26.11.2011 yine kasım ayında çifçi bir akrabamın tarlalarının yanındaki sulama kanalında sabah saatlerinde suda ağızı ördek gagası bibi diye tarif ettigi balıklardan gördügünü anlattı benimde kalbim küt küt atmaya başladı çünkü neredeyse bir metreye yakın büyüklükte bir kaç tane oldugunu söyledi balık yaz aylarında suyun düşmesi sebebi ile gözüküyor 30 50 cm arasında oluyor su ve bende gitmeye karar verdim ve avlağa ulaştık gördügümde biraz şaşırdım çünkü en fazla 4 veya 5 metre genişlikte bir kanaldı hevesim gitmişti etrafta gezinip suda balık görmeye çalıştık göremedik ve ilk olarak canlı takımı hazırlayıp baraktık suya arkamı döndüm yerden diğer oltayı alıp kaşık ve silikon denemesi için açacaktımki babamın mantar gitti demesi ile oltayı aldım ve bir turna biraz mücadele ettikten sonra balığı çakardık çok sevinmiştik bunca yolu boşuna gelmediğimiz için ve silikon denemesi yapmaya karar verdim biraz zor olsada yapmaya başladım ve 7 metre kadar ileriye attım takılmaması için biraz hızlı sardım birde ne göreyim sahtenin peşinde 3 tane turna geliyor yarış yaparcasına çok heyecanlandım ilk defa sahteyi alırken ki mücadelesini gördüm ve birtane daha reeling ve avımızı sonlandırdık ertesi sabah yine aynı avlağa geldik silikon sahteleri atmaya başladık ki turnalar yine gözüktü at çek yaparken oltama trofenin hası olabilecek büyüklükte turna geldi boyu 1 metre 30 cm rahat vardı ama bayağı bir uğraş verdik çelik tel olmasına rağmen kopardı misinayı ve sahte ağızında kaldı üzüldük ama o kadar büyük beklemiyorduk yanımızda kepçe yoktu ve kanal kenarı dikti alamadık balıgı suda kayboldu gitti inşalah sahte ağızının ucundan çıkmıştır sezon açıldığında video çekerek avlanacağız inşallah şizlerle de paylaşacam
Taha bey, Maşşalah Turnalar da harika büyüklükte. Dilerim daha büyüklerini yakalarsınız. Ama size bir hatırlatmada bulunmak isterim, Muhtemelen o Turnalar üreme amaçlı bulunuyorlar o suda. İlgili amatör tebliğe göre 15 Aralık ve 31 Mart tarihleri arasında Turna avlanması yasak türler içerisinde. Bırakalım onlar üresinler ve siz-başkaları sezon açıldığında daha çok ve daha iri turnalar yakalayabilsinler. Ayrıca, Avlağınıza sahip çıkın. (Ağcı, torbacı dolup kurutmasın) Düzeltme: (Hay allah, Kasım ayındaymış, hata yaptım özür dilerim- Mesajı silmek istemedim , ders olsun bana)
taha abicim gerçekten güzel fotoroğlar ve güzel bir av. ayrıca ben turnanın tebliğini falanda bilmem sazan avlandığımdan ona dikkat ediyorum. fakat dediğiniz gibi küçük bir kanal ve o kanalda madem büyük turnalar var 10 tane mi tuttunuz 7sini bırakın onlara et gözüyle bakmayın yani. bakın eğer bu avdan sonra o köy civarından duyanlar olursa gelirse oraya ağ ve serpme falan atar 1 tane koymazlar. aynısı bizim komşu köyde oldu adamlar tebliğ nedir bilmiyorlar kuruttular ağ ata ata bitane kalmadı. bakın taha abicim lütfen kurutmayın orayı yazık edersiniz gerçekten güzel avlak sportif av yapın enfazla 2 tane alın gerisini salın daha da güzel olmazmı ? orası kurursa ben hiç avlanmıcakta olsam içim yanar valla dediğim gibi aynısı bizim başımıza geldiğinden biliyorum buyüzden çok ısrar ediyorum. olur dimi??
kardeşim bizde korunmasından yanayız oradan 5 tana balık aldık balıklar çok kokuyor yiyemedik zaten ilk defa turna yedim beğenmedim artık orada avlanırken silikon sahtenin alt kancasını çıkartıyoruz ağızı zarar görmesin diye tutup geri salıyoruz bizimde başımıza geldi bir adet kasnak bulduk alıp çıkardık ateşte yaktık köylüler zaten akıllı balıkçı görünce jandarmayı arıyor o yönden iyi oluyor
teşekkürler avımızı 26.11.2011 tarihinde yaptık ayrıca sakarya amatör balıkçılar dernegine üye oldugum için köydeki insanlara yasak zamanı anlattık ve jandarmayı aramalarını istedik sagolsunlar gerekeni yapıyorlar zaten tarla içinde olduğu için özel mülk öyle kafasına göre giren olmuyor evler yakın ancak tanıdık olması gerek .. kanal sapanca gölü ile baglantılı tahmin ediyoruz balık oradan geliyor kızılknat tutanlarda olmuş
tebrik ederim taha kardeş bak baba oğul ne güzel av çıkartmışsınız babanıda ayrıca tebrik ederim bu devirde baba oğul beraber pek vakit geçiremiyor bende benim oğlanla çok böyle avlar yaptı çok zevkli oluyor babanın kıymetini bil kardeşim aynı kanal bizim burdada var ama çok kalabalık oluyor resimler balıklar ve ortam şahane tekrar tebrik ederim rastgele
Valla turnayı nasıl yaptınız ama şu şekilde http://www.izlesene.com/video/turnafiletocikartilmasi/972811 fileto olarak çıkaracaksın sonra şu şekilde http://www.oktayustamtarifi.com/oktay-usta-izgara-kalkan-fileto-tarifi-yapilisi-tarifi-resimli.html yapacaksın... Miss gibi oluyor valla =)
Tebrikler.. madem kokuyor yakalayıp bırakın.. ama bu avlarınızı videoya çekip burada yayınlayın yemekten daha çok keyif verecektir.. hatta su üstü sahte ile yakalamayı deneyin eğlencesi artsın.. Rasgele..