arkadaşlar öncelikle herkese merhaba uzun zamandır amatör olta balıkçılığı ile uğraşıyorum ama şu ana kadar at çek avını denememiştim bulunduğum yer itibarı ile verimli bir yöntem değil çünkü ancak tatil amaçlı bozcaadaya gitmeyi düşünüyorum ve mutlaka bu yöntemi deneyeceğim sorun şu kıyıdan at çek yaparken sahtenin gagasının kesilmesinin daha iyi olacağı söyleniyor doğrumudur birde zaman yokluğundan genelde geceleri deneyebilirim yo zuri cristal minnow serisinden 4-5 sahte seçtim satan kişi cristal minnow serisinin gecede çalışabileceğini söyledi bu konularda yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
Merhabalar. Doğrudur bundan 5-6 sene önce bende gagayı keserdim ancak şimdilerde böyle şeylere gerek kalmadı. Artık her disiplinde ve yüzüş sitilinde sahte balık bulman mümkün. Yani gagayı kesmek yerine gagasız modeller alabilirsin. Rastgele.
Engin bey merhabalar,,,aldığınız crystal mınnowların hangi seri ve kaç santim olduğunu belirtirseniz daha detaylı bilgi alabilirsiniz fakat yapı olarak kambur bir şekilde olduğuğundan bence bu değerli sahtelere yazık etmiş olursunuz,,,arkadaşında size belirttiği gibi su üstü gagasız popper,,walker,,pencel modellerden temin edebilirseniz daha verimli olacaktır.Yo-zurileri boşuna bozmayın bencede,,,
Her gaga, yapısına göre değişik aksiyonlar için yapılmışlardır. Kullanım şekilleri ve amaçları farklılık gösterir. Öncelikle siz, kullanma amacınıza göre bir ürün araştırıp, o ürünü almanız daha sağlıklı olacaktır. İyi dileklerimle.
sizin yozuri sahtelerin tipi, karın yapısı wtd aksiyonu için uygun deyil,keserseniz yazık etmiş olursunuz, buyrun size 2 sahte tavsiyem: hd13 http://www.avmarketi.com/asp/product/9688/RIVER2SEA-BUBBLE-PEN-80-SUNI-BALIK ha-12 http://www.avmarketi.com/asp/product/14270/take-bubble-pencil-10cm
sahtelerin gagası pek büyük değil böyle deniyim10 gr ağırlıkları var sadece birini 16.5 gr aldım atmakta problem yaşamamak için kamışın atarı 10-30 gr. ama hafif rüzgarda pek atamıyorum çanakkaleden geçerken eğer vakit bulursam şu cam sahteyi almak istiyorum bu seferki av benim için at çek avına giriş olucak gibi denk gelirde bişey yakalarsam bursadan geçicem beraber yiyelim abi sen pişir ben ye olurmuhihi
ben de akşam söyleyecektim, arkadaşların dediği doğru. Gagasını keserseniz aksiyonunu bozarsınız. Zaten çoğu gagalıyı durdurğunda yavaş yavaş su üstüne çıkar, çektiğinde de kıvrıla kıvrıla dalışa geçer. Yine de sizdekilerin özelliklerini yazıp gönderirseniz ona göre daha iyi bir yorum söyleyeceklerdir. ZAten attığınız yere göre gagalı veya gagasız sahte tercih edeceksiniz.
bende sahtelerin orıgınallığının bozulması taraftarı değilim.avlağa göre sahte seçmek daha mantıklı olacaktır.