Sahte Yemlerde Gaga

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında ErenSaruhan tarafından paylaşıldı.

1. ErenSaruhan

ErenSaruhan Eren SARUHAN

Favori Kamış:
    SHIMANO Nexave - Vengeance
    Favori Makine:
    SHIMANO Exage 3000 & DAIWA MegaForce
    selamlar..
    uzun zamandır istediğim tipte sahteleri bulamayınca kendim yapmaya başladım. popper lar ilk işim oldu.ama baktım işçilik güzel diğer türlerdende yapmaya başladım.ama içinden cıkamadıgım sey gaga konusu.
    boyu açısı genişliği beni düşündüren şeyler.turna avına gidipte yanlış yaptıgım gaga sonucu o kadar emek verdiğim sahtemi taktırp suda bırakmak istemiyorum.
    dalma derinliğini gagayla nasıl ayarlayabilirim ? biraz araştırma yaptım ama kimi sahteler küçücük gagayla derin dalış yaparken kimisi yine küçük gagayla 30-50 cm dalıyor. içinden cıkamadım :( bu konuyuda çözdükten sonra boya işine geçicem. o zamana kadar ham çalışmaya devam.
    saglıcakla kalın..

2. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    bence tam bir mmühendislik sorusu. akışkanlar mekaniği felan!!
    bu sahte işi üniversite sınavından zor yaw!

3. ErenSaruhan

ErenSaruhan Eren SARUHAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    naptın hasan abi yauv :) o kadar zorsa gaga işi popper serilerine başlıyım. hiç ugraşmıyalım batıcak cıkıcak dalıcak dalmıcak diye :)

4. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Sevgili Eren bu iş hesap işi ama bazı meraklılar evlerinde çok güzel şeyler yapıyor.. ancak sanırım bunlarda göz kararı ve bırazda kısmet ile rast geliyor..
    tatlısu turnası için deneyeceksen , zaten çok derin olmayan kıyılarda kullanacaksın . su üstü yemleride sanırım iş görür..

5. ErenSaruhan

ErenSaruhan Eren SARUHAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Muvaffak abi turna ve kasna buralarda ilk tercihlerim. ama bunun bide yazlık sezonu var. deniz içinde yapmak istiyorum.anladıgım şudur ki deneme yanılma yöntemiyle her sahteye göre gaga yapıcam. iyiki yakınımda durgun bi dere var orda deneyebilirim :) şimdi vazgeçmek olmaz. dramel setim boyalarım folyolar gözler yapıştırıcılar kompresör pistole boya tabancaları balsa ve mika levhalar..aklıma gelen gerekli olcak herseyi aldım.durmam bundan gayri :)

6. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    gaganın boyu suyu yarış şekli geometrik şekli içine koydugun bilya sayısı dalmasına etken unsurlar sana tavsiyem tahmini olarak yap emin ol ki piyasada satılan orjinal olan rapalalar bile üzerinde yazılan kadar derinlige ulaşamıyor nedeni ise bazen makina çekimi gücü bazen teknenin rolanti hızı denizin dalgası rüzgarı vs . sıralıyabiliriz eger imkanın var ise rapalanın agız kısmına gelen yere ip kurşun girecek şekilde bir zula yap ve kendine 0,5-1 gram ve üzeri kurşun yaptır rapalayı istegin derinlikte yüzdürebilirsin ben titreşimli rapala yaptım çok hoş bişey ondan da sana öneririm eski bir cep telefonu titreşimi bul kuyruk tarafına m bilyaların oldugu yere monte et basit tuzlu su devresi yap ignelerin iki ucuna yerleştirip suya girdiginde devre tamamladıgında hareket eden bir rapalan olsun .. :) şimdiden kolay gelsin

7. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Bundan sonraki proje levreği çaldırıp kapatan sahte olacak heralde :D :D

El yapımı sahteler için fikir süper. İş yaptı mı, denediniz mi? :)

8. ErenSaruhan

ErenSaruhan Eren SARUHAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    anlaşıldı abicim.deneyerek her yaptıgım parça için uygun gaga yı bulucam. ama titreşim olayına deli oldum :) pilleri agırlık yerine kullanabiliriz heralde. heleki boyutu biraz büyük tutup motorun çarpık dönen milinin etrafına küçük boyutlu saçma koyabilirsek vay haline balıkların :D degerlendirmem lazım bu fikri. yapılış fotoları varsa yollayabilirmisiniz? yada biraz ayrıntılı tarif belki..

9. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    şöyle söylim, mikalar (mika malzemeler) çok dalar. sahte balık üre6ticilerinin kullandıüı farklı bir malzeme. ne olduğunu bilmiyorum.
    en iyisi ve işlemesi kolay olan ağaç.
    gaga konusunda deneme yanılma yapmaktan başka çaren yok.
    internetteki ve elindeki gagaları baz alarak orantılayabilirsin.
    iç bükey olursa daha çok dalar, onuda elle yapmak zor.
    çektiğimde 1-2 metre dalan floatingde var, en fazla 50cm dalan floatingde var. elbette bu gaga farkı. çünkü ikiside floating.

şöyle bir önerim var. tahta sahte yaparsan ve gagayı metalden yaparsan daha fazla dalabilir. hem bu şekilde aksiyonunuda arttırabilirsin. fakat atımda takılmalar yapabilir

10. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90

11. ErenSaruhan

ErenSaruhan Eren SARUHAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    basit yöntem hasan abi. ama metal gaga misinayı kesmesin sonra? metal yapmazsamda fiber ve mikayla yapmayı deneyecegim. örnek bi sahte yapıp gaga denemelerini onun üstünde yapıcam. gagayı tek vidayla sabitleyip deneme yapılabilcek bi sahte olacak.hele başladıgım popper serisini bitireyim onlarada sıra gelicek. jet popper duruyor önümde onu bitirdikten sonra gagalara başlarım.