Sakarya Kocaali Kıyı Kalkan Avı Raporu

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında avciosman tarafından paylaşıldı.

1. avciosman

avciosman güner

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZI COMPOSITE TELE SURF 100-250G
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    3kg
    Merhaba arkadaşlar.Şenliklerden sonra Kocaali'ye gittik 3 kişi.Kıyıdan kalkan avı fena değildi.ama rüzgar biraz işimizi zorlaştırmadı değil.deniz çok temizdi.kalkan balıkları ortalama 15-20cm arası olmuşlar.biz 3 tane yakalayabildik.Ancak kalkan avı çok güzel geçti.tüm balık ve av severlere duyurulur.

2. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Keyfli olmuş sizin için bu aktivite tebrik ederim... Fakat Yakaladığınız 15 - 20 cm lik kalkan balıklarını umarım suya geri iade etmişsinizdir :confused:

3. laplace2006

laplace2006 ÜNAL

Favori Kamış:
    Shimano Yase SeaBass 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500
    En İyi Avı:
    Kalkan 46 cm-2 kg/Kofana 41 cm
    aynen katiliyorum.limitler 45 cm iken 15-20 cm lik kalkan avi sizin icin iyi gecmis ise birsey diyemem..

4. laplace2006

laplace2006 ÜNAL

Favori Kamış:
    Shimano Yase SeaBass 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500
    En İyi Avı:
    Kalkan 46 cm-2 kg/Kofana 41 cm
    bu arada bende dun silede bir kac merada kalkan icin olta attim ama limit disida olsa tutamadim.madem burda konu acildi not olarak ayri konu acmak yerine buraya yazmak istedim

5. OnurERDOGAN

OnurERDOGAN

Favori Kamış:
    surf & spining takim
    En İyi Avı:
    palamut , lufer , kirlangic
    bende dün oralardaydım , hem at çek hem kalkan denedik bol bol hava aldık piknik yaptık döndük yanımızdaki yemlerden başka balıkla karşılaşamadık başka deniyenler de vardı onlarda da bi haraket yoktu.. 15-20 cmlik balıkları umarım alıkoymamışsınızdır..

6. Avistmk

Avistmk Mehmet

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SUPER SENSITIVE 2,40
    Favori Makine:
    SHIMANO ALIVIO 2500
    En İyi Avı:
    Deniz Levreği 6,5 Kg.
    Yarışmadaydım ve keyifli zaman geçirdim her ne kadar oltama balık gelmesede.Keyifli bir organizasyondu. Yazılan yorumlarda sürekli umarım salınmıştır umarım alıkonmamıştır gibisinden cümleler dikkatimi çekti. Arkadaşlar kabul ülkemizde bir kıyım var ama bu kadarda ön yargılı olmayalım.Bir Allah'ın kuluda tabikide salmışlardır demez mi? Ben söyliyeyim hakem heyeti tarafından tüm balıklar geri salındı ve hiçbir balık alıkonmadı.Önyargılarımızı bir kenara bırakalım artık.

7. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Eğer önyargı olsaydı bilgi veren arkadaş uyarıldı veya daha sert ithamlarda bulunan bile çıkabilirdi kendisine, ama söyler misin nerede önyargı yukarıda yazılanlarda ??? yukarıda yazılanlar uyarı bile değil sadece olması gerekenin yapıldığını ümit ettiğimizi dile getirmişiz orada, yazılanların ortak düşüncesi " umarım 15-20 cmlik kalkan yavruları suya geri salınmıştır " , bu cümlede arkadaşın eksik bilgi vermesinden kaynaklanmış bir endişeyi arz ediyor... Ön yargı bunun neresinde ???
    paylaşımda bulunan arkadaşımız sizin belirttiğiniz gibi avlanan bu balıklar heyet tarafından suya geri iade ettirildi diyede eklemiş olsaydı kimse bunuda ümit etmezdi veya endişe duymazdı ;) kendiniz söylüyorsunuz "Arkadaşlar kabul ülkemizde bir kıyım var".. EE ülkede bu kadar kıyım ve yasadışı avlanma varken, birçok balığın kökü bazı bölgelerde kurutulmuşken, gereken bilgi gelmediği sürece hiç bir Allah'ın kuluda tabikide salmışlardır demez kardeşim...

Ama Önyargılarımızı bir kenara bırakalım düşüncene katılıyorum, fakat bu başlık altında değil, çünkü yazılanlarda önyargı yok :thumb:

8. Avistmk

Avistmk Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    SHIMANO ALIVIO 2500
    En İyi Avı:
    Deniz Levreği 6,5 Kg.

Kendinizce haklı olabilirsiniz ama ön yargı sezmiş olmamın neticesinde yazdığımı söylemek isterim..Arkadaşta belirtmemiş geri bırakıldığını kabul ama alıkoyulduda dememiş.Bunun üzerine o yorumlar devam ederse ön yargıdır.Rastgele.

9. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    İyide canım kardeşim ortada ön yargı olması için umulanı belirten bir cümle değil, bu konuda karşıdakini bilip bilmeden suçlayan bir cümle yazılması gerekirki, o da yok kimse böyle birşey yazmamış.. Ön yargının tanımına bakarsan "Önyargı, bir kişi ya da olaya ilişkin yeterli bir bilgi edinmeden, önceden, peşin bir karara varmış olma durumudur."
    Şimdi bu durum göz önüne alınarak yorum yazan hiç kimse konuyu açan Güner arkadaşımız hakkında iyi ya da kötü anlamda peşin bir karara varmamış !!! niye ? çünkü o küçük balıkların salınıp salınmadığı konusu belirsiz, bu nedenle senin haricinde konuya yorum yazanlarda sadece umduklarını dile getirmişler ve " umarım o küçük balıklar suya iade edilmiştir " diye içlerinden geçirdiklerini yazmışlar.. Bu da ön yargı değildir...

Dahada anlamıyorsan ve ön yargı diye düşünüyorsan yapacak birşey yok :) Sanada RAstgele...

10. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Nasıl bir önyargı varmış anlamadım.Eğer biri bana "kalkanlar 15-20 cm'di ve çok keyifli bir av yaptık" derse, ben Ersin kardeşim gibi sadece temennide de bulunmazdım.

Ayrıca adam başı 50'şer tl. toplanan 100 kişi ile sınırlandırılan bir avda bir tanede olsa limit üstü balık tutulmasını beklerdim.:confused:

Zaten açılan konuya çekincelerimi ve muhalefetimide yazmıştım, malesef yanılmamış olmama sevinemedim.idk

11. wolk23

wolk23 Volkan GÖKHAN

Favori Kamış:
    MAVER ELİTE TİTANİUM 430
    Favori Makine:
    DAİWA SALTIGA SURF 5500 - SHIMANO ULTEGRA 10000 XSB
    En İyi Avı:
    EN BÜYÜĞÜNÜ HENÜZ YAKALAMADIM. ŞİMDİLİK LÜFERLER, PALAMUTLAR
    İlk mesajı dikkatle okursak, arkadaş şenliklerden sonra geldik diyor.

Hakem heyeti şenliklerden sonra arkadaşların ava gelmesini beklememiştir diye düşünüyorum. Bu nedenle sizin avınızda hakem heyeti tarafından salınan yavrucaklar bu arkadaşların tuttukları değildir. Şayet arkadaşımız tuttuğu balıkları alıkoymuşsa düpedüz hata yapmıştır.

12. Avistmk

Avistmk Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    SHIMANO ALIVIO 2500
    En İyi Avı:
    Deniz Levreği 6,5 Kg.
    Burada tamamen anlaşılmazlık ve at gözlüğü ile bakarak yapılan yorumlar var.Yorumun birtanesinde arkadaş bana ön yargının tarifini yapıp hala anlamıyorsan araştır öğren gibisinden laf etmiş.İzah edeyim önce anlamak gerek önce anlamak.Bilmiyorum hiç hayatında göreceli kavram diye bir tabir duydumu.Size göre öyle olan bana göre öyle olmaya bilir.Burada saygı göstermek gerekir.Benim kendi yorumumdur.Hakaret içeren cümleler edip hem kendi hemde sayfa seviyesini düşürmemek gerektiğini düşünüyorum.

İlk geleninde yakaladığı balık salındı son geleninde hakem heyeti hep oradaydı.Lütfen arkadaşlar biraz objektif olalım.

13. Burak_A.

Burak_A. Burak Akıncıoğlu

Favori Kamış:
    Lineaeffe Fury Caster, 4.20 / Daiwa CrossFire 2.70
    Favori Makine:
    Daiwa EmblemPro 6000 A / Penn Affinity 7000 / Daiwa Regal 3000 5iA
    Müsadenizle ben de fikrimi belirteyim, "Kendime göre"...
    Asıl "at gözlüğüyle bakan" hatta ithamınızdaki gibi "hem kendi hemde sayfa seviyesini düşüren" siz olmayasınız? Lütfen ilk mesajdan başlayarak tekrar okuyunuz. Zira ilk mesajda "şenlikten sonra gittik", "15-20 cm arası" ve "çok keyfili bir av" gibi sözcükler geçiyor. Nereden baksanız bu sözcüklerden "Kalkan Şenliğinden sonra, biz de Kocaelinde av yaptık ve 15-20 cm'lik balıkları tutup keyif yaptık" yargısı çıkar ortaya. Burada bizlere düşen de bahsi geçen o balıkların alıkonulmadığı yönündeki temennilerimizi belrtmek olur. Malumunuz 45cm altı Kalkan balığının tutulması yasaktır.
    Sizin Kalkan Şenliği'ne söylenen hiç bir söz yoktur. Belirttiğiniz gibi hakem heyeti tarafından bütün balıklar da salınmıştır.
    Burada garip olan, konu sahibine şenlikten sonra yaptığı av ile ilgili verilen tepkilere sizin niye üstünüze alındığınızdır.
    Sürçü lisan ettiysem affola, lakin bir yanlış anlaşıma olduğu çok net değil mi sizce de?

14. wolk23

wolk23 Volkan GÖKHAN

Favori Kamış:
    MAVER ELİTE TİTANİUM 430
    Favori Makine:
    DAİWA SALTIGA SURF 5500 - SHIMANO ULTEGRA 10000 XSB
    En İyi Avı:
    EN BÜYÜĞÜNÜ HENÜZ YAKALAMADIM. ŞİMDİLİK LÜFERLER, PALAMUTLAR
    Ben anlatamıyorum herhalde. Ne hakem heyeti hangi hakem heyeti arkadaş sizin katıldığınız yarışma ya da şenlik adı neyse ona katılmamış. Sizin şenliğinizde salınanların bu arkadaşın tuttuğu balıklarla ne ilgisi var ? Ben sizin yarışmanıza laf etmiyorum ki bu kadar sponsoru olan katılım ücreti olan bir organizasyon tabi ki limitlere uyacaktır.

fakat arkadaş yarışmaya falan katılmamış siz neyi savunuyorsunuz anlamadım gerçekten .

15. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Arkadaşım neyi savunuyorsun amacın ne gerçekten belirsiz... Önce olmayan önyargıdan bahsettin kendi kendine, şimdide sana hakaret edildiğinden bahsediyorsun... Bence hem kendi hemde forum seviyesini düşüren sensin gibi görünüyor bak buda benim göreceli kavramım...

Ayrıca göreceli kavramdan söz ediyorsan, diyelimki konuyu açan arkadaşa önyargıda bulunuldu ki öyle birşey yok, bu yapılan önyargılarda önyargıda bulunanların kendi düşüncesi ve görecesidir... O zamanda o kişilerin yaptığı önyargılardan sana ne ?? Sen sadece kendi düşünceni belirtirsin, bence küçük balıkları onlarda salmışlardır dersin geçersin !!!

Heee birde unutmadan şunu söyliyim, eğer birine hakaret etmek istesem bunu ima etmem direkt söylerim... Oradaki yazımda da sana hakaret etmedim ve böyle birşey yapmamıda gerektirecek birşey yok ortada zaten :thumb:

16. Meskoder

Meskoder Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX270
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    Levrek 2kg
    Selamlar..

Şöyle bir durum var. Genelde yeni başlayan arkadaşlar için balık boyu, limit v.s. gibi durumlar önemli değil.. Çünki bilmiyorlar, uyarılmıyorlar dolayısı ile de hassasiyet göstermiyorlar.. Ufakta olsa o anın heyecanı içinde hareket edip tuttukları bu tip balıkları eve götürüp gösteriyorlar.. Sonrada genelde çoğu çöpe gidiyor..

Seviyeli bir şekilde bu tip insanlar uyarıldıkları takdirde çoğu yanlışlarının farkında olup, sonraki avlarında gereken hassasiyeti gösteriyorlar.. Yapılması gereken bu. Ve ilk mesajdan itibaren de bu yapılmış. Herhangi bir ön yargı yada itham yok. Zaten bu hassasiyeti gösterecek insanlar bu tip uyarıları dikkate alır.. Göstermeyenlerde ya umursamaz, ya itiraz eder yada kendince gerekçelerle savunmada bulunur...

Tabi kimseyi de limit altı avlandı diye fazla hırpalamak ta doğru değil..

Neticede bu tip mesajlara gereken hassasiyeti gösterip, konu başında olduğu gibi uygun bir dille uyarıda bulunmak gerekli; ki insanlar bilgilensin, bilinçlensin... Sonrası için daha duyarlı olurlar...

17. Avistmk

Avistmk Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    SHIMANO ALIVIO 2500
    En İyi Avı:
    Deniz Levreği 6,5 Kg.
    Bariz yanlış anlaşılmalarla devam eden yorumlar topluluğu olmuş ben kusurum varsa af dilemeyide bilirim.Ama cümlelerini hakaret boyutuna taşıyıp haklıyken kendini haksız durumu düşüren insandan asla af dilemem yaşı benden büyük olsun olmasın....