger ile destekliyecem suda düşüncem tabiki o yönde su ya girince sıvı süngerlerin arasından az az gidicek yemleme tarzı olucak .

6. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Hadi bakalım Cem kolay gelsin başarılar :)

7. Escadril

Escadril cem

En İyi Avı:
    Akya 3.270 gr
    Teşekürrler recep abi bakalım sonuc olarak pek ümitli deilim ama deneme yanılma yöntemini uyguluyorum...

8. maximturka

maximturka mert

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin10-40g,Shimano Alivio AX8000 3,30mt 50-100gr, Lineaeffe ac casting surf 390cm,
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-25 , OKUMA AVENGER AV-55 MAKİNE,DAİWA CROSSFIRE 2500
  9. Escadril

Escadril cem

En İyi Avı:
    Akya 3.270 gr
    Haklısın mert suan sadece düşüncemi resmettim az kaldı hazırlamaya fakat denemesi haftaya gece cıkısında vardiyalı çalıştıgım için gece tatilim 3 gün ve çeşmede bir avlak buldum 2 aydır sadece oraya gitmekteyim orda denemek için hazırlıyorum bir kaç malzeme ama ümitliyim cünkü yemimimden %100 balık alıyorum senin gösterdiğin linki inceledim :mad: isyanlardayım suan benim düşüncemi gece çalmışlar :) :)

10. Escadril

Escadril cem

En İyi Avı:
    Akya 3.270 gr
    Aslında iyi fikir sıvı yemin içine kırmızı renteki serbet tozu ilavesi ile kan izlenimi yaratabilir fakat at çekte çeker iken ufak deliklerden sızan karışım belli olurmu acaba :confused:

11. Escadril

Escadril cem

En İyi Avı:
    Akya 3.270 gr
    maketimiz hazır

Sürdüğüm macun sertleşti el frezesi ile fazlalıklarını alıyoruz.

Sonrasında frezeye 1 mm matkap ucu takarak deliyoruz orta karın kısmından ben 5 delik yaptım.

Eletronikçilerin kullandıgı lehim temizleme süngerini ufak şeritler halinde kestim.

Ve maketime açmış oldugum delikleri bu sünger ile doldurdum

artık haftaya denize inicek nasipse :)

12. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    Sonucunu merakla bekliyorum...

13. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Kullandığın yapıştırıcı sunfix macun kaynak,kaynak yapamadığımız ama çok sağlam bir yapıştırma istediğimiz her yerde kullanırız..Oda kuruduğu zaman demir gibi olduğu için sahtene belli bir ağırlık kazandırır bunuda hesapla..

14. Escadril

Escadril cem

En İyi Avı:
    Akya 3.270 gr
    evet kazandıracak ilk deneme atınca çekerken nasıl bir yol izleyecek tahminen jiggin usulü gibi olarabilirama denerken kumluk alanda deniyecegimsahte yemin agırlıgı 7.5 gr + ilave ben koymustum 5 gr + macun da 3 gr civarı = 15.5 gr ama denemede kullandıgım maket ufak 10 cm dip oltası atıyormus gibi at çek yapıcam reeling

15. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    strikepro böle birşey yapmıştı.

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Öteki tarafı da bolca macera aramak olsada, asıl sorun o sünger.

Bir şey, iki şeyden biri olabilir: Hidrofobik veya hidrofil. Ne demek bunlar?

Hidrofil, suyu seven, suyu emen şey demek. Pamuk veya peçeteyi düşünün. Suya azıcık dokundursanız, emer ne varsa oradan. İşte buna hidrofil denir. Böyle olunca, önceliği suyu emmek olacaktır.

Hidrofobik ise suyu sevmeyen demek. Bunları su ıslatmaz, su yüzeylerine yayılamaz, onu emmez.

Koyduğunuz sünger, hidrofil bir sünger. Yani, suyu görünce sizin o yeme ki aslında cezbedici denir artık ona, hadi güle güle diyecek, onu çabucak atıp yerine su dolacaktır. Yani, attınız, 1m sonra çekerken o cezbedici bitmiş olacak. İşin kötüsü balığı da o noktaya çekecek, sizin sahteye değil.

İşte bu nedenle, böyle işlerde hidrofobik pamuk kullanılır. Böyle bir pamuk, kalaycı pamuğu adıyla satılmaktadır. Oraya o süngerden değilde, kalaycı pamuğu koymak, amaçlanan hedefe ulaşılmasını sağlayacaktır.

Gerçi bu kadar uğraşmaya değer mi? Elbette değer, işe yaramasa bile, uğraşmanın, keşfetmenin keyfi yeter.

Ama istenen koku katkısı, iğnelere biraz tüy, tercihan tavşan tüyü, kaz tüyünün havlı kısmı gibi ince lifli biraz tüy bağlayıp, bahse konu cezbediciyi üstüne dökerekte gayet makul şekilde sağlanabilir.

17. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Kardeşim sen o sahteyi hiç dokunmadan kullanabilirsin :D Olağanüstü bir sahtedir :D