Sahte Yem Takım Yapılışı

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında istavrit_çi tarafından paylaşıldı.

1. istavrit_çi

istavrit_çi

Favori Kamış:
    Captain Cast Strong 1525 390 cm
    Favori Makine:
    Mitchell Avocet Big Surf 6500
    Arkadaşlar merhaba,

At-çek'e yeni yeni gönül vermiş biri olarak bir soru sormak istiyorum.

Kurşun bağlı sahte takımı nasıl yapılır?

Yazılanlardan anlayamadım, bahsettiğim bu takımı foto ile yada çizim ile anlatarak yardımcı olacak arkadaşlar olursa çok sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler.

2. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Umarım anlaşılır olmuştur. Kolay gelsin.

3. istavrit_çi

istavrit_çi

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Çok teşekkürler, tam aradığım gibi, ancak daha önce at-çek yapmadığım için atış esnasında sanki takım karışırmış gibi geldi, artık deneye deneye öğrenicez.

4. Sahtemiz çok hafif değilse karışmaz. Ayrıca karışmaması için takım suya düşerken son anda bir fren yapmak riski ortadan kaldırır.

Aynı sistem çaparilerde de uygulanabilir diye düşünüyorum. Örn; En uca 50 gr kurşun takıldıktan sonra, bedenin bağlandığı klipse ayrıyeten 100-150 gr kurşun bağlayarak daha ince misinadan beden kullanabilir ve daha uzağa atabiliriz.
    Ustalar ve varsa deneyen arkadaşlar ne der bilmiyorum.

5. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Makaradan gelen klipse (köşeli) ilk olarak kurşun bedenini taktınız mı klipsin köşeli kısmına ağırlık oturur, ardından da sahte bedenini taktınız mı dolaşma azalır..

Bedeni fırdöndüye takarken kurşun bağı gibi takmakta fayda var.. Böylece ileri geri oynamaz..

Buna rağmen karışma oluyorsa, sahte bedenini 1 2 boy kalınlaştırın ya da daha kaliteli misina kullanın..

6. Deniz Bey, evvelce aynı sistemi aşağıdaki linkte de göreceğiniz gibi Vedat Abayaoğlu'da bilgimize sunmuştu. Lakin orada önce rapala kolunun, ondan sonra Kurşuna ait kolun kopçaya geçirilmesi gerektiği yazıyordu. Daha önce Heriki şeklin farklı netice vereceğini düşünemediğimden ilgimi çekmiş ve aklımda kalmış. Şimdi sen farklı söylüyorsun. Kafam karıştı:confused:

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?p=880174#post880174

7. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Selam Onur,

Bu av sırasında takımın karışması zaten en önemli sorun. Doğru yapılmayan takımlarda rapala kolu sık sık ana bedene dolanır ve balık avlaman imkansız olur. Takımı karıştırmamak için pek çok püf noktasına dikkat etmen gerekli. Başka bir başlıkta bu konuyu Boğaz'da surf avcılığının duayenlerinden olan Vedat Abayoğlu hocama sormuştum. Benim av performansımı çok olumlu şekilde etkileyen ve takımın karışmasını neredeyse tamamen önleyen cevaplarını aşağıda görebilirsin. At-çek avcılığında bu yöntemleri bilmek ve uygulamak sana da çok yararlı olacaktır.

Sevgili Aret

Bu konuda yapılacak en hassas ve problemsiz takım şu şekilde olmalıdır.

1)Bu şekilde kullanılacak rapalanın boyu 7 cm'yi pek geçmemelidir
    5 cm ve 7 cm arası idealdir..

2)Rapalanın göbek iğnesi çıkarılmalıdır.

3)Gerek rapala kolunun ve gerekse kurşun ayağının düğümlerinde en dikkat edilecek husus,düğüm uçlarının takılmalardan arındırılmasıdır.

Nasıl;

En ideali buralara birer burc takarak,güzelce pense ile ezilip sabitlenmesi olacaktır.Yada Jam düğümü atılmalıdırkiş,düğüm ucu dikey değil yatay kalabilsin.

4)Rapalanın daha avcı,çarpan balığı illaki alabilmesini teminen iğnesinin sustalı halkasına iğneden evvel bir adet daha aynı boyda halka takılmalıdır.

5)Rapala ve kurşun ayaklarının uclarına aynı boyda sağlam,minik fırdöndü bağlanmalıdır.Bu şekilde birbirlerinin üzerinden atlayamayacaklardır.

6)Firketeli fırdöndü kullanmaya devam.
    Ancak yuvarlak uçlu,kilitli olanlardan değil,aksine üçgen biçimine benzer olanı kullanılmalıdır.

İlkönce rapala ayağını takmalısınız,sonrasında kurşun ayağını.

7)Şayet atşınız esnasında takımınızın suya inmesine birkaç metre kala,kamışınızı geriye doğru çekerseniz,rapala öne doğru gider ve takılmadan suya iner.Sonrasında kamışınızı arada,takım dibe inerken kamışınızla akıntı yönünde çekerseniz,rapalanın inme esnasında beden üzerine binmesini tamamen önlersiniz.

Sevgiler

8. istavrit_çi

istavrit_çi

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Çok güzel bilgiler bunlar.Herkeze çok teşekkürler.En kısa zamanda uygumalaya geöip bende bilgi veririm.

9. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Yavuz Bey;

Vedat Abi'nin yazısını okudum.. Dediğiniz gibi önce rapala bedenini sonra kurşun bedeni takın diyor ancak fırdöndü ile kullanım söz konusu.. Benim tarif ettiğimde ise fırdöndü yok..

Sonuç olarak ben tecrübe ettiğim uygulamayı aktardım.. Tabii ki Vedat Abi'nin tekniğini tartışmak bana düşmez ancak bu durumda kendisinin detaylı açıklama yapması daha makul görünüyor..

10. Ayrıntıyı farkedememişim. Dikkatimi çektiğiniz için teşekkür ederim.

11. deadsea

deadsea Oruç Gazi

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 IM7 Carbon ve Kasyapar OysterCast 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Zeon 65 ve Okuma Magic 280
    En İyi Avı:
    Iri Trakonya 1 kilo kadar..
    Ayrıca sahte yemi kurşun ile aranızda tutarak atarsanız daha iyi netice elde edersiniz. Yani yere göre konumu şöyle:

Deniz-Avcı-Sahte-Kurşun

Ben iyi netice aldım. Tavsiye ederim.

12. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    4.20 Shimano Nexave BX TE Surf
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra CI4 5500 XSA
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
    http://bit.ly/c25MCx][​IMG]

Cenani arkadaşın çiziminden alıntı yaparak düzenledim.Ben de bu şekilde kullanmaktayım ve hiç karışma ve gam olayı olmuyor. Rapala kurşunla klips arasında geziyor.

13. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Murat Bey, boncuk takıyor musunuz rapala fırdöndüsünün iki yanına?

14. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    4.20 Shimano Nexave BX TE Surf
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra CI4 5500 XSA
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
    Hayır hiç boncuk kullanmadım şimdiye kadar. Ne kadar gereksiz aksesuar o kadar az mesafe bence.

15. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Bende hiç kullanmadım ama çok kişi öneriyor. Nasıl bir fayda sağlayacağı konusunda da bir fikrim yok açıkçası.