Sahtenin Ağırlığını Artırma :) (Resimli)

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında spin surfcasting tarafından paylaşıldı.

1. spin surfcasting

spin surfcasting Abdullah

Selamlar Dostlar
    Bugün uzun süredir denemek istediğim bir şeyi nihayet gerçekleştirdim. Kendo'nun Haryu 125F 14 Gramlık sahtesini daha uzak mesafe için ağırlığını arttırmış bulunmaktayım. Muhakkak aksiyon bozukluğu olacaktır fakat aksiyon yapmadan avlanan birisi olarak pek de önemsemiyorum bu durumu. Fakat daları baya bir yükseldi :) Sizce bu avcılığı ne derecede etkiler ? Nasıl bir atış ve çekiş uygulamalıyım?

Yapılışı: Bisiklet malzemeleri satılan yerden aldığım 1 paket bilye benim gibi elinizde çok bulunan hafif plastik sahteler için yeterli olacaktır. Sahtenin kıç bölümünü lehim makinesi ile bir bilyenin geçebileceği kadar delik açıp bilyelerimizi içerisine katıyoruz. Elimdeki sahte toplam 8 bilye aldı. Her bilyenin ağırlığı 1,10 gram civarı. Önceki ağırlığımız 14,30 gram iken şuan 23 gram oldu.

2. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Örnek bir çalışma olmuş elinize sağlık, sonra nasıl kapattınız deliği?

3. spin surfcasting

Teşekkür ederim Fatih bey, Camların etrafına sürülen silikon yapıştırıcı bu iş için fazlası ile yeterli olacaktır. Hem su da geçirmez. Bilyelerde paslanma da önlenmiş olur. Kafamdaki soru şu: Suyun dibine dalması avçılığı ne derecede etkiler? Önemli nokta bu Ağırlık fazla olduğundan muhakkak suyun içine dalacaktır. Bakalım ne gibi yorumlar gelecek, çözümler veya farklı düşünceler. Yorumlarınızı bekliyorum Dostlarım...

4. GencoGnc

GencoGnc Genco

Çok derine dalmasından çok asıl sorun balığın ağırlık merkezi kuyruğa geçtiğinden aksiyon alamaması olacak.Muhtemelen dipten yukarı kuyruk külçe gibi aşağıdan gelen bir sahte çekeceksiniz.

Aksiyon almayan sahteyle balık ancak zoka-seyirtme-jigging tarzı olabilir diye düşünüyorum.

E tabi bunu sığ kıyıda kullanırsanız çok kolay dibe takılacağı da belli.

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Öncelikle ilginç bir çalışma olmuş. :)

Ağırlığına göre daları elbet değişecektir ama zaten ağırlık eklediğiniz dalan tip sahtelerden. Farzı misal daha önce 60 cm dalarken, bilye eklendikten sonra belki 2,00 metre civarı dalacak diyelim. Önemli olan dalmasından ziyade nasıl yüzeceği? Eklediğiniz bilyeler yüzüşü mutlak bozacaktır.
    İlgili firmanın mühendisleri çalışma yapmışlardır sanıyorum bu konuda.

Yüzüş ne kadar bozuluyor önce bunu yüksek zeminden berrak suda denemeli ve görmeli. Avlak derinliği yeterliyse levrek için dalmasında bir sorun yok. Hatta zemine ne kadar yakın yüzerse iri bir levrek kandırma olasılığı o kadar yüksek bence. Diğer avcı balıklar için durumu pek bilmiyorum ama lüfer familyasının pek aksiyona bakmayacağını düşünüyorum.

Lüfer ve palamutta daha etkin olabilir sahte. Levrekte şüpheli, şayet ben tüm gece avlanacaksam o sahteyle avlanmazdım.

Tercih meselesi ama nadir avlanabilen insanların bu tip maceralara girmeleri bence zor.

Bilyeler uzağa erişim için eklendiyse, atış erimi çok iyi olan sahteler kullanılabilir. Ayrıca sahtenin ağır olması çok daha uzağa erecek anlamına gelmemeli. Havada taklalar da atabilir. Beklenenden kısa mesafeye de düşebilir.

6. spin surfcasting

Buda Mantıktı :)

7. spin surfcasting

Resimlerde sorun yok kardeş. Gözüküyor..

8. haySpinine

haySpinine ibRaHim

Favori Kamış:
    okuma V-system 2.40 10-40 shimano alivio 2.70 20-50 daiwa crossfire 1.80 3-15 shakespeare
    Favori Makine:
    daiwa ballistic 3000 okuma trio30s okuma safina 25
    En İyi Avı:
    levrek 69cm lüfer 33cm turna 63cm
    tamamdır açıldı resimler... bence o bilyaları koymamalıydın... aksiyonu bozacaktır... bende aksiyonu bozuk bir iki sahte vardı balıklar yüzüne bile bakmazken aynı renkte boyda düzgün aksiyonlu sahtelere dayanamayıp atlıyorlardı. seninki biraz macera olmuş... :)

9. spin surfcasting

hahay :) Öyle valla ibrahim kardeş neyse zaten çıkardım sikikonlada deliği kapattım sıkıntı yok 14 gram ile bunları kullanmaya devam yapacak birşey yok yeni ürün almaktan başka :)