Abilerim ben hem kıyıdan çapari ve yemli olta kullandım.Artık kaşık ve sahte atmak istiyorum.Ancak sahteler bayağı bir pahalı.Koptummuda iş bitiyor.Acaba şöyle 3-4 tlye satılan sahtelerden alsam işimi görürmü? Malum öğrenci bütçesi...
Güzel bir kamış olması gerekiyor elinde herşey sahtede bitmiyor kullanıcının vermiş olduğu aksiyonlar çok önemli. 3 5 liraya bahsettiğin sahteleri biliyorum bende kullandm basit görüşüşlü ama doğru yer doğru zamanda kullanılırsa tabiki iş yapar
Cevabınız için teşekkürler kamışım LASER 360 silverstarın kamışı.Üstündeki bilgiler şöyle... Length:3.5m Sec.6 C.w 75-160gr (sanırım bu atarı) C.Length: 69cm makinam: Silverstar 9 bilyalı bir makina.Modelini göremedim ancak SUPREME5000 yazıyor sadece.Bide 0.35 misinaya 220metre alıyor. Bunla kaşık veya sahte atabilir miyim?
100 gramlık sahte bulursan atabilirsin. Elindeki takımın atarı çok yüksek, sahtelerin ise gramları çok daha düşüktür. İstediğin uzaklıklara eriştiremezsin, kamış+makine ağır gelir, yorulursun. Spin takımlara bakmanı tavsiye ederim.
Kardeşim bu kamışla atçek yapamazsın gram aralıkları ideal olarak 10 30 gr olmalı, kamış boyu 270 240 arası. kullanmış olduğun kamış çok sert bir kamış. sahteyi uzağa atamazsın ve istediğin aksiyonuda veremezsin. hem seniçok zorlar ağırlığından kolların yorulur. bence at çek te kllanmak için kendine bi kamış ve makina al makinanda en fazla 40lık olsun
Caner Sahtelerle avlanırken kamış çok önemli.Kamış atarı 10-30 aralığı iyi kanımca.Boy olarak ise 270-300cm aralığı iyidir.Sahtelere gelince,balık fiyatına bakmıyor.O anki ışık durumu balığın o günlerde beslendiği yem benzerleri daha çok iş yapıyor.Bunu anlamanın en iyi yolu ise yakaldığın ilk balığın midesini incelemekten geçer.Bir de hedef balığın ne ise onun ilgi duyduğu yemlere yönelmek gerek.Ama sardalya ve kefal,kum yılanı benzerleri her zaman iş yapıyor.Ayrıca kıyıdan balık avında (at-çek)slikon yemler yapay balıklardan daha fazla iş yapıyor.Sayın Vedat Abayoğlunun yazılarını incelersen sorularına daha iyi cevaplar bulabilirsin.Slikon balıklar daha da ucuz.Başarılı avlar.
Hepinize çok çok teşekkürler.10-30 gr atarlı bir kamış. almaya karar verdim.Ancak fiyatı pahalı olmaz umarım?
Bende şu sıralar spin kamış araştırdığım için öncelikle şunu söyleyebilirim. Piyasada 15 TL'den başlayıp yükselen fiyatlı bir çok kamış bulabilirsin. Ama ucuz etin yahnisi mi olur onu bilemem işte. 2-5 defa kullanıp kaldırıp atmakdansa biraz daha fazla ödeyip senelerce sorunsuz kullanmayı tercih ederim. Benim kamış tercihim olabildiğince hafif (100-180 gr aralığında), 10-30 veya 10-40 gr atar aralığında, 2.10 ile 2.40 m uzunluğunda ve kendini ispatlamış kamışlardan yana olacak. Şu an liste başımda Okuma Salina 2,4 var ama cormoran bull fighter 2,4 da olabilir. fiyatları ortalama 60 TL civarlarında. Birde geçen gün baktığım albastar'ın modelini hatırlamadığım bir spin kamışı vardı 45 TL fiyatı vardı. Ustalar fiyat/performans açısından daha iyi ve sağlıklı bilgi verebilirler sanırım.
Hakan arkadaşımın dediklerine katılmakla birlikte benim ekliyeceğim Okuma Salina ve Cormoran Bullfighter dışında linneffea S- Curve spin kamışları, Pelican London, Shimano Bastmaster, Shakspear Uglaystik gibi çeşitli markalar var bu markaların yanında verdiğimiz modeller sadece örnek teşkileder. Örnek verdiğim kamışların içinde 40-45 Ytl den başlıyor 250-300 Ytl lik modeller var tabi markaların modellerine göre daha uygun fiyatda kamışları var. Hakan arkadaşın dediği gibi çok çeşitli fiyat aralıkları var. Ama bunların içinden en uygununu ve uygun fiyat ralığını bulmakbiraz marka takılayım dersen fiyatlar yukarı doğru çıkar,Fiyat konusunu bir yana bırakırsak asıl hedef olan hangi balık, hangi tip avlaklar, ve kullanılacak sahteler. bunlar hakıında karar verildiğinde karşımıza zaten kamış boyu ve atarı ortaya çıkıcak , bunlardan sonrabütcene uygun bir kamış seçebilirsin