Çok samimi bir tanıdığım benden 10 adet sahte sıralamamı istedi ve bunları hediye edeceğini söyledi....Şu an yurt dışında,mayıs ayında türkiyeye gelecek kendisi...Fakat şu sıralar mektupla istediğim sahte modellerini yazmam lazım...Lütfen bu listeyi yaparken bir çantada gece gündüz kapalı açık hava dalgalı her hava durumuna uyacak birer tane yazalım....Acil yardım ve nokta atışlarınızı bekliyorum...Değerli Spinciler... (fiyatlarına takılmayalım lütfen ne de olsa hediye...)
Shore Line Shiner Laser Sardine 145 mm Duel Aile Magnet Neo DB 125 Crystal Minnow Magnum R924 - C4 Crystal Minnow Magnum R924 - GHGT Hardcore Lipless Minnow 120F bu sahteler guzeldir ama pahalıdırlar sahsen kullanmadım ama ovulen markalardır
http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=31287 http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=36818&highlight=At-%E7ek Bu iki konu size fazlasıyla yardımcı olacaktır. Rapala max rap Rapala x-rap Daiwa saltiga Üstteki sahteler biraz pahalıdır. Strike-Pro Yo-zuri River2sea Bunlar ise diğerlerine göre daha ucuzdur. Not: Markaları kategori olarak yazdım tercihlerinizde yardımcı olsun diye. Turgay abi ve Murat abinin konuları yeteri kadar açıklayıcı ve yardımcıdır Onun dışında sahte kullanan abilerimde model yazarsa açıklığa kavuşturursunuz konuyu
vedat dayı benım actıgım sahteler alınacak konusunda hic bir yorum yapmamıssın ozellıkle senın yorumunu beklıyordum...
Aslında hedef balık yakala bırak yapılacak boylar dahil her türlü kıyıdan at çek ile av veren balıklar.... Trofe almış sahteler bizim buralar için geçerli bir kaynak olamıyor ne yazıkki...Çok iri yemler bunralara göre aslında....Bizi balıksız döndürmeyecek gece gündüz her türlü ortama hazır olmamızı sağlayacak top 10 sahte ismi istedim aslında trofe değil amacım .....İspendek de olsa tutalım ha geri bırakalım tabii ki....bilmem anlatabildim mi...Sanırım top 10 un içerisine 7.9ve 11 cm lik avcılığı ispatlanmış sahteler ağırlıklı olsa daha gerçekçi bir liste olur....
O zaman şöyle söyliyim 10 adet sahtenin içinde bir adet(daha fazlada olabilir)su üstü sahte düşünürseniz Rover98 markası kendini ispatlamıs bir su üstü modelidir. (Merada ki balık su üstü avlanıyor ise mutkala alacaktır )
Vedat abi hangi ülke diye sormuşsun...Esasen almanya ...Fakat çevre ülkelere de ulaşma imkanı olan birisi yani işi düşünce oralara da bi göz atabilir
internet hariç dükkanlarda her ürünü bulmak zor. Almanyada daha çok tatlısu avcılığı yapıldığından ona göre sahteler kolay bulunur. Ben Almanya ve Hollandaya gittiğim zaman özellikle malzeme satan dükkanları buldum ama malzeme çeşidi bizdekiler kadar zengin değildi. Çok pahalı ürünler seçmeyecekseniz, Türkiyeden kendiniz alın derim. top10 diye birşey yok bence, kime ve neye göre top10?
kime göre top 10 evet belki bir nebze haklısınız ..Belki sahtelerin etkinliklerini ben gözümde fazla büyütmüşümdür...Max-rap lerden sub walk una...rover 98 inden maria wise dog a kadar bende de var...ancak dediğim gibi nokta atış kendini kanıtlamış daha küçük boylu olanlardan bir liste istemiştim...aslında olayın kime ve neye göre top boyutuna hiç girmeye gerek yok bence..Birilerinin hep aldığı seriler vardır kesin memnun kaldığı...işte ben onları öğrenmek vev getirtmek istedim
top 10 sert ve yumuşak yemler Merhaba, Madem hediyeler yurtdışından gelecek , size ve dolayısıyla da forumdaki arkadaşlara fikir vermesi için şöyle bir örnekleme yapayım. Şayet yerinizde ben olsaydım, Türkiye' de bulunabilecek sahtelerden ziyade zor bulunan sahteleri istemeye bakardım. Bu liste yurtdışı kaynaklı(Fransa) bir siteden alınmıştır. 230 özenle seçilmiş amatör ve usta balıkçı, 287 adet sahte yem arasından oylayarak seçmiştir. Değerlendirme; 2009 ve 2010 yıllarında seçmenlerin kullandıkları sahteleri kapsamaktadır. Top 10 Sert yemler 1 Flashminnow 110 Lucky Craft 2 Z Claw Zenith 3 Super Spook Heddon 4 Sammy 115 Lucky Craft 5 Water Monitor 85 Illex 6 Artist FR 80 Jackson 7 Bonnie 95 Illex 8 Chihuahua 110 Megabait 9 Patchinko Xorus 10 Mega Flash Flashmer Top10 Yumuşak yemler 1 X layer Megabass 2 Fin’s Fish 4.5 ‘ Lunker City 3 Mega Shad 120 Flashmer 4 Slug Go 6′ Lunker City 5 Mother Worm 6′ Madness 6 Gulp Alive Minnow Berkley 7 One Up Shad Sawamura 8 Sea Shad 5′ Bass assassin 9 Mega Shad 100 Flashmer 10 Nitro soft Jerk 112 Illex
Bu da genel sıralamaya girmiş sahteler. 1 X-Layer Megabass 2 Flashminnow 110 SP Lucky Craft 3 Fin’S Fish 4.5 ‘ Lunker City 4 Z Claw Zenith 5 Super Spook Heddon 6 Mega Shad 120 Flashmer 7 Sammy 115 Lucky Craft 8 Slug Go 6 ’ Lunker City 9 Mother Worm 6′ Madness 10 Gulp Alive Minnow Berkley 11 One Up Shad Sawamura 12 - Sea Shad 5′ Bass Assassin 13- Water Monitor 85 Illex 14 Artist FR 80 Jackson 15-Mega Shad 100 Flashmer 16-Nitro Soft Jerk 112 Illex 17 Bonnie 95 Illex 18 Chihuahua 110 Megabait 19 Shad GT 110 Delalande 20 Hazedong Megabass 21 Patchinko Xorus 22 Raglou 85 Ragot 23 Sand Eel 200 Storm 24 Mega Flash Flashmer 25 Sayori Shad Xorus 26 Glaze Hart 27 Mega Shad 150 Flashmer 28 Turbo Shad Bass Assassin 29 Wander 80 Lucky Craft 30 Absolut Worm 15 Hart 31 B’Freeze 100 Lucky Craft 32 Nitro Soft Jerk Lightning (frite) Illex 33 Gambit Shad Illex 34 Giant Dog X Megabass 35 Rockvibe 3′ Reins 36 Slug Go 4.5 ‘ Lunker City 37 Tide Minnow Slim 175 Duo 38 Bonnie 128 Illex 39 Dog X Megabass 40 Jib 90 Smith 41 Ravine Valley Hill 42 Bony Hart 43 Fury Shad Delalande 44 Gig 125 Anre’s 45 Miss Carna Maria 46 Mitraspoon Ragot 47 P Boy Tackle House 48 Rolling Shad Xorus 49 Slug Go SS 7′ Lunker City 50 Spook Junior Heddon
top10 devam Yine 2009 yılına ait bir Top 10 listesi. 1 X-layer Megabass 2 Flashminnow 110 SP Lucky Craft 3 Super Spook Heddon 4 Z-Claw Zenith 5 Slug Go 6 “ Lunker City 6 Fin’S Fish 4″ Lunker City 7 Artist 80 Fr Jackson 8 Bonnie 128 Illex 9 Megashad 120 Flashmer 10 Shad Assassin 5″ Bass Assassin
top10 2008 yılı 2008 yılına ait bir Top10 listesi daha.. Place Leurre Marque Votes 1 Super Spook Heddon 2 X layer Megabass 3 Flashminnow 110 SP Lucky Craft 4 Z Claw Zenith 5 Bonnie 128 Illex 6 Sammy 115 Lucky Craft 7 Bonnie 95 Illex 8 Sammy 100 Lucky Craft 9 Megaflash 115 Flashmer 10 Chihuahua 110 Megabait
2006 top 5 listesi 2006 yılında yapılan bir ankette çıkan sonuçlar. Top 5 olan suüstü sahteleri 1- Super spook 2- Z- Claw 3- Sammy 4- Bonnie 128 5- Frosty Top 5 olan daldırıcılı sahteler 1- Flashminnow 2- B’Freeze 3- X-Rap 4- Water Monitor 5- Arnaud 110 Top 5 olan yumuşak sahte yemler 1- X-layer 2- Raglou 3- Megashad 4- Slug go 5- HS shad
Vedat abi sizce Mersin ve yumurtalık bölgesinde hedef balığın öncelikli olarak levrek olduğunu düşünürsek hangi sahteler daha şansı yüksektir?