Değerli balık dostalrı abilerim ; Biraz çaylak olduğum için henüz rapalayla avlanmak nasip olmadı.Şimdi sunu merak ettim rapalaların fiyatları malum uçmuş gitmiş sunu merak ediyorum rapalanın kopma takılma olayı falan oluyormu yani 22 YTL alıcam bir tane merak ettim takılıma falan olurmu diye vereceğim paraya acırım İimdiden teşekkürler.
her sahte balık avı malzemesi gibi rapalaların da takılma riski elbetteki var. ama bu avlandığın bölgeye göre değişir. yani çok otluk, sığ, kayalık yerlerde falan avlanman durumunda tabiki rapala da takılır ve misinanın kopması halinde ki genelde kopar 22 ytl de suya gömülür. rapalaların extra takılma olayı var bence. çünkü diğer sahtelerde (kaşık, şasi vs. gibi) genelde tek 3 lü iğne varken rapalalarda ortada ve kıçta olmak üzere en az 2 adet 3 lü iğne var. durum bu.
Serdar Strike Pro marka güzel sahteler de var hem işini de görür, fiyatları yerinde 5-8 ytl arası, ben şahsen kullanıyorum çok da menunum
eger rapalanı taktırıp kaybetmek istemiyorsan göbekteki igneyi çıkart genelde orası takılıyor... ayrıca maria princess ve strike pro hem rapaladan daha ucuz hemde bizim denizlerimizde daha avcı...
çaylak olduğunu söylüyosun. bana kalsa ucuz rapala kullan hatta gerek yok derim. hatta slikon olanlardan kullan derim hem daha ucuz hemde üzülmezsin.. sadece renk tercihini iyi yap bence..