Sahteyi klipse takamıyorum

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında fztyasin tarafından paylaşıldı.

1. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Tüm ustalara selamlar ve saygılar.

Daha önce forumda klipsli fırdöndü kullanmanın gerekliliği tartışılmıştı, kimi ustalar takalım kullanımı kolay oluyor aksiyonu bozmaz derken kimi ustalar da aksiyonu bozar balığı ürkütür diyerek kullanmanın sakıncalı olduğunu belirtmişti, o konuları okuduğumu öncelikle belirtmek isterim.

Spin kamışımın ucuna remixionun küçük klipsli fırdöndülerinden takılı ancak bazı sahteleri (pelican popper ağızını taktığım zaman gibi) klipse geçirmek neredeyse imkansız, dün uzun süre denedim başaramadım.

Benim sorum ise şu yönde; sahteyi direkt olarak klipse takmamak mı gerekiyor acaba? Yani rapala düğümü ile sahte için bir beden yapıp diğer ucuna küçük fırdöndü takıp o fırdöndüyü klipse mi takmak gerekiyor yoksa benim klipsli fırdöndümü mü değiştirmem gerekiyor.

Dediğim gibi 20 dk.civarında uğraştım ama sahtelerimden iki tanesinin ucundaki halkayı klipse geçirmeyi başaramadım. Halbuki klipsle işim daha kolay olur diye düşündüğüm için klipsli fırdöndü takmıştım, nerede hata yapıyorum acaba?

Diğer sorum ise diyelim kiklipsli fırdöndü kullanmayacağım, makinadan gelen misina ucuna bir boncuk geçirip (kamış hasar görmesin diye) direkt misinaya rapala düğümü ile mi sahteyi bağlamalıyım yoksa bedene ihtiyacım mı var yani fırdöndü şart mı.

Biraz basit bir soru için konu açtım sanırım ama spin işine yeni merak sardım ve önümüzdeki 2-3 ay yemli takımlarımı avlağa götürmeyi düşünmüyorum.

Yardımcı olan tüm ustalara şimdiden teşekkürler.

2. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    Yasin Hocam,
    Eğer kolay yem değiştirmek istiyordan fırdöndüsüz klips (çift kilitli) kullanmanı öneririm. 2 veya 3 no fazlasıyla yeter diye düşünüyorum. Avlakta sıkça yem değiştiriyorum ama senin bahsettiğin tarzda sorun yaşamadım. Belki resim daha yardımcı olabilir.

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Bence çok sahte değiştirmeyeceksen en güzeli hiç klips kullanmadan rapala düğümüyle bağlamak.
    Benim gibi çok sahte denemeyi seviyorsan rapala (sahte) klipsi diye satılan fırdöndüsüz klipsler var. Onlardan kullanmalısın. Yapı olarak sahte takıp, çıkarmaya uygun onlar. Yazdığın fırdöndülü klipsi biliyorum, ona sahte takmak tam bir eziyet. Onu kullanacağına her sahteyi tek tek bağla daha pratik. :D

4. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
  5. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Volkan abi teşekkürler söyledin klipsten hemen alayım.

Bora abi fotoları yükledim şimdi.

Her ikinize de sorayım abiler;

bahsettiğim klips bu şekilde, volkan abi sanırım senin bildiğin kullanışsız olan da bu.

bu şekli ile sahteye takmak zor oluyor.

elimde bu şekilde küçük fırdöndüler var silikonları bunlara bağlıyorum normalde

şu şekilde bir sistem yapsam olur mu acaba? sahteyi rapala düğümü ile bağladım beden yapıp diğer ucuna küşük fırdöndü ve fırdöndüyü de makinadan gelen klipse taktım (bunu daha önce denememiştim şimdi bağladım daha pratik olacak gibi bu şekilde)

Volkan abi hiç klips kullanmadan rapala düğümü ile bağla demişsin ya, direkt olarak makinadan gelen misinaya mı bağlayayım yoksa makinadan gelen ile rapala düğümü yaptığım kısmın arasına fırdöndü mü takayım?

6. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Kadir abi teşekkür ederim tam ben fotoları yüklerken sen cevabı yazmışsın, evet bahsettiğim klips o.

Peki fotoğrafladığım sistem çalışır mı acaba?

7. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    işin kolayı varken zorunu seçmehihi rapala klipsi kullan kafidir...bağla klipsi sahteye..ne zaman canın sahte değiştirmek istiyor anında değiştir..balığamı gidiyorsun yoksa meraya düğüm bağlamayamı:D

o küçük fırdöndüyü silikonun neresine bağlıyorsun:confused: toplu sistemli 2mt beden yapıp ucuna bağlıyorsan sorun yok..

8. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Teşekkür ederim abi söylediğin gibisi daha mantıklı :)

Abi silikonları malzemeci abi bağladı, iğneyi silikona geçirip iğneyi bağladı, iğneden gelen misinaya bir tane fosforlu boncuk bir tane küçük gezer kurşun bağlayıp diğer ucuna da küçük fırdöndüyü bağladı, fırdöndüyü de makinamdan gelen misinaya bağlı klipsli fırdöndüye tak dedi, bende ondan görünce doğrusu budur diye diğerlerini de öyle bağladım.

Yanlış mı yaptık acaba :confused: başka bir sistemle mi bağlamak gerekir?

Bu arada bu söylediğim sistemlerle (hem silikon hem sahte) 4-5 seferdir 1-2 saat civarında av yapıyorum ama henüz takip bile alamadım, merada balık var ondan eminim (levrekten kaçan balıkların sık aralıklarla tutuşmuş gibi su üstüne sıçramasından ve meradaki diğer balıkçıların söylemlerinden dolayı)

Sistemleri mi değiştirsek acaba?

Bu arada üşenmeden yazdığınız cevaplar için tekrar teşekkür ederim

9. seawolf41

seawolf41 murat denizeri

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance AX 4.20 170 GR. Surf Kamış
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 XSB
    En İyi Avı:
    Karamürsel, 1982 yılında tekne ile kaşık yaparak 51 cm kofana. Tekneye yardımsız alamamıştım.
    Kadir Bey,

Fırdöndülü klips değilde sadece rapala klipsi kullandığımızda, kullandığınız misina gam yapmıyor mu?

10. seawolf41

seawolf41 murat denizeri

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance AX 4.20 170 GR. Surf Kamış
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 XSB
    En İyi Avı:
    Karamürsel, 1982 yılında tekne ile kaşık yaparak 51 cm kofana. Tekneye yardımsız alamamıştım.
    Elimde fırdöndüsüz çıplak rapala klipsleri de var. Ama hiçbiri kamışın halkalarındn geçmiyor. Dolayısıyla kamışı iki parçaya ayırdığımda klipsi misinadan kesmek gibi bir sonuç çıkıyor karşıma. Oysa, fırdöndülü klipslerim halkalardan rahatça geçiyor. Takımı donatmak ve sökmek çok kolay oluyor.

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    O klips gene iyi, bende tam sinir harbi klipsler var. :) Yemlide kullanıyorum artık. :D
    Hiç fırdöndü takmadan direk makinadan gelen misinaya bağla, eğer çok fazla sayıda sahte değiştirmeyeceksen. (Avcılığı da artacaktır diye düşünüyorum.)

Benim gibi elinde bi dolu sahte varsa, Kadir abinin önerdiği okumanın rapala klipsi çok güzel, bulursan bir kutu da bana al. (Ben izmirde bulamadım.)
    Sitelerde de 6 numarası yoktu enson baktığımda. :D

Çağlar avın senin gitmediğin dükkanında :D (açık otoparkların orada) remixsonun fırdöndüsüz klipsleri var. Boyutu da uygun. Ben küçüklerinden bir paket aldım, onları kullanacağım. (Okuma bulamazsan, onlardan kullanabilirsin)
    Bulursan, nerden bulduğunu özelden yazarsan sevinirim. :)

Yalnız dükkandakilere rapala klipsi deyince buz kesiyorlar. Donup kalıyorlar. :) Fırdöndüsüz, küçük klips alacağım dersen neticeye hızlı gidersin. :D

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Satıcının bağlama şekli doğru, texas rig yapacaksan. :D
    Zannederim değişik bir iğne taktı silikona, düz iğne takmadı tahminimce.
    Hazır yapılmış takımlar görmüştüm o şekilde bağlanmış. :)

13. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Tamam abi teşekkür ederim. Çağların diğer dükkanına da gittim bu hafta sonu amaç sadece malzeme çantası almaktı alba starın güzel bir çantasını aldım, kafamı kaldırınca karşıda dizi dizi sahteleri görünce dayanamadım :D:D:D pelicanın gagası değiştirilebilen sahtelerinden aldım 2 adet

http://www.avmarketi.com/asp/product/132784/Pelican-Propan-Degisebilir-Gagali-Suni-Balik-90-mm

buradaki 64 ve 66 kodluları. Umarım gittiğim yerlerde iş yapar.

Eğer izmirden bulamazsam bir kaç parça daha malzemeyle beraber sipariş ederim abi netten bulabilirsem. Alacağım zaman sana da bir paket alayım.

14. fztyasin

fztyasin yasin özkan

O söylediğin şeyin ne olduğunu (texas rig) hemen öğrenmem lazım abi, kesin ondan yapıyorumdur :laughing: :laughing: :laughing:

Düz değildi iğneler, çağlarda yaptırmıştım zaten. Sanırım silikonlar için de yanlış yoldayım :D :D Bir an önce doğrusunu bulmalıyım.

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :D :D :D Beni o dizi dizi sahteler mahfetti. :D
    Pelikan propan gagalı aldığını gördüm. :) (resimdeki sahte) Bir levrek raporu da vardı o sahteyle. :)
    Bende de var :), bir kez kullandım, bi daha da elime geçmedi. :D
    Koca dükkanda ala ala onu mu aldın. :D
    Şaka bi yana yüzüşü fena değil ama daha güzel sahteler var orada, hele bi silikon var geçen sene bayağı iş yaptı. Ben bu sene bulabildim silikonu. :D
    Bakalım benim de yüzümü güldürecek mi? :confused:
    Okumanın klipsi konusunda sitelere güvenme pek. İstediğin numara gelmeye bilir. İzmirde bulursan özelden yazarsan bende gidip alacam. Bulamazsam remixsona devam. :)
    Neyse, hayırlı olsun, nasipli olsun, rastgelsin.

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :D :D :D

Onu öğrenmek kolay, google da videolar bulursun.
    Teorik bilgi için en iyi kaynak Kadir Levrek Peşinde.

Benim boyumu aşar, benden bu kadar. :)
    Yalnız şunu diyebilirim. Bence en performanslı liman içlerinde, derin avlaklarda netice verir gibi geliyor bana. :)
    Ben akarsuda denedim, çok silikon kaybettim. :)

17. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Valla daha yüzdürmek nasip olmadı abi sırf gagası değiştirilebiliyor diye almıştım, bahsettiğin silikonun fotosu varsa yollayabilirmisin abi :eek: bende gittiğimde ne istediğini bilen müşteri imajı vereyim :D:D:D yoksa ne istediğini bilmeyen müşteriye satış yapmaları kolay oluyor diğer av marketlerinde.
    İzmirde bulursam yazarım abi özelden. Teşekkür ederim sana daha güzelleri rast gelsin :)

18. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    abi ben süper maxim misina kullanıyorum gam derdim yok:) tavsiye ederim..ayrıca okuma 6 no rapala klipsi kullanıyorum:)

bu klips 240 alumina kamışın son 3 halkasından geçerken..klipsi açık geçiriyorum..yani önce klipsin açık ucu sonra diğer tarafı..yani iğne ile kumaş diker gibi..

okuma alımuna 270 3mt de sorunsuz geçiyor 6 no klips:)

19. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    o sistem ilede çalışır lakin şu zamanda deyil..yada gece kullan..şuan su çok berrak..bulanık suda tercih et..
    2mt ara beden 25 lik bir ucuna fırdöndü diğer ucuna silikon bağla at çek..hızlı çekme..
    bu takımı fırlatman için 20gr yumurta top kullan..

20. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Tamam abi anladım teşekkür ederim yeni silikonlar alacağım zaten onları senin söylediğin sistemle yapayım. Yumurta top dediğin kısmı pek anlamadım abi kurşun gibi mi? şamandıra gibi mi söylediğin top acaba?