sakarya civarlarında yabani lepistes yada başka türde akvaryuma atabileceğim güzel balık cinsleri olan göletler yada göller varmı yardımlarınızı bekliyorum gambusyalar hariç
lepistesin ana vatanı trinidat-tobacco adası .Dolayısıyla yabanisi orada mevcut .Ülkemizde yabani lepistes denen balık ise gambusyanın ta kendisidir .
evet bende biliyorun vatanlarını buraya ait bi tür olmadıklarını ve gambusyalardan bahsetmediğimide herkez anladı benim sorduğum sonradan doğaya bırakılmış akvaryumcularda satılan rengarenk olan lepistes türleri sağolsunlar 1 kaç tae özelden mesaj aldım benim amacım keşif ve geziydi zaten verdiğin bilgiler i,şime yaramasa bile teşekkürler
Burak bir sorum var cevaplarsan sevinirim. Yabani lepistesle, senin "sonradan doğaya bırakılmış akvaryumcularda satılan rengarenk olan lepistes türleri" dediklerin arasında benzeyen ve ayrılan yönler nelerdir?
Muvaffak abimiz bir hatırlatma yapmış aynı konu içerisinde ki ben de kendisiyle hemfikirim. Balık nakli konusunda hassas olunmalı, ne dersin?