Sakarya - Karasu kıyı avı.

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Jumanji tarafından paylaşıldı.

1. Jumanji

Jumanji Fırat Şen

Merhabalar, aşağıdaki başlığı az önce tatlısu balıkçılığı kısmında açtım. Fakat aynı sorularım kıyı avı için de geçerli. özellikle Nehirlerin denize döküldüğü yerlerin diğer avlaklardan farkları ve avantajları nedir bu konuyla ilgili bilgi bulamadım. Sanırım deniz balıkçılığı için bir fark oluşturuyor tatlısudan ziyade.

Özetle kıyı avı için hangi balıkları hedeflememiz bizim icin mantıklı olacaktır. (zargana-kalkan-kefal vb) Örneğin kalkan avlaması oldukça meşakkatli bir balık, ve bizi aşar diye tahmin ediyorum :)

Biraz uzun ama aşağıda da belirttiğim gibi çok kısa cevaplaar yeterli olacaktır.

Herkese şimdiden çok teşekkürler.

"

2. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    Karasu mendireğinde gündüz tekir barbun gece eşkina tutabilirsiniz her iki avda yemli yapılıyor yemi karasuda av bayii var ptt nin yanında boru kurdu getiriyor ordan temin edebilirsiniz.rastgelsin.

3. birdostcan

birdostcan Erkan Sakarya

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 6,250 gr
    Karasuda mendirek güzel ama eşkinalar bu sene çok küçük hafta sonu 30 tane suya saldım sadece 1 tane 700grlık aldım. Barbun çok verimli değil bu sıralar.

4. Jumanji

Jumanji Fırat Şen

Bilgi için teşekkürler.

Peki kıyıdan zargana mümkün mü Karasu'da?

5. birdostcan

birdostcan Erkan Sakarya

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 6,250 gr
    Sürekli burdayım zargana tutan görmedim hiç. Sabah gün doğarken akşam güneş batarken tek tük istavrit alabilirsiniz. Ayrıca derelerde küçükboğazda tatlı su avı yapabilirsiniz.

6. fredyss

fredyss FERDİ

Favori Kamış:
    Okuma salina seaspin, lineaeffe s-flex 15 kilos
    Favori Makine:
    daiwa crossfire, okuma travertine
    En İyi Avı:
    Turna 2,5 kg
    sakarya nehrinin döküldüğü yere yakınsanız size tavsiyem tatlı su da sakarya nehrine dökülen 2 kanal var orada.. o kanalları deneyin. 1. kanalda köprünün hemen yanından çıtıl ve ağaçların arasından aşağı inin ve içe doğru ilerleyin. fındıklık içinden dikenli telli kavak ağaçlarının olduğu yere geleceksiniz. dikenli teli de geçip son artık ev duvarının olduğu yere kadar devam edin. oradan canlı yem (dereden kızılkanat tutabilirsiniz, tatlısu kefali, çapak, tatlı su levreği- orada gömme diyorlar.) temin edin. ve bu canlı yemi şamandıralı olta yaparak 3 lü iğne sırtından geçirerek kıyıya yakın su üstünden 30-50 cm aşağıda olacak şekilde bırakın. ondan sonra başka bir olta ile de turna kaşığı ile turnaya at çek yapın. büyük ihtimalle turna çekersiniz.

7. fredyss

fredyss FERDİ

Favori Kamış:
    Okuma salina seaspin, lineaeffe s-flex 15 kilos
    Favori Makine:
    daiwa crossfire, okuma travertine
    En İyi Avı:
    Turna 2,5 kg
    ayrıca 32 evler mevkinde küçük boğazın karadenizle birleştiği noktada kefal tutabilirsiniz. o bölgede dip oltasıyla dip balıkları da yakayabilirsiniz.

8. Jumanji

Jumanji Fırat Şen

Detaylı bilgi için çok teşekkür ederim. Bu dediğinizi uygulayacağız sanırım.