sahteye uygun kamış ve makina

Konu, 'Kamışlar' kısmında hızır şeref gültekin tarafından paylaşıldı.

1. hızır şeref gültekin

hızır şeref gültekin hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    sawagear predatör 20 60 300
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw4000xg
    En İyi Avı:
    kilosunu bilmiyorum ufo gibi bişeydi :)
    sahte balık ile avcılıkta kullanacağımız en uygun kamışlar ve makinalar hakkında bilgi aslında parça parça abzı konuların içind3e geçmiş ama bi yerde toplasak daha faydalı olur:):) teşekkürler

2. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Tahminime göre yeni aldığım makina bu konuda bir uzman:)20-40gr atarı var.Bugüne kadar hep atarı yüksek ama hassas makinalarla çalıştım.Haliyle 15-20 gr ağırlıkları en fazla 15-20 metre atabildim.Ama sanırım bu iş yapar.DAM marka.spezypover iki parça.

3. balikoltasi

balikoltasi Birol

Ben bu iş için DAM'ın FZ Spin 2.15 mt. 3-12 gr. atarlı kamışını ve Shimano Stradic 4000FI makinesini kullanıyorum. Shimanonun at-çek makinalarını öneririm.
    Ayrıca şuan bulunamıyor ama cormoran'ın black bull 3 metre 10-40 gr. atarlı kamışıda büyük rapalalar için at-çekte son derece uygun. at-çek kamışla bu mayısta mükemmel zevkli eşek isparisi avları gerçekleştirdim.İnanılmaz keyif aldım. bana karagöz tutmak kadar zevk verdi.

4. aidois

aidois

Favori Kamış:
    okuma zn 65/lıneaeffe
    bende mitchell vardı, muthıs atıyodu, dusuk atarlı kamıslar satılıyor, sonucta sahteler 10-20 hatta 5 gram oluyor, ona gore gayet kamıs var makıne olarkata yıne hafıf cm sı kucuk ler var
    hayırlı avlar...

5. crank

crank AYDIN

Favori Kamış:
    balzer diabolo
    Favori Makine:
    banax sx4000
    En İyi Avı:
    2.5kg yayın
    makina olarak bende penn sargus 4000 var hafif ve büyük balık çekersen yolda bırakmayacak cinsten tavsiye ederim

6. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    beyler kamıştan haber yok mu bu kadar kısır bir konu olmamalı bence hepimiz kullanıyoruz değilmi hadi bilgilerimiz paylaşalım

7. rıfat yaman

rıfat yaman RIFAT YAMAN

Favori Kamış:
    alba star akina ve kamış
    En İyi Avı:
    yıl 1992 ankarada aynalı sazan 16.5 kilo
    kıyıdan atçeke ben kamış olarak alba star kullanıyorum makinamda alba star ama makina kamışa göre ağır geliyor oda beni yoruyor.teknedede hep elimi kullanıyorum nedense kamışa alışamadım

8. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    alemsin abi yaa

abi valla sen bi tanesin hee şimdi abi önce bu konuyu açmamın sebebi sadece ben değilim arkadaşlar faydalansın bilenler bilgilerini pekiştirsin diye bu konuyu açtım ama ben bana getirisinin büyük olacağına da inanıyorum abicim benim hedef balığım LEVREK ağırlık siz daha iyi bilirisniz ama buralardan iyi trofeler çıkıyor bu aralar sonra alabalık içinde kullanmayı düşünüyrum sahtelerimde 5 gr
    ila kaşık ağırlıkları ve jig ile silikon yemler KEMAL abicim şimdi değerli fikirlerini bekliyoruz tüm acemiler ve öğrenmeyi sevenler adına :)

9. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    rıfat abi işte bende alba star karisma kamış kullanıyorum makinam da şimdi cormoran corcast ama levrek gelince ona bay bay diyeceğim kesin 2 pi aldım ama kesiin yolda bırakır ben sağlamım demiyr çünkü aslında 8 pi olanları tavsiye ediyorlar ama bilemem

10. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    hadi namık abii döktür bakalım eteklerindekini hep mır mırları götürüyosunuz bizde levrek yiyecez daaa bide samsun a gideceğim orda turna var hehee bakarsın bi eşek turna tutarız tabii yazarsan daha çok tutarız namık abi kıskankıyon demiiiii

11. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ne dersiniz bunlar iş yapar mı levrek te bunlar çok eski ama kullanılmamış aslında ben umutluyum tam levrek tariflerine uyuyor bence bakalım NAMIK ABİİ NE YORUM YAPACAK :) [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

Son düzenleme: 8 Temmuz 2008
  12. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    namık abi oyuncaklar nasıl sen ondan bahset alırmıyız bunlarla kızılırmakta turna somon alabalık denizde levrek ne dersin

13. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ne o kurudun kaldın NAMIK abi valla siteyi dolaşıyorum da tek cevap veremediğin bu oldu heralde aslında sana tpu atmamın sebebi konuya neşe gelsin abi kusuruma bakma ne yapayım muhabbetiniz hoşuma gidiyo da hem topu kime attın abi

14. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    abi hala gelmedi şu leyla ne kaprisliymiş dimi sen başka at abi :)
    belki konu ile gerçeken ilgilenen çıkar

15. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    shimano katana 3,00 5/40 gr atarlı kamış nasıl bilen varmı ne dersiniz sahteciler varmı kullananınız
    bide üstüne nsaıl bi makara yakışır ki

16. Atos

Atos Bülent ERDİK

Favori Kamış:
    OLTA + ZIPKIN
    En İyi Avı:
    47 kg önce ben tuttum sandım ama galiba o beni tutmuş hala evliyim :=)
    ben at çek için albanın F207 kamışını kullanıyorum 0-30 gr aksiyonlu. buna gecen ay kampanyada olan RYOBI Ecusıma 6000Vİ kullanıyorum. Süper bir makina oldugunu söyleyebilirim. Bu ikili çok uygun oldu ve birbirini tamamladı. 20 gr sahteye kadar hemen hemen hepsini kıyıdan atcek için kullandım ve performans süperdi. makine 3.5 kg da banamısın demedi hiç zorlanma sıkışma yaşamadım. Umarım işe yarar bu bilğiler.

17. themad2

themad2 Serdar

Ben sahtenin takıma uyması gerektiğini sanıyordum :D Bide bunu öğrendik bi yerde toplamak iyi oldu.

Ama aklıma takılan şey şu :
    rapalanın 30 cm ilerisine kurrsun takıp surf kamışla atsak olmazmı

18. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Delikanli surf kamışla nasıl avlanılması gerektiğini copk detaylı anlatmıştım.Dediğin gibi olmaz.

19. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Hızır Şeref
    Zannederim kerelerce yazdım.Anlaşılan biraz daha yazmam gerekecek.
    Sahilden atcek yapılırken kullanılan sahtelerin ağırlıklarına uygun aksiyon değerlerine sahip kamışlar kullanmak esastır.Uzun süreli atcek avlarında,insanı yormayacak, eline oturan,sahteye gerekli aksiyonu rahaylıkla verebilen,sahteyi istediği yerlere eriştirebilen hafif,sağlam makara,kamış kombinasyonu uygun olacaktır.
    Tercih kişilere göre değişsede,ayrıca konu hakkında hangisi uzun,hangisi kalın, hangisi büyük,işte o sağlamdır,iyidir,uygundur kanaati yaygındır.
    Oysa avdan fiili netice almanında,zevk almanında,sportif olarakta avlanmanında yolu bu değildir.
    Balıkla kalama ayarı iyi yapılmış,zarif,ince misinalı hafif sağlam takımla mücaadele etmek,hem olağanüstü keyiflidir ve hemde netice almak daha olasıdır.
    Dolayısıyla ilave ağırlık kullanmadan sadece sahte atceğinde kullanılması gereken kamışların aksiyon değerleri,sahtelerin değişken ağırlık ve boylarına uygun olarak,5-10 gr,10-30 gr 15-40 gr gibi olmalı boylarıda tercihan 2,10,2,40m. veya az daha uzun olmalıdır.
    Böylesine zarif bir kamışa hafif hızı 1'e 6 gibi orta boy bir makarada takılırsa av daha zevkli ve randımanlı hale gelecektir:
    Hızır Şeref kardeşim,balık avı hevesini azmini cok iyi anlıyorum.Ancak lütfen olaya her yönüyle değilde,daha yavaş sindirerek,kafayı bircok alternatiflere takmayarak ele alırsak daha sağlam ve neticeli ilerleriz.
    Şİmdi nereden cıktı o senin elindeki sahteler.BUnlar levrek alır ama denizde değil tatlısuda.Ayrıca tatlısu cinsi olarak bunların alacağı levrek cinside tatlısularımızda yoktur.Bunlarla turna alabilmek mümkün olacaktır.
    Ayrıca turna derken denizden,tatlısuyada geciyorsun gibi geldi.Tatlısu turnası ile denizde yaşayan ve turna diye adlandırılan(Akdeniz Barrukudası)balıkların av yöntem ve takımları değişiktir.Av mahalleride değişiktir.Örneğin Karadenizde deniz turnası yoktur.
    Sorularını sor,zevkle cevaplayayım
    Sevgiler

20. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    aslan baba

babacım bi kere ben o sahteleri kelepir düşürdüğüm için edindim sadece çeşit olsun diye hem ben bu işte sadece burada ıturduğum kadar değil işimde evimde inanın yatakta bile balığı ve onu kandırmayı düşünüyorum beni anlamınızı ümid eder yardımcı olan abilerime saygı ve sevgi çerçevesi içinde minnet dolu sevgilerimi sunarım ben sadece kendim için bu soruları sormuyorum benim gibi nice yeni arkadaşlar vardır kafaları karışıkken bu sitelerde dolaşıyorlar hepside hevesli ve arayışlı insanlar cevap verirken bunları da düşünün lütfen :)