Arkadaşlar merhaba, Foruma yeni üye oldum. Marmara sahilde tekneyle lüfere çıkıyoruz, yem olarak fileto ya da canlı zargana kullanıyoruz. Zargana yakalayamadığımız zaman sahte yem kullansak işe yararmı? Özellikle Maria Princess'i çok tavsiye ediyorlar. Bilgi verebilirseniz memnun olurum.
Sadece tekneden değil kıyıdanda sahteyle bu familyayı tutabilmen mümkün. İlettiğin ve o sahtenin benzerleri ile izmarit benzeri sahtelerde bu iş için uygun ister surf ister spin takımla çok seri olmadan duraklayarak aksiyon vermen yeterli. İlk spin avımda ; "Oh ne güzel balık koktu ellerim diye" çekmeyi ara verdiğim anda balık binince sahteye, duraklayarak aksiyon vermeye başlamış ve bayağı iyi bir av yapmıştım... Benim şahsi görüşümdür; Yinede çinekop boylarını sal ve bunuda belgele, belki eski çoğunluk dalga geçer ama raporun yeni arkadaşlara örnek olur... Şimdiden rastgele
size katılıyorum bundan sonra ben de çinekop avlarını bırakıcam. ama bizim bırakmamız yetersiz keşke balıkçılara da bir sınırlama getirilebilse güzelim çinekopları toplamasalar ve güzel güzel lüfer yakalayabilsek. ama nerdeee
çinekopları bırakmak sorun değil yanınızda metre olsun ölçün 20 cm in altında olanları atınız lütfen yazık günah. En azından amatör bunu yapsa yeter.. suda yem yok ise rapala ile tutarsınız ama şuanda yem olduğunu sanıyorum rapala çalışmaz..