Sahtelerim- Ustalardan Yardım.... Herkese merhabalar, Yarın sabah erkenden Yumurtalık veya Dörtyol'a gideceğim.Kıyıdan levrek tutmak istiyorum.Elimde olan sahtelerin resimlerini ekliyorum.Sizce hangi sahte levrekte iyi iş yapar?Levrek olsanız hangisini kovalardınız.. Ustalardan görüşlerini almak istedim.Bu arada Yumurtalık'ta ve Dörtyol'da nerelerden at-çek yapabilirim?Hepinize şimdiden teşekkür ederim.En kısa zamanda bir organizasyonda tanışmak dileklerimle.. Rapalalarım (en istteki gelibolu rapalası gibi polyesterden yapılmış) Yeni aldığım silikonlarım Elimde cok sayıda bulununan diğer silikonlarım Tolu bakış
Konuyu okudum ama hiç levrek tutmadığım için cevap veremedim.Pek fazla bi bilgim yok.Ama bana 2.resimde en alttaki sahte iş yapacak gibi geldi. Bu konuda moderatör Erdal abinin bilgisi ve deneyimi olduğunu biliyorum.Size gerekli olan yönlendirmeyi yapacaklardır.
Hiç levrek tutmuşluğum yok ama levrek olsam son resimde , en üstte olan sahteyi seçerdim herhalde. Mesajım bilgilendirmeden çok değerlendirmeye yönelikti , yanlış yönlendirmek istemem umarım iyi bir av olur sizin için.
İlk resimdeki üçü de iş yapar, hangisi daha iyi iş yapar deneyerek bulmak lazım. Gagalı olanı su sığsa kullanmayın o sahte için ortalama 1-1.5m derinlik lazım.
Yukarıdaki resimdeki ortadaki sahteyi egede kullanıyorum ve verim aldım..Ancak renk olarak alt kısmı gümüş üst kısmı koyu yeşilimsiydi.. Ama üsttekini yeni edindim ve henüz denemedim..Kısmetse birazdan başlayacak ve 3 saat sürecek yolculuktan sonra gün ağarırken deniyor olacağım..
Tesekkur ederim Uğraş Bey, Ben de levrek olsam sanırım aynı tercihi yapardım.Yarın insallah resimleri koyarım.yorumunuz için tesekkur eederim,saygılar..
Erdal Bey cok teskkur ederim, Sahtelerin 3 unu de bugun aldım.Ben de yarın tekne ile sırtıda olacagım.Sabah 6 gıbı sahtelerı suya ındırecegım.yorumunuz ıcın cok tesekkur eder, iyi yolculuklar dilerim.Oltanız yarın gün boyunca dolu olsun, rastgele..
Yorumunuz ıcın tesekkur ederım Mustafa Bey, Bana da öyle geliyor, sahteleri alırken hep kefale,gümüşe benzeyenlerini seömeye çalıştım.Umarım yarın akşam güzel fotolarla yine burada olurum.Saygılar...
vallaha benım favorım en ust dekı resımde 3.cü rapala herseye gıder levrek lufer palamut super rapala 7 cm ıse harıka rapala kacırmaz levrek rastgelsın
Yorumunuz ıcın tesekkurler Mert Bey, Rapala 8 cm den bıraz uzun.Yorumlar genelde bu rapalanın ıs yapacagı şeklinde.Yarını sabırsızlıkla beklıyorum.Aksama guzel fotolarla yıne burada gorusuruz umarım.Saygılar..
Yumurtalıkda ise levrekle kefal iş yapar bu arada güzellermiş sahteleriniz bide yaban-cı hemşerime katılıyorum ..