selamlar hemen hemen hergün at-çek yapıyorum ve malasef iğneler sahteleri çok zedeliyor,max 4.günde sahteler yavaş yavaş deforme olmaya başlıyor örnek; pelikan nitro 15 ilk hali(netten 5 tl'ye almıştım) şimdiki hali(1 ayda böyle oldu); (ucuz etin yahnisi yavan olur ondan dökülüyor derseniz 5 gündür kullandığım ve 20tl'ye aldığım river2sea triho min.dada durum vahim gibi) acaba üzerlerini saydam parlak ojeyle kaplasam(saydam parlak ojeyi nerden biliyosun len demeyin kız kardeşimden biliyorum ) yada şu epoksi mi diye bir madde vardı onla kaplasam faydası olur mu? yada başka çözüm öneriniz var mı? ne yapsakda şu sahteler ilk günkü gibi gıcır gıcır kalsa? bu sorun yüzünden max. sahteye verdiğim para 20tl'yi geçemiyor.(rapala,daiwa,maria alsam şu durumda iğnelerini komple çıkarır öyle sallarım suya) lütfen derdime bir çare arkadaşlar,abiler,kardeşler sick banghead (bu sorunu çözerim ama balıkçı mal.satıyorum işime gelmez diyen varsa özelden kulağıma fısıldasın vallahi sesimi sepete koyar,gıkımı çıkarmam )
Kerimciğim aynı dertten muzdarip arkadaşlarımız konuyu irdelemiş. Senlik birşeyler var mı bir bakıver. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=33148
İğnelerinize plastik koruma takabilirsiniz.Üç ayak şeklinde(Yekpare).Her plastik ayağın içine iğnelerin uçları takılıyor.
Bende aynı sorunu yaşıyorum, gözüm gibi baktığım Strike pro (jl 120 f a442 renk kodu) diş izleri, çizik ve patlaklar çok canımı sıkıyor. Bence eğer üzerindeki çizikler avcılığını etkilemiyor olsaydı, üreten firma da ince işçilikle uğraşmaz, basit bir üretim yapar maliyeti de fiyatı da düşürürdü. Tek kat ince vernik sıkıp şansımı deneyeceğim. iğne korum aparatları bende de var ama kutuya koyarken paket lastiğiyle iğneleri sabitleyip lastiğin kalan kısmını gagadan geçiriyorum, kutuda iğnenin zarar vermesini engelliyorum. Şahsen üreticilerin bu diş izlerine dayanıklı üretim yapmamalarını sahtenin ömrünü kısa tutmak istemelerine bağlıyorum. Eğer sağlam misinayla dikkatli avlanılırsa uzun süre kopmayan avcı rapala, yeni satış yapılmasını da engellemiyor mu sonuçta?
nuri abi teşekkür ederim.linki inceledim bazıları epoksi,oje sürün diyor,bazıları ise sakın dokunmayın böyle kalsın daha avcı olur diyor. kafam karıştı. boyanın rengi tamamen atan sahteler nasıl avcı oluyor anlayamadım metin abi sahteler hızla atıp,çekerken zedeleniyor,keşke taşırken,kutusunda zedelense. baybora abi aynen katılıyorum.iş yapan sahte deforme oldukça biliyorlar aynı sahteden tekrar satış yapacaklarını. yoksa sahteye muazzam işçilik,denge yapan adam bir boyanın dökülmemesini mi önleyemeyecek.
Bu sorunu en az yaşayacağınız sahte RAPALA marka olan sahtelerdir. Dalma derinliği sorun değilse özellikle X-rap seri mükemmeldir. Eğer dalma derinliği az olsun istersen Max-rap serisini kullanman lazım ancak onlarında bilyaları sıkışıyor. Ama elinle sert sallarsan normale dönüyor. Bazen 10 atışta bir sıkışıyor bazen 20 atışta bazende 5 atışta
Bilyalarin kitlenmesi suyu yiyince kullanilan materyelin sismesinden olabilir mi acaba ? Bunlari kullanmadan bir kaç kat su geçirmez vernige sokup çikartarak kuvvetlendiremezmiyiz
max rap ı dikkate alacağım. ama ben şu ana kadar kıyıdan rapalayla balık tutan görmedim. oynayıp duruyoruz bu sahte balıklarsa, vakit geçiyor sadece
Max-rap sahtelerde bilye sıkışması Kullanılan malzemenin şişmesi gibi bir problemden kaynaklanmıyor bu sıkışma olayı, tamamen imalat hatası. Raftan sıfırını alıp yere paralel biçimde bir kaç kez sağa sola haraket ettirirseniz sıkıştığını hissedersiniz bilyelerin tıkırtısı kesilecektir. Hatta bunun neden kaynaklandığı 11 cm ve 13 cm max-rap sahtelerde inceledim sahtenin usten ve alttan hafif sıkıştırdığımda bilyeler yine sıkışıyor ama yanlardan bir basınç uygulanıp aynı şekilde sallandığında bilyeler sıkışmıyor.
Tamamen değil ama, sağından solundan hafif renk atan sahtelerin yerine göre daha avcı olduğunu sevgili üstat Vedat Abayoğlu'nun bazı paylaşımlarında okumuştum. Yaralı balık görüntüsü vermek gibi bir nedene dayandırmıştı yanlış hatırlamıyorsam.
valla onu bunu bilmiyorumda balli abi ustalara sözüm yok, ben rapalayla KIYIDAN ne balık yakalayabildim ne de tutanı gördüm. atıyorum rapalayı sonra çekiyorum yanında bir balık zıplaya zıplaya geliyor ama yamiyor rapalayı, takip ediyor sadece . tutamadım gitti
Hasancım hangi model sahteyi, nerede, hangi zamanda kullandığını ve takip aldığın balık türünü açıklayacak şekilde bir konu açıp, kıyıdan avlanan kardeşlerimizin tavsiye ve görüşlerine sunarsan yardımcı olabilecekler bulunur sanırım. Bakalım nasıl olması gerekiyormuş, eksik veya hatalı bir durum var mı. Ona göre denemelerini yaparsın.
Sonunda dayanamayıp sahtenin lacivert kısmına denk gelen yaraları keçeli kalemle boyadım, üzerine sprey vernik sıktım. kuruyunca bir tur daha sıktım, ilk deneme için gayet güzel oldu. tamamen kuruduğunda oldukça sert bir katman oluşturdu, ama sanki avcılığını etkiledi biraz. Sprey sıkılmamış, sıfır haliyle atan güzel dostum Tuncay 6, ben ise 3 turna alabildim.Elbet şans da bir faktör, ileriki avlarda netleşecek işe yarayıp yaramadığı. Avın sonunda tek çizik yoktu. Denemek isteyenlere tavsiye ederim.
Sahteler zedelenmesin istiyorsak aldıktan sonra kutudan hiç çıkarmamak , yani kullanmamak en mantiklisi
Sahte üzerindeki çizikler ve darbeler at-çek balıkçılığının şanındandır. Sahteleri arkadaşlarına gösterirken bir yandan da anlatırsın; "bu çizikler geçen aldığım kofananın diş izleri", "bu sahtedeki izleri yaz başında aldığım 7 kiloluk levrek yaptı", "bu yarım sahteyi köpekbalığı kesti" vs. vs