sakarya icin acil yardim

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında canalpakin tarafından paylaşıldı.

1. canalpakin

canalpakin

artik gidip gidip bos donmek buramiza kadar geldi , 2 ay boyunca gun saydim canim ulkeme donmek icin balik tutcam gunleri hayal ettim ancak kactir cikiyoruz tik yok su siralar ,az once arkadasim ozan la telefonda konustuk ve karar verdik bu gece istanbul cevresinde biyere sazan avlamaya karar verdik , yer olarak ta sakarya yi kararlastirdik ama baska onerilerede acigiz ammavelakin sakaryada daha once hic avlanmadik bize gol/avlak tarifi verirseniz gercekten cok mutlu olurum yardimlariniz icin simdiden tesekurler:confused:

2. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    can kardeşim gelebilirsen manisa demir köprü barajına gel derim:D :D :D

3. canalpakin

canalpakin

abim manisa uzak biraz zannedersem ,kac km yaklasik istanbuldan

4. scuba6083409

scuba6083409 Sebati

Favori Kamış:
    Olta ve zıpkın, Kayık
    sakaryada balık

Dostum sakaryada balık olsa oradaki dostlar izmite gelirmi:) Ayrıca Sazan dip yaptı. Bu zamanda sazanı ancak Hatır belasına ücret karşılığı ve hafta arası Yukarı ULAŞLI mıntıkasında SAKLIGÖL tesislerinde tutabilirsin. Ben sana derimki gel bu Sazan sevdasından vaz geç Adapazarına Oklama avlamaya git.Karaaptiler veya Nehirkent civarındaki Kum ocaklarına ama canlı yem şart onuda orada yakalarsın...RASTGELE

5. sskenan

sskenan kenan

Favori Kamış:
    olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    17 kilo aynalı sazan

arkadaşım sebati haklı dediği gibi sen sazandan vazgeç nehirkentte turna yakalayabilirsin şansın varsa.. bu aylarda canlı yem tutabileceğini zannetmiyorum sakaryada balıkçılarda canlı yem bulabilirsin şimdiden kolay gelsin rastgele

6. avcı_55

avcı_55 Alaattin ışık

Favori Kamış:
    Olta.
    Nasıl oluyorda hala sizi kimse uyarmadı !!!
    Oklama sezonu kapandı arkadaşlar.Yani turna.
    Ama Adapazarında böyle bi sorun yok her zaman sezon açıktır.Bunada çok şahit oldum.

7. avcı_55

avcı_55 Alaattin ışık

Favori Kamış:
    Olta.
    Aslında güzel yerler var ama tam olarak ismini bilmiyorum.
    Sen en iyisi arkadaşların dediği gibi yeni sezonu bekle:)

8. sadi

sadi

Favori Kamış:
    makaralı olta tek kanca mantarlı takım 2 ile 3 adet arası
    En İyi Avı:
    sazan 5.5 ile 16 kg arası en büyük balığı daha tutamadım
    eğitim şart alattin sonra sezon açıldımı başlarız ağlamaya turna eskisi gibi yok demeye dediğin doğru buralarda denetim yok arada gelirler o zamanda kimse olmaz yasaksa tutmayacaksınız ha hamile kadını öldürmüşün ha balık ne farkeder

9. sümer34

sümer34

Favori Kamış:
    Kamış
    En İyi Avı:
    turna 6,5 kg,aynalı sazan 14 kg
    :mad: evet arkadaşlar sezon 15 aralıkata kapandı konu hakkında yapmış oldugunuz tavsiyelerin ciddi olmadıgını varsayıyorum :confused: sizin deyiminizle oklama yani turnanın sezonu 1 nisanda açılacak bilinçsiz yapılan avcılık sonucu adapazarında balık kalmadı ve yazın samsuna balık tutmaya gidiyorsunuz ama kusura bakmayın kardeşim samsunlular da sizden illallah etmiş:D bu işin espirisydi bende bi sakaryalı olarak her yerde avlanıyorum ama önemli olan sezonunda ve bilinçli avlanmak lütfen gerekli ilgiyi gösterelim bilinçsiz yapılan avcılık sonucu zaten balık nesli tükeniyor çocukluğumuz da sakarya nehinden eskiler çok iyi bilir resmen balık akıyordu uyduruk saz kamışlarla pamukovanın altından kocaman kocaman sazanlar papazsarıları hatta yayınlar tutuyorduk ma şimdi kos koca sakarya nehri bitti bilecikten osmaneliden bütün fabrika atıkaları nehre dökülüyor balıklar ölüyor kenera vuruyor elbirliğiyle sakaryayı mahvettik :mad: şimdi ankaraya,samsuna yozgata bilmem nerelere balıktutmaya gidiyoruz yazık .bu gidişle yıllar sonra balıktutmaya yurtdışına gideriz gibi geliyor saygılar lütfen gerekli hassasiyeti gösterelim sapancaya takılın ordan belki bişeyler tutabilirsiniz

10. ŞEF54

ŞEF54 KADİR

sakarya bölgesi balıkçılığın merkezi

kardeşim sakaryadan kadir ben olmazmı ya balık burda sezon kapanmazki molla köye kuytaklara git canlı yem olay bu kadar oklama yani turna her zaman var burda

11. sümer34

sümer34

Favori Kamış:
    Kamış
    En İyi Avı:
    kardeş öncelikle aramıza hoş geldin
    konuyu sanırım heyecandan tam dikkatli okuyamadın .o senin buralarda sezon kapanmaz dediğin biçok yerde insanlar gölet kıyılarında oltaya balık vursun diye beklerken çekirdek çıtlıyor sanada kolay gelsin diyelim :D

Son düzenleme: 4 Şubat 2008
  12. mka.mka

mka.mka Mesut

Favori Kamış:
    Shakespear Ugly Stick
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FB
    En İyi Avı:
    107 cm 9 kg Turna
    Sezon kapanmaz derken:mad: Sizin oranın balıkları yumurtlamıyormu??

13. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    O balığın hala peşindeyim.
    Arkadaşlar, biz site üyeleri balık neslinin devamı adına konulan yasaklara uyar ve herkesin bu yasaklara uymasını isteriz. Bu konuya mesaj yazan bazı arkadaşlarımızın 1/2 sayılı tebliğden haberi yok galiba. Lütfen aşağıda linkini verdiğim tebliği okumanızı ve bundan sonra da bilinçli bir avcı olarak avlanmanızı tavsiye ederim.
    Hepinize usulüne uygun, bol balıklı avlar dilerim.
    http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php

14. kadirozkan

kadirozkan kadir özkan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 6 kg
    merhaba kadir bey,
    sakaryanın neresini tavsiye edersiniz?ve canlı yem derken ne tür bir yemle gelelim bilgi verirseniz sevinirim,ayrıca kaşık iş yapmazmı?
    şimdiden vereceğiniz bilgiler için teşekkür ederim...

15. carp-cathunter

carp-cathunter ERSİN

arkadaşlar bende sakaryadanım dediğiniz gibi turnanın sezonu kapandı ama burda olay farklıymış burda turnanın yanında diğer balıklar özellikle sazanda var ve turna balığı diğer balıklara göre daha hızlı büyüdüğü için sazan popülasyonu azaldı geçen sene tuttuğum sazanların çoğu yara almıştı öyle 2 kg üstündede balık tutamamıştık o yüzden sanırım turnaya bişey denmiyor

16. sümer34

sümer34

Favori Kamış:
    Kamış
    En İyi Avı:
    öncelikle herkese selamlar
    bildiğim kadarıyla balık sezonu için uygulanan yasak tarihleri aşagı yukarı bölgesel olarak farklılık göstersede 15 veya 20 gün fark eder yani turnanın sezonu şu anda tüm türkiyede kapalı buradan yapılan tüm uyarılara hatta balık sirkülerinin gösterilmesine ragmen bazı balıkçı arkadaşlarımız ısrarla turna tutmak için yer peşinde oldukları aşina bir biçimde görülüyor arkadaşlar bu forumda biz bilgi alışveri içinde oldugumuz kadar lütfen birbirimizide bilinç lendirelim

carp-cathunter ın dediği gibiyse eger sakaryada hala turnanın tutulması selbest diye birşeyin olamayacagı kanısındayım çünkü sazanları kurtarmak adına havyarda olan balıkların tutulup katledilmesi bence yanlış sanırım yetkililerin vurdum duymazlıgından kaynaklanıyor bu başıboşluk .zaten bu gidişle orada turnada kalmayacak herkese selamlar;)

Son düzenleme: 13 Şubat 2008
  17. sadi

sadi

Favori Kamış:
    makaralı olta tek kanca mantarlı takım 2 ile 3 adet arası
    En İyi Avı:
    sazan 5.5 ile 16 kg arası en büyük balığı daha tutamadım
    kendini bilen amator balıkçı yasak sezonda avlanmaz havyarlı balık tutmaz şu sıralar jandarma da kontroller yapıyor vede geçen haftalarda cezalar kesmişler HELAL OLSUN

18. bozkurt112

bozkurt112 mustafa

yazıklar olsun

{merhaba kadir bey,
    sakaryanın neresini tavsiye edersiniz?ve canlı yem derken ne tür bir yemle gelelim bilgi verirseniz sevinirim,ayrıca kaşık iş yapmazmı?
    şimdiden vereceğiniz bilgiler için teşekkür ederim...}
    -ŞEF54 {kardeşim sakaryadan kadir ben olmazmı ya balık burda sezon kapanmazki molla köye kuytaklara git canlı yem olay bu kadar oklama yani turna her zaman var burda}

bu konuda okuduklarıma bir sakaryalı olarak çok üzüldüm turna bitmez nedemek böyle saçmalık olamaz.
    Biz kendi balığımızı kollamaz havyar zamanı avlarsak torunlarımıza ne bırakmayı düşünüyorsunuz KADİR BEY:mad:

kardeşim illada balık tutmak istiyorsan mekece köyünün üstünde(10 Km) mesafede Çerkeşli göleti var geniş kabinli bir araba ve ile gider düzgün yemleme yaparsan makarna ile iyi sonuç alırsın
    şimdiden rast gele:)

19. atmaca

atmaca İNANÇ SİNAN

Favori Kamış:
    meslek sırrı
    En İyi Avı:
    yayın 7,5 kg
    SELAM.Bence sakaryada hala balık potansiyeli var sadece yukarılarda yani fabrika atıklarının yakınlarında kalmamış olabilir.Karasu Limandereden denize döküldüğü yere kadar her yerde balık tutmak mümkün.Fakat kış ayında olduğumuz için su miktarı çok ve soğuk olduğu için balık dibe yakır duruyordur ve yakalamakta biraz zorlaşır.Eğer canlı yem kullanacaksanız şansınız yükselir.HERKEZE RASTGELE

20. ümit__54

ümit__54 ümit bolatoglu

sakaryadabalık

sayın abi senhiç sapancagölünde sazan yayaın turna kızılkanat kaptırga tututnmu