Merhabalar. Öncelikle sitenin sıkı takipçisiyim fakat yazmak yerine okumayı tercih ediyorum =) Öncelikle başıma gelen talihsiz bir durumu söyleyeceğim. Dün Edirne - Süloğlu barajına hava ne kadar soğuk ve kapalı da olsa at - çek yapmak için gittim. Yeni aldığım 15 - 20 gr lık sahte ve kaşıklarımı tek tek denedim. 22grlık bir kaşık denerken atma esnasında misina koptu kaşık uçtu gitti. 0.25mm lik sağlam olduğu iddaa edilen bir misina kullanıyordum o sıra. Ve düğüm yerinden değil kamışın 2. boğumundan koptu sanırım. Boğumlarımda herhangi bir pürüz yok oysa.. Sormak istediğim şey denizde ve tatlı suda sahte yada kaşık çekerken bu gibi olaylar başına gelmiş birileri var mı ve var ise ne gibi önlemler alıyorlar. Çünkü daha kalın misina mesela 0.30 0.33 0.35 yada 0.40 misinalar ile at - çek yapılamayacağı kanaatindeyim. Yada yanlış biliyorum. Yapılabiliyor mu? Şimdiden cevap yazma nezaketi gösteren bütün balıkçı dostlarıma teşekkür ederim.
Aykut abi bence örgü misina kullan kopma gibi bir durum yaşamazsın örnek olarak şöyle bi misina göstereyim http://www.balikmarketim.com/?urun-4665-DYNEEMA-DACRON==iP==MiSiNA-100-METRE-0-20-mm.html tabi marka,çeker değeri,kalınlık kendi tercihine göre seçebilirsin şimdiden hayırlı olsun
olmamı hiç,olmadı diyende yalan der,misina kopar isterse örgü olsun isterse ipek olsun mutlaka birgün kopar..ben koca balığı 0.16 lik mono ile çekiyorum,ufacık sahteyi atarken misina kopuyo,neden? çünki tam 2 hafta at çek at çek ee misinamı dayanır düğüm yerinden kopuyor,o sebebten düğüm yerlerini at çek yapanlar hergün yenilemeliler..
Merhaba Aykut Kardeşim, başına gelen olay "bence" birçok arkadaşın başına gelmiştir veya gelecektir. Zaman zaman benim de başıma geldi ve kopup giden malzememin peşinden bakıp kalmışımdır. Atışlarda ilk yük misinanın başlangıcına gelmekte ve esnemeye en çok maruz kaldığı kısım olmaktadır. Monoflament misina kullanımında çözüm olarak 2-3 av sonrası misinanın başlangıç kısmı olan ilk 1-2 metreyi kesip yeni bir fırdöndülü klips bağlamaktayım. Bu işlemi misinayı iki eline sarıp, kuvvetlice darbeli çekmelerle kopup kopmadığına göre kontrol ettikten sonra da yapabilirsin. Bu arada bu yöntem sonucunda misinanın kısalacağını da belirtebilirsin. Elbette haklı olacaksın. Ama belli bir mesafe kısaldığında misinanı yenilemek de gerekecektir. Kendimce bildiğim kadarı ile seni aydınlatmaya çalıştım. Bol ve doğru avlı günler dileği ile.
Öncelikle cevap yazma zahmeti gösteren bütün kardeş ve abilerime teşekkürlerimi sunarım. Sorun misinanın eski olması değil. Yeni sardığım misinamda 3. atışta bu oldu. Eskimesi kosunda haklısınız. Düğüm konusunda da. Ama sanırım 0.25mm naylon misinalar 20gr üstü ağırlıkları atma konusunda güvensiz. Zorunlu kalmadıkça at - çek balıkçlığı yapıyorum. Yani sahve ve kaşıklar ile avlanıyorum. Bu sebebten bu konuyu sormak istedim. Edirnede yaşıyorum. Meriç, tunca ve civar gölet ve barajlarda ufak balıklar ile yetinmekten ziyade bu sene özellikle turna ve deniz de at -çek balıkçılığı yapacağım. Bu sebebten örgü misina siparişi vereceğim birazdan =) Bir de sormak istediğim örgü misina tuzlu su da kullanılır mı? Ve özellikle sudak, turna ve Tatlı su levreği (testere, köstereç) balıkları için gölet ve baraj şartlarında hangi renk misina tavsiye edersiniz ve at - çek için max. 30 - 40gr ağırlıklar dahilinde hangi kalınlıkta olmalı?
Denizde levrek için at-çek yaparken 0.25 üzeri olmamasına dikkat et görünürlük açısından 0.25 te sana 12 kg gibi bi çeker sağlar yeterli olur sanırım renk olarak genelde koyu yeşil renkler.Ama sonuçta balık gerçekten çok mücadeleci ve büyük ise misinaya gerekli baskıyı uygular ama kalama ayarı doğru yapılırsa 12 değil 25 kg balık dahi çekilebilir o misina ile.Levrek avında bir sorun teşkil etmez karasularımızdaki levrekler o kadar muazzam boylara erişmiyor 12 kg çekerli 0.25 koyu yeşil bir örgü misina işini görür tabi mücadele edecek ama gerekli kalama ayarını verirsen levrek de ayara gelir zaman zaman istisna olarak (bence) kopma gibi olaylarla karşılaşabilirsin ama sen yine elinden geleni yapmış olursun kimse trofe bir av kaçırmak istemez lakin bu malzeme ile yeterli gücü sağlamış olursun diye umuyorum sağlıcakla kal...
cogu balikcinin basina gelir,farkinda olmadan misina kamisin uc kismina dolanir ve bu sekilde firlatilma yapilirsa,misina kopar.25lik süper maxim ve casper 25lik misinalar dan alin deneyin,süper maxsim de ceker degeri yazmaz ama saglam bir misinadir,casper 25 lik 12 kilo civari cekeri vardi sanirim,ama 25lik olmasina ragmen süper maxim den birazcik kalin, laptop da türkce karekter olmadigindan yazim biraz farkli algilanablir,benden hatirlatma
Bazen yeni diye aldığımız misinalar aslında raflarda dura dura eskiyor kısaca bayatlamış misina oluyor. Bence misina aldığımız zaman, alınan misinanın yeni gelen aylardır dükkan raflarında beklemeyen misinalardan olmasına dikkat etmeliyiz. Yeni diye aldığımız misina aslında çok eski bir misina olabilir.
0.26 japanese (sanırım markası buydu) örme misina aldım. Üzerinde 15kg çeker yazıyor. Bilmiyorum bu kadar çekebilir mi?? Bir de okuldaki hoca arkadaşlarımdan birisi örme misinaların kullanıma bağlı suda yumuşayıp ip gibi olduğunu ve koptuğunu söyledi. Bir de denizde tuzlu suya dayanamadığını belirtti. Bilmiyorum gerçek bilmiyorum yalan Sonuçta aldım ve bunu makinaya komple sarsam mı yok sa normal 0.30 luk misinaya beden olarak mı kullansam. Siz ne dersiniz?
Ben de daha dün Oscar'ın Invısline 0.20 sini sardım makineye.9.1 kilo çekeri var.Kendim zorladım misinayı, ince ama çok esnek bir misina.Kolay kolay kopacak gibi değil.Bahsettiğim örgü misina değil.Öneririm.
Ahanda benim aradığım konu. şimdiye kadar cevaplar güzel. bir soruda ben sorayım, benzer bir konu açmadan; DEnizde, KIyıda, AT-çek YAparken, SPin YAparken; sahteyi atarken mesina kopuyor!!!. halbuki aynı mesinayla kiloluk balığı çekerken kopmuyor!!! Sahte atarken mesine niye kopuyor? mesinaların ömrü nekadar? kaç yıl dayanır?, tuzdan etkilenir mi? kaç atışta bir mesinayı kesmek ve test etmek gerekir? uzun süre denizde at-çeke dayanıklı mesina var mı?
ne kadar da olsa düğüm bölgesi, düğüm esnasında sürtünmeden dolayı bölgesel ısınmaya maruz kalıyor, bu nedenle o kısım kısmende olsa zayıflama olabiliyor. düğümü sıkmadan önce hafif ıslatırsak bunun önüne geçmiş oluruz.. rastgele..
doğru tepit yapmışsın zafdem, gerçektende o sefer bağlarken ıslatmamıştım. peki öteki soruların cevapları var mı? her at-çek çinin başına gelmiştir muhakkak, forumdamısınız